Stoji to što Silvan govori za zaslon, boje, rezoluciju, pixele… ali ne uzimaš zbog toga mobitel.
Ajmo ovako. Ja sam u Samsungu S10 pogasio sve moguće stvari koje sam mogao pogasiti, nemam nepotrebne aplikacije na mobu, imam ono što mi treba za posao i uz to Facebook, Insta, Tweeter i još par korisnih aplikacija. Ne igram se na njemu nikada, a baterija mi se prazni jako, ali jako brzo. E sada, ja imam dvije kartice u mobitelu, privatnu i poslovnu, ali ja znam ne koristiti mobitel na poslu, a kada navečer idem na spavanje mobitel mi zna biti na manje od 20 ili 10 posto baterije. Znam da dvije kartice troše puno više bateriju nego kada je jedna u mobitelu, ali ovo je presmiješno. Takvih problema na P20 seriji nisam imao.
E sada ti dolazim do najbitnije stvari što se tiče chipseta Snapdragona (Samsung) i Kirina (Huawei). Kada imaš u mobitelu Snapdragona i kada uđeš u npr. kameru, Snapdragon ti pali svih 8 jezgri da upali kameru. Kada imaš u mobitelu Kirina i kada uđeš u npr. kameru, Kirin ti pali SAMO ONOLIKO JEZGRE KOLIKO JE POTREBNO DA SE KAMERA UPALI. I to je jedna jako, jako, jako velika prednost kod Huawei mobitela jer se na taj način uštedi pun k***c baterije.
Što se tiče fotografije, Leica optiku ne može nadjebat ništa i Huawei ima vjerojatno najljepšu fotografiju danas na tržištu. Xiaomi se opasno približava. Ja imam forografija sa S10 u albumu na mobu koje kada bi vidio pitao bi me je li ovo fotkano tosterom, krumpirom ili žaruljom. Okej, u IDEALNIM uvjetima fotka ispadne prejebeno, ali za jedan mobitel koji toliko košta želim da svaka fotka ispadne prejebeno. Kod Huaweija nisam nikada imao takvih problema (sa Leica lećama), znao sam imati selfije da mi sunce udara u selfi kameru i Leica to tako dobro napravi, da su ljudi mislili da je Photoshop u pitanju.
Ako tebe zanimaju performanse i Fortnite na mobitelu, kupi si brate Samsung i uživaj u brzini, ali nosi prijenosni punjač sa sobom.

O Iphoneu neću trošiti riječi jer smatram da je to najbolji mobitel danas na tržištu, koliko god njegov IOS imao retardirano sučelje i koliko god mrzim kako im taj sustav izgleda, ne mogu reći da mobitel nije u svakom, ali svakom segmentu vrh.
Vjerojatno se razumiješ, ali je IOS jako, jako lagan sustav. Zato njemu ne treba toliko mAh baterija kao na Androidima gdje imaš 4500 mAh, zato njemu ne treba toliko megapiksela na kameri, zato mu ne treba osam jezgri procesora, itd, itd.
To je kao da staviš dva kombija da se utrkuju na 1000 metara. Jedan krcat stvarima, jedan prazan. Isti su model, oba Mercedesa Sprintera. Koji će prije doći do cilja? Iphone.

Ako treba još šta pitaj, imam još milijun bugova u glavi koje ću se sjetiti za S10 kad ugasim laptop, ali sam u poslu i mozak mi nije na LFCCRO forumu trenutno.

P.S. Baterija nije samo kod mene problem, nego cijeloj firmi