Napokon je gotovo. Ovom roku bi dao ocjenu 9/10, u novijoj povijesti sigurno nismo imali ovako bitan turnover.
Došli su:
Frimpong, Wirtz, Kerkez, Ekitike, Leoni, Isak za kombirano cca 420m funti.
Otišli su:
Kelleher, Trent, Phillips, Quansah, Nunez, Diaz, Morton, Doak za kombinirano cca 200m funti.
Za 10/10 mi fali naravno transfer Guehija, i idealno bi riješili statuse Tsimikasa i Elliotta trajno, umjesto posudbi. Iako je u Elliottovom slučaju loan obligation od 35m funti s buyback i sell-on klauzulom što je u rangu onog što smo očekivali.
U svakom slučaju vrhunski je ovo odrađeno, ostaje naravno slabost u obrani jer imamo 4 stopera od kojih su dvojica podložni ozljedama, a Leoni je tinejdžer bez iskustva u Premiershipu.
GK: Alisson, Mamardashvili
LB: Kerkez, Robertson
RB: Bradley, Frimpong
LCB: Van Dijk, Leoni
RCB: Konate, Gomez
LCM: Mac Allister, Endo
RCM: Gravenberch, Jones
AM: Wirtz, Szoboszlai
LW: Gakpo, Ngumoha
RW: Salah, Chiesa
CF: Isak, Ekitike
+ nekolicina mladih igrača koji su dobili pokoju priliku u prvoj momčadi kao što su Bajčetić, Nyoni, Danns, Ramsay, Chambers, Williams.
Mislim da Arsenal ima jaču širinu, ali mi imamo više "x" factor igrača. Pitanje je tko će više rasti kroz sezonu i naravno za nas je ključno držati igrače zdravima, pogotovo stopere. Vidjet ćemo i kao ćemo Salaha zamijeniti na AFCON-u, mislim da će ove godine utrka biti zbilja u par bodova.