Sve to ovisi od situacije...
Ni Everton ne bi igrao kako je igrao da su im bili prijeko potrebni bodovi za ostanak u ligi ili plasman u ligi prvaka u nekom paralelnom životu. Man Utd će morati u toj utakmici ići po pobjedu zbog borbe za ligu prvaka, teško da će žrtvovati ligu prvaka samo da Liverpool ne bude prvak, a pogotovo ako ispadnu od Barcelone imaće poseban motiv na toj utakmici. Ali uzdam se ja da će City i prije toga kiksnuti, mi moramo biti pravi, dobiti naredne dvije utakmice prije Porta i vjerujem da ćemo u tom slučaju dobiti i one 4 utakmice do kraja.
I te kako vjerujem da Palace može nauditi City-u na svom stadionu u tom gustom rasporedu, Tottenham pogotovo ako ih City izbaci iz lp u borbi za top 4, nek im se vrati što protiv nas nisu imali sreće

Brendan isto nije ni malo lagan protivnik, kao ni gostovanje Burnleyu pogotovo u tom baš žestokom rasporedu koji imaju, Pa i taj Brighton u zadnjem kolu još ako im bude trebalo za ostanak u ligi. Ni malo lagan raspored nemaju, a uz sve to dosta teži protivnik u ligi prvaka i učešće u fa cupu, a onda i polufinale lige prvaka ako prođu...
Mi imamo dosta komotniji raspored, lakši protivnici u ligi, lakši protivnik u ligi prvaka, nemamo fa cup.. Navijati da Newcastle što prije obezbijedi ostanak u ligi pa da onda predzadnje kolo Rafa igra revijalnu utakmicu protiv nas.
Idemo igrati, dobiti svoje pa šta bude, vjerujem da oni će kiksnuti, ono što je najbitnije je da smo mi pokazali karakter 3 utakmice u nizu!
Burnley onakav primljen gol na samom početku, pa preokret, Fulham onako primljen gol ne puno do kraja pa izvučena pobjeda, pa onda Tottenham ista situacija.
To je pokazan karakter onda kad je najteže, nakon što smo pali na drugo mjesto poslije Evertona i kad cijeli svijet očekuje da se Luzerpul opet oklizne i pokaže svoj luzerski karakter da se oni naslađuju, ali mi se ne damo i treću utakmicu u nizu pokazujemo šampionski karakter!