Bilo je samo pitanje vremena.
Fudbal klizi u debeli k***c, korupcija, gramzivost - sve preko grbače navijača.
Pa imas lijepo Championship ili League One, svaki tjedan na svom stadionu bez brige a mozes sad dosta lako vec i za to nac prijenose. Ne moras ni tako daleko, imas lijepo u svojoj okolici sigurno nogometni klub di se igra “istinski” nogomet, nema pickica i simulatora, nema instagrama i obojanih frizura, nakon utakmica se napravi kotlovina i popije nekoliko gajba pive, pa uzivaj.
Al ne, tebe to ne zanima, za taj neiskvareni nogomet te boli k***c, ti zelis gledat Liverpool kako dize Ligu prvaka i Premiership trpajuci Edersona i De Geau. Al trpat njih ne mogu likovi koji nakon tekme moraju u radionu, za trpat njih trebaju Salah i Firmino, a Salah i Firmino kostaju, al ti to nebi platio. E jebiga, netko mora...
Imam osjecaj da su navijaci danas poprilicno razmazeni (solidan je primjer ovako na prvu i sukob navijaca Napolia s predsjednikom iako tamo ne znam sve detalje, nego samo povrseno pricu), svi bi top pojacanja, vrhunske rezultate, najbolji moguci nogomet. Ali svi bi to na besplatnim televizijskim prijenosima, s najnizim cijenama ulaznica, bez prodavanja “duse” kluba prodajom naziva stadiona ili neceg takvog. Pa od kuda ljudi? Imam osjecaj da bi vecina danasnjih navijaca bogatog arapa koji ce utrpat milijarde u klub i nista ne taknut ili trazit, samo dat novce.
Nogomet kakav trazite nije nestao, tu je, samo (gotovo) nikoga ne zanima, ovaj koji nekoga zanima su upravo dijelom i navijaci i njihovi zahtjevi pogurali u smjeru u kojem ide.