Liverpool > Ostalo

Dr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio Kariusa

<< < (2/3) > >>

Brna:
Svaka čast na analizi, ovakvog sadržaja nikad dosta. I sam sam mislio tako nešto napraviti, ali samo za napad. Imam neki osobni dojam koji kaže da smo dosta više od najvećih konkurenata sjebali onih školskih 3 na 2 i 3 na 3 akcija, odnosno da još imamo dosta problema (prostora za napredak) u realizaciji. Najviše se tiče decision makinga i te "predzadnje lopte". Teško je točno opisati bez nekog primjera, a još teže iskopati, pa zato toga ni nema sad.  :lol Ajmo samo reći da je Mane briljirao...

Što se golmana tiče, slažem se s Lukom. Nisu samo golovi u pitanju, nego hrpa sitnih greškica koje uvlače nervozu u cijelu momčad. Pa evo, i za tog Kariusa moramo misu napraviti da ima 3 dobre obrane u finalu... očekivanje na nuli.

grbi:
jako zanimljiva analiza, naravno pohvale za trud.
na kraju je opet pitanje koliko je Karius stvarno bolji, naime njemu ide u prilog utjecaj koji je imao VVD te promjena na bekovima.
slažem se da osim ovdje navedenih greška, kod primljenih golova, dosta bitan faktor su i sve ostale gluposti golmana koje unose nesigurnost u obranu ali onda bi treba pogledati i sve gluposti obrane koje isto tako utječu na sigurnost golmana.
kada samo pogledam u prošlost mislim da smo, što se sigurnosti tiče, od one početne Gomez-Matip-Lovren-Moreno obrane to sa Arnold-Lovren-VVD-Robertson prilično popravili, još da je tu prošlogodišnji Clyne

Zlopasha:

--- Citat: grbi - Svibanj 15, 2018, 20:27 ---na kraju je opet pitanje koliko je Karius stvarno bolji, naime njemu ide u prilog utjecaj koji je imao VVD te promjena na bekovima.

--- Kraj citata ---

Ovo je kokoš-jaje pitanje koje je gotovo nemoguće odgovoriti - a presudno je u usporedbi dva golmana.
Općenito gledano najbolji dio ove hvalevrijedne analize je zaključak da sam golman nije korijen naših problema - odbrana se igra timski i tu su detalji kao Robertsonova agresivnost i požrtvovanost, Van Dijkova smirenost, skokovi i čitanje igre te Kariusova odlučnost pri izlascima i distribuciji - ukupno doprinijeli boljoj odbrambenoj igri. Više je zboj svih detalja nego samo golman ili samo Van Dijk.

luigi:
Da ih spojimo obojicu ne bi dobili postenog golmana,uvijek je bolji onaj koji je na klupi trenutno.

Kop Ruler:
molim moderatora da obrise ovu temu i da mi broj placenog ubojice

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju