I? Šta mi imamo od DeVrija i Mertensa? Jel to dokazivo bolji izbor za Liverpool ili?
Mogli smo dovesti sto drugih kombinacija igrača, nekom bi jedna zvučala odlično, nekom druga, netko bi radije kupio golmana, netko defanzivnog veznog - apsolutno nebitno. Doveli smo igrača kojeg je Klopp htio za poziciju koja nam je problematična i odabrao je nas ispred sadašnjih i budućih prvaka. Ono, oprosti ako me mega-zaboli k***c za DeVrija i Mertensa.
Imaš fenomenalnu zamjenu za Firmina (bilo kao konkurencija, bilo kao prvi izbor) i imaš igrača jednako cijenjenog u nogometnom svijetu kao što je i Van Dijk.
Mogu obojica biti promašaji i ne odigrati ni za koji k***c, a opet su manje riskantna kupovina i manje ćeš moći prigovoriti Kloppu od igrača koji u zadnje vrijeme i nije igrao, a i kad je igrao, nije bilo ništa posebno.
Isto kao što ne bi prigovorio Kloppu što je dao 40 milja za Salaha (da je ovaj bio katastrofa), nego jer ga je doveo kao kapitalca u trenu gdje se očekivalo da to neće biti. Super, pogodio je i s njim i s Maneom. Bi li igrao da će tako biti i sa trećom opcijom (VD), a onda kasnije i 4. (Keita)? Nikad.
U tom je fora, Klopp se s ovim gadno kladio i neće mu biti oprošteno ako se sjebe, a da je bio pametan, iduću sezonu bi još išao strpljivo a all-in bacio tamo 2019/20, do kad bi ga i vlasnici a i navijači vjerojatno čekali. Ali, i sam si jednom ustvrdio, to je njegov modus operandi, lik je hazarder i sretno mu.