Mene brine to što Klopp na konferenciji kaže da je Tsimikas odigrao odlično, ali je za njega Robertson najbolji lijevi bek na svijetu... Što očito znači da će mu on startati kakav god da bio, a kakav god da bio Tsimikas. To je jako loš odnos prema Tsimikasu i kad se tako nepošteno odnosiš prema igračima ne zaslužuješ ništa sem blamaže koju smo jučer doživjeli, jer to nije ljudski.
Isto kao što je Robertson došao kao druga opcija na lijevom beku i svojim igrama se nametnuo kao prva i kao jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu što je bio tokom one 2 sezone, tako i Tsimikas treba imati šansu da se nametne i ako igra bolje da postane prva opcija. Nikome mjesto ne smije biti zacementirano, svako treba da se za to izbori i ako pokaže da je bolji od neog drugog onda treba da igra.
Ovu jučerašnju utakmicu Robertson nije zaslužio da starta ispred Tsimikasa i to nije bilo fer prema Kostasu. Treba igrati onaj koji može više pružiti u ovom momentu, a ne onaj koji je prije 2 godine bio bolji. Svi oni su igrači Liverpoola i trebaju imati isti tretman kako god da se zovu.
To je zdrava konkurencija, pa će onda i Robertson zapeti malo više i na treningu i na utakmicama koje igre. Pogotovo mi je muka od njegovih kornera, vidjeli smo jučer šta rade opasni ubačaji iz kornera, dva gola, pogođen okvir gola.... Tsimikasov svaki korner imaš osjećaj da se nešto može izroditi, Robertsonovi korneri meni ne ulijevaju odavno nikakvo povjerenje.
Robo je previše u zoni komfora i zbog toga mu je i manja koncentracija pa smo 3 gola primili zbog njegovog ne držanja linije ofsajda i to po 2 metra, isto tako zbog toga je ispaštao i napad.