Anketa

Kako bi se moglo biti na kraju?

BiH opstaje pomoču novog Daytona
3 (25%)
BiH opstaje pomoću federalizacije
2 (16.7%)
BiH opstaje pomoću kantonizacije
2 (16.7%)
BiH se raspada mirno, npr referendumom
4 (33.3%)
BiH se raspada ponovnim ratom
1 (8.3%)

Ukupno Glasova: 12

Glasanje završeno: Listopad 07, 2016, 13:11

Autor Tema: Paradajz (ili tema općih pitanja i odgovora)  (Posjeta: 43528 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Laslo

• Hero Member
  • Credo!
Odg: Paradajz (ili tema općih pitanja i odgovora)
« Odgovori #15 : Rujan 12, 2016, 11:17 »
nisu sve glasovi za ŽZ nego njihovu koaliciju ali drži vodu... uz Glasnovica ja bi dodao i Glavaša
ipak kao narod volimo lopove i kriminalce.

Da te pitam - koliko ima istine u onomu što piše Kajin? Ili - na drugoj strani - je li istina da ga je droga zela?

ne znam jel me vise sram zbog 8 mandata zivog zida ili zbog 1 mandata glasnovica

Što se tiče Živog zida - nije neobično da su dobili toliko glasova. Sinčić je dobro iskoristio predsjedničku kampanju da ih stavi u žižu medijskog interesa, a u društvu imaš dovoljno ljudi koji će glasovati za bilo koga tko obeća da neće u koaliciju s HDZSDP-om. K tome, ŽZ se za razliku od onog projekta Puljak&Puljak ne igra nekog snobovskog elitizma. To obično bude kratkog daha (MOST je iznimka jer je uspio nametnuti sebe kao one koji su smijenili Karamarka), ali bazen takvih glasača će uvijek postojati. Meni se osobno ta spika "bit ćemo konstruktivna oporba i nećemo se kaljati u žabokrečini" u stvarnosti svodi na "četiri ću godine izigravati fikus, malo laprdati i uzimati plaću", ali eto - mediji forsiraju priču kako su "svi političari isti i brinu samo za sebe", pa se neki lože na tu priču "nema kompromisa."

Što se Glasnovića tiče, njegovo osvajanje mandata je zapravo super stvar, ali ga ne treba gledati iz zagrebačke perspektive. Iz nje, on izgleda kao sirovina zarobljena u ispravljanju prošlosti i sl., ali u BiH nije dobio glasove zbog toga, nego zbog svoje reputacije kao čovjeka zaslužnog za obranu duvanjskog kraja (ne ulazim u to koliko tu ima istine). Super je (njegovo osvajanje mandata) zbog toga što je u okvirima glasovanja samo po konzularnim predstavništvima, HDZ-u lako potrpati članstvo u 4 busa, podijeliti im sendviče i odvesti kamo treba da glasuju. Dobro je, dakle, da je HDZ ondje izgubio (makar i od Glasnovića) to jedno mjesto, premda bih se osobno složio s Raspudićem da bi HDZ trebao odustati od postavljanja liste u toj jedinici i pustiti da se ondje bira između kandidata koji doista ondje žive ili imaju čvršće veze od one "dida mi je doselio otamo."

HDZ slavi, a opet ce morati u koaliciju s MOST-om sto je njima jednako kao i poraz.

Ne mora nužno biti. Mogli su i izgubiti, pasti ispod recimo 50 mandata - nakon čega bi Plenković sigurno pao, a HDZ upao u frakcijske borbe, jer ma kako da je Plenković bljedunjav, jednostavno se nitko drugi ne nameće kao potencijalni vođa.

Također, MOST mora paziti kako će odigrati igru. Sada im je na ruku išlo rušenje Karamarka, ali mediji su ih jako napadali u ovoj kampanji (po meni neopravdano i ispod pojasa) i slika oko njih se ipak ponešto promijenila. HDZ je sada ipak jači, MOST slabiji po broju mandata i ne bi smjeli inzistirati na više nego što je realno. Plenković će lakše na nove izbore, nego MOST, a percepcija bi ipak bila takva da je MOST za njih kriv, a pitanje je kako bi im birači to ovaj put honorirali. Uostalom, mislim da i oni koji su sad za njih glasovali žele MOST u vladi - kao korektivan faktor, kao samosvojnog igrača, a ne kao prirepak, ali ipak kao dio vlade.
« Zadnja izmjena: Rujan 12, 2016, 11:34 Laslo »
Gwlad, gwlad, pleidiol wyf i'm gwlad.

Legum servi sumus ut liberi esse possimus!

Uostalom, mislim da bi hrvatskim izbornikom trebao biti stranac!

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Dobra 'metla' ovoga foruma
    • http://www.youtube.com
« Odgovori #16 : Rujan 12, 2016, 11:32 »
Da te pitam - koliko ima istine u onomu što piše Kajin? Ili - na drugoj strani - je li istina da ga je droga zela?
vjerojatno podosta... nije Istra imuna, nego su institucije trome i neefikasne
Osim trenera odgovornost za partije koje su bile ispod očekivanja, moraju snositi i igrači. Ne sporedni, nego oni najvažniji. Ako se netko naziva nositeljem igre, onda je to zato jer momčadi odlazi tamo gdje je taj igrač, ili ti igrači, odvedu... najbolji igrači određuju gornji limit momčadi!!!

Offline wewonit5times

• Hero Member
  • Walk on with hope in your heart...
« Odgovori #17 : Rujan 12, 2016, 12:41 »
Što se tiče Živog zida - nije neobično da su dobili toliko glasova. Sinčić je dobro iskoristio predsjedničku kampanju da ih stavi u žižu medijskog interesa, a u društvu imaš dovoljno ljudi koji će glasovati za bilo koga tko obeća da neće u koaliciju s HDZSDP-om. K tome, ŽZ se za razliku od onog projekta Puljak&Puljak ne igra nekog snobovskog elitizma. To obično bude kratkog daha (MOST je iznimka jer je uspio nametnuti sebe kao one koji su smijenili Karamarka), ali bazen takvih glasača će uvijek postojati. Meni se osobno ta spika "bit ćemo konstruktivna oporba i nećemo se kaljati u žabokrečini" u stvarnosti svodi na "četiri ću godine izigravati fikus, malo laprdati i uzimati plaću", ali eto - mediji forsiraju priču kako su "svi političari isti i brinu samo za sebe", pa se neki lože na tu priču "nema kompromisa."

u hrvatskoj vise nista nije neobicno, u tome i je problem

boldano je ono sto je tocno, uz to je retorika zivog zida kao nekakvog 'srusit cemo bankarski sustav' laprdala toliko bolna za usi i oci da me je toga vise sram nego bilo cega drugoga

Što se Glasnovića tiče, njegovo osvajanje mandata je zapravo super stvar

nek se nitko ne ljuti, ali njegovo osvajanje mandata je uvreda za inteligenciju. ne priznajem gledanje iz bilo koje druge perspektive
“If Everton were playing down the bottom of my garden, I'd draw the curtains.” - Bill Shankly

Offline ScouseCafu

• Hero Member
« Odgovori #18 : Rujan 12, 2016, 14:39 »
Ajde našle su se i 144 osobe koje su glasale za Ellu Dvornik

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #19 : Rujan 12, 2016, 14:44 »
Ajde našle su se i 144 osobe koje su glasale za Ellu Dvornik

zbog takvih gluposti bi zabranio višestranačje. pazi sad svaka šuša može napraviti stranku i sudjelovati u izborima, zatim se ta masa glasova rasporedi na gluposti od kojih nema ništa. mislim može višestranačje al da onda postoje jebački uvjeti koje moraš ispuniti

al jebo ti sve to odoh ja za švedsku
StevieG:"Sjećam se svog prvog puta  :love
Nema boljeg osjećaja kad se kroz onu šumetinu probiješ do vrha i onda spust  B-) "

Offline djapojunior

• Hero Member
  • Postoji li pjesnik veći koji će to ljepše reći?
« Odgovori #20 : Rujan 12, 2016, 16:10 »
Te su mi najjace, moze visestranacje, moze demokracija, moze sloboda govora i misljenja, ali dok god su pod mojim uvjetima.

Offline liverbird91

• Hero Member
« Odgovori #21 : Rujan 12, 2016, 17:05 »
Želin se ubosti u žilu i probuditi kao koza u Jemenu.

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #22 : Rujan 12, 2016, 17:08 »
Te su mi najjace, moze visestranacje, moze demokracija, moze sloboda govora i misljenja, ali dok god su pod mojim uvjetima.
pa zato što je debilno. nema mi to nikakve logike
imao 465 jebenih stranaka od kojih možda 10 ima nekakav utjecaj. jbt pa kao i kod traženja poslova, prođeš dalje ako si zadovoljio uvjete a ne da svatko može bilo što raditi
StevieG:"Sjećam se svog prvog puta  :love
Nema boljeg osjećaja kad se kroz onu šumetinu probiješ do vrha i onda spust  B-) "

Online mihovil

• Hero Member
« Odgovori #23 : Rujan 12, 2016, 18:38 »
pa zato što je debilno. nema mi to nikakve logike
imao 465 jebenih stranaka od kojih možda 10 ima nekakav utjecaj. jbt pa kao i kod traženja poslova, prođeš dalje ako si zadovoljio uvjete a ne da svatko može bilo što raditi
Pa upravo kao i kod trazenja posla, ako si zadovoljis udes u sabor, ako nisi trazi dalje, nije da svaka stranka automatski dobiva 1 clana u saboru. To sto se nesto (a i nije tako velika masa) rasporedi na Dvornikicu ili Alica me boli briga, taj koji njima da glas ionako nebi nista pametno njime napravio.

Iako se nacelno slazem da imamo previse stranaka, ali to je rezultat i toga sto nijedna od dvije najvece stranke ne trpi unutarstranacku opoziciju, cim nesto kazes protiv velikog gazde te bacaju van, onda ti izbaceni s odredenim politickim zaledem pokusavaju samostalno pa vecinom poprilicno lose produ. Kad bi shvatili da je unutarstranacka opozicija normalna stvar i da je cak i pozeljna jednim dijelom onda bi to dosta bolje izgledalo. Ali to ne vole ni strukture na vlasti niti glasacka baza (i lijevih i desnih) pa je tesko ocekivati da ce tako nesto postati normalno.

Offline devil2

• Hero Member
« Odgovori #24 : Rujan 12, 2016, 18:47 »
Uzdam se u MOST da nece dopustiti zatucanoj struji u HDZ-u ni gram politicke moci.

Offline mario1987

• Sr. Member
« Odgovori #25 : Rujan 12, 2016, 19:52 »
Razočaran sam svime u našoj "lijepoj Hrvatskoj" namijerno sam stavio navodnike jer je samo lijepa izvana, izborima nisam nimalo iznenađen jer smo jako zatucan narod i ovce za šišanje.Boli me što se bojimo svoje sjene i nebi izašli na ulice da nas doslovno jebu u guzicu. Iz mog primjera di ja radim kao skladištar u jednom centralnom skladištu u Jastrebarsko di nas ima sveukpno u logistici oko tristotinjak. u glavnom nakon nekoliko otkaza i pritiska počinjemo se učlanivati u sindikat di smo izabrali sindikalnog povjerenika, koji se nakon nekog vremena jako zblizio sa direktorom, nakon cega saznajemo da ima vecu palču od svih nas. Nakon toga mi odlučimo izabrati još dva sindikalna povjerenika, jer nam brojka sindikalaca naglo narasla bilizu 100 ljudi čime imamo pravo na još dvojcu nakon njega ljigavca. Narvno ljigavcu se to i njegovom frendu direktoru nije sviđalo, jer oni su imali plan postaviti još jednog ljigavca i tu su počeli prvi problemi. Mi uspijemo organizirati glasanje za svu trojcu i njega izbaciti sa te funkcije, među tom trojcom sam i ja izabran. Uglavnom da ne duljim, ljigavac i njegov frend direktor nagovaraju ljude da se ispišu iz sindikata, cuo sam se sa jednim od tih ljudi koji su se ispisali, kaže on meni da njega direktor zove na sastanak i na sastanku mu kaze da bira mi ili oni, pod oni definiram sindikat, da nakon toga još kaže da ako se ispiše iz sindikata da će mu on povečati plaću ili dati bolje radno mjesto. Što je najbolje njih je  čovjek koji je zadužen u našoj firmi za vjerodostojnost i zaštitu radnika odvezo službenim autom da se ispišu iz sindikata. Toliko o tome di mi živimo fuj :bljak

Offline Amon

• Hero Member
« Odgovori #26 : Rujan 12, 2016, 20:05 »
nisam glasao iz dijaspore, al kad vidim da je Pernar u saboru...majko sveta  :bljak gori mi je od hdza...

stvarno ne znam sto bih rekao, uveo bi kazne za ljude koji ne glasaju kako je to u sredjenim drzavama, uveo bih da osoba mora skupit 100k potpisa da bi mogla osnovati stranku i srezao ovih cca 200 stranki na 10 i kraj...

How Much Dub Would A Dubstep Step, If A Dubstep Could Step Dub

Online mihovil

• Hero Member
« Odgovori #27 : Rujan 12, 2016, 22:51 »
Boli me što se bojimo svoje sjene i nebi izašli na ulice da nas doslovno jebu u guzicu.
Jel sam ja onda nedavno sanjao ogroman prosvjed na kojem se popunio cijeli glavni zagrebacki trg i koji je digao na noge cijelu Hrvatsku? I to onaj "pasivni" dio kako se cesto kaze... :hm

Izaci ce ljudi na ulice, ali onda kada to vecina smatra potrebnim i kada je onaj koji zove (ili koji predstavlja odredenu ikonu prosvjeda) netko normalan i prihvatljiv. Ali takvi ne zovu cesto na ulice, ali zato zovu drugi zbog kojih nebi izasao da mi zivot ovisi o tome. Da izadem na prosvjed Zivog Zida? Da izadem na prosvjed Radnicke fronte? Da izadem na prosvjed sindikata? Pa to su najgore skupine, koje bi prve maknuo, puno prije i lijevih i desnih.

Offline djapojunior

• Hero Member
  • Postoji li pjesnik veći koji će to ljepše reći?
« Odgovori #28 : Rujan 12, 2016, 23:05 »
Prvo pomalo mi je vec pun k***c ljudi koji seru da smo zatucan narod i ovce. Po cemu smo to svi mi zatucan narod, a po cemu ti to nisi zatucan i pametniji od svih drugih?

I mario1987, zasto nisi podnio kaznenu prijavu na tu tvoju cijeli situaciju, kad vec prigovaras da se svi boje svoje sjene i da su ovce?

A drugo, za spominjanje postrozavanja uvjeta i ostalog. Pravo glasa je osnovno pravo demokracije, a ne obveza i niti u jednoj normalnoj, razvijenoj zemlji ne postoji obveza na glasanje ili kaznjavanje zbog ne izlaska na izbore.
A sto se tice postrozavanja, ako se malo postrozi to nece gotovo nista promijeniti po pitanju marginalnih stranaka i njihovog ulaska u sabor, a ako se puno postrozi doci ce do toga da ce uvjete ispunjavati samo par stranaka pa ce se onda kukati kako je hdz=sdp, kako su svi isti i kriminalci i kad ce doci netko novi i promijeniti to malo. Uostalom, izbori su to sredstvo kojim se eliminira takve marginalne stranke.
Svatko tko prigovori da su svi ljudi u hr zatucani, a onda odmah zeli ukidati, smanjivati ili mijenjati pravo glasa nekima jer se smatra "pametnijim" ili ideoloski boljim od njih je po tim istim kriterijima jednako zatucan, ako ne i gore.

Offline wewonit5times

• Hero Member
  • Walk on with hope in your heart...
« Odgovori #29 : Rujan 13, 2016, 07:30 »
Pravo glasa je osnovno pravo demokracije, a ne obveza i niti u jednoj normalnoj, razvijenoj zemlji ne postoji obveza na glasanje ili kaznjavanje zbog ne izlaska na izbore.

ne kazem da se slazem s tim, ali recimo australija, belgija i grcka imaju obavezno glasanje
neces ic u zatvor ako ne glasas al u australiji dobijes novcanu kaznu a u grckoj imas problema s dobivanjem putovnice
“If Everton were playing down the bottom of my garden, I'd draw the curtains.” - Bill Shankly