Autor Tema: Spammara (opet gluposti... naravno)  (Posjeta: 225917 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kop Ruler

• Hero Member
  • Burn the witch!
Odg: Spammara (opet gluposti... naravno)
« Odgovori #2415 : Travanj 26, 2025, 14:00 »
Kad smo kod starih forumaša, đeste ekipa. Baš vadim staru LFCCRO majicu iz ormara koja je i dalje čitava (malkoc je tisak uništen) i sjetim se da bih mogao probati login iako više nemam ni originalni mail  :lol

Nadam se da ste svi živi, zdravi, uspješni i da vas ima još iz onog forumaški gledano najslavnijeg doba i uživancije pod Hodgsonom, Kennyem i Brendanom. Ovaj uspješni Liverpool mi se ni najmanje ne sviđa!  :D

Offline boo razzer

• Hero Member
« Odgovori #2416 : Travanj 26, 2025, 14:25 »
Đe si Hercegovac. Dobro došao.  :D

Ova igra pod Slotom je tika-taka u odnosu na onu " uživanciju" i mučenje za vrijeme Hodgsona.  :D

Offline boo razzer

• Hero Member
« Odgovori #2417 : Travanj 27, 2025, 08:48 »
Analiza za 2024. i 2025. godinu jer ChatGPT nikad ne laže:  :kuler
1. Najpopularnije teme;
2. Najpopularniji autori;
3. Najcitiraniji autori;
4. .......

https://postimg.cc/pmLsRmdp

Offline mascherano

• Hero Member
  • Kondicijski trener konobara
« Odgovori #2418 : Svibanj 08, 2025, 08:39 »
Ne može dan biti loš kad dođeš na posao pa ti čistačica kaže: "Da znaš, očistila sam ti prozore."
Rekoh hvala, niste trebali.

Otvorim prozor da uđe malo svježeg zraka, kad kraljica očistila prozore samo dokle su zastori podignuti  :lol

Offline Lasko

• Hero Member
  • YNWA
« Odgovori #2419 : Svibanj 08, 2025, 09:39 »
Ne može dan biti loš kad dođeš na posao pa ti čistačica kaže: "Da znaš, očistila sam ti prozore."
Rekoh hvala, niste trebali.

Otvorim prozor da uđe malo svježeg zraka, kad kraljica očistila prozore samo dokle su zastori podignuti  :lol

Dobro je dok imaš čistačicu i još priča (srpsko) hrvatski.  :D
"For those of you watching in black and white, Liverpool are the team with the ball."

Online Marijo

• Hero Member
« Odgovori #2420 : Svibanj 28, 2025, 10:04 »
Zajebavam se ali generalno imas dosta desne stavove oko hrpe stvari (pa tako i oko ovoga). Što mene ne smeta uopće, samo mi je smiješno. Zapravo čak mislim da dobro oslikava manjak ideja koja suvremena ljevica u svijetu (pa onda i kod nas) ima i zagovara. Često neke tradicionalno lijeve teme i politike preuzimaju desni populisti pa onda dobivamo te neke zanimljive mikseve ljevice i populističke desnice gdje ovi drugi najčešće izlaze kao pobjednici.

to što ti kažeš ima istine, ali nije stvar da ja imam desne stavove, nego je ljevica (današnja, lažna) toliko zastranila u liberalizam i onda je populisti (red s desnog političkog spektra) duboko ušli u neke teme koje je inače lijevica držala i branila.

evo ti npr. jedan primjer: ljevica je navodno prorefugee, a desnica je kontra. E sad, po čemu bi to ljevica trebala apriori bit za izbjeglice? Ljevica je socijalna, ali ne na uštrb svoje države i svog građanstva, ali je današnja retardirana ljevica otišla u liberalnu krajnost i onda se kao jedini zid obrane od preljeva izbjeglica nameću desne stranke.
"Even if there comes a time when you do not hear my voice, do not give up!Do not despair.
Do not stop fighting for your freedom until you have victory!"

Muammar Gaddafi, 06.10.2011

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #2421 : Svibanj 28, 2025, 10:22 »
to što ti kažeš ima istine, ali nije stvar da ja imam desne stavove, nego je ljevica (današnja, lažna) toliko zastranila u liberalizam i onda je populisti (red s desnog političkog spektra) duboko ušli u neke teme koje je inače lijevica držala i branila.

evo ti npr. jedan primjer: ljevica je navodno prorefugee, a desnica je kontra. E sad, po čemu bi to ljevica trebala apriori bit za izbjeglice? Ljevica je socijalna, ali ne na uštrb svoje države i svog građanstva, ali je današnja retardirana ljevica otišla u liberalnu krajnost i onda se kao jedini zid obrane od preljeva izbjeglica nameću desne stranke.
Ja ne kazem da bi ista trebalo ili ne bi trebalo. Samo mislim da si dobar primjer (i ne mislim ovo ni na kakav los nacin) nedostatka kvalitetnih lijevih ideja u suvremenom svijetu te sve veceg koketiranja ljevice i populisticke desnice u svojim idejama i temama.

Vratimo se jos malo na Orbana. Kazes; "sta me briga, to su interne stvari Mađarske, dosao je na vlast demokratski". Ako gledamo nekakvo tradicionalno lijevo viđenje stavri onda je upitno koliko je bilo demokratski jer postoje primjeri kršenja i demokratskih i novinarskih sloboda u Mađarskoj te bi te kao nominalno ljevicara takve stvari trebale mucit. Jer nije sve sto ukljucuje izbore automatski demokratski, izbore imaju i u Srbiji i u Sj.Koreji, pa ne znaci da su isti festival demokracije.
Također i ova izolacionistička poruka "sta me briga za interne stvari Mađarske..." je dosta u kontrastu sa lijevim idejama, posluzit cu se dijelom jucerasnjeg Gentovog posta kao nekakvim primjerom lijeve ideologije:

Citat:
Ono za čim pate jugonostalgičari je ideja zajedništva, a ta ideja, iako nikad nije doživjela svoj maksimum i iako je na kraju skroz eksplodirala, je i dalje bolja od ovoga što imamo danas

Ne ulazim sad u specificnosti prethodne drzave, nego cisto u ideju, odnosno zajednistvo. Ta ideja kod ljevice ne zastaje samo na granicama jedne drzave (uostalom, sta znace granice drzave, povijesno su se sve izmijenile i sve ce se izmijeniti) nego generalno. U takvoj ideji bi ti itekako trebalo bit stalo i za ostale drzave i slobodu u njima pa sad ako ne bas u cijelom svijetu onda svakako u susjedstvu. Izolacionizam i nacionalizam je vise dio nekakvih tradicionalnih desnih politika.

E sad ukoliko su to politike kakve ljevica nudi, onda se opravdano postavlja pitanje zasto glasat za nju a ne za nekakvu populisticku desnicu? Obje komuniciraju iste stvari i iste politike (pogotovo ako uzmemo u obzir da i ta populisticka desnica jako cesto u nekakvih ekonomskim pogledima uzima vrlo socijalan stav, iako najcesce nikako dizajniran).

Online Marijo

• Hero Member
« Odgovori #2422 : Svibanj 28, 2025, 10:33 »
da, samo jugonostalgičari pate za vremenom bratstva i jedinstva s drugim južnoslavenskim narodima, a ne zajedništa s npr. Mađarima ili Česima.
Uostalom, čitav taj poriv jugonostalgije nije nužno orijentiran na Jugoslaviju kao državu nego za nekim prošlim, vjerojatno zdravijim i sigurnijim vremenima, ne samo u Jugi nego u cijelom svijetu. Uostalom, ljudi koji se danas može nazvati jugonostalgičarima su ljudi od nekih 60+ godina i sigurno je da pate za vremenima kad su imali 18/20/25 godina.

što se tiče same Mađarske, sve to što ti govoriš je istina, ali ja sam stava da se nijedna država ne treba petljati u unutarnja ustrojstva i događanja u drugoj državi, a pogotovo ne "izvoziti demokraciju".
Izvezla se demokracija u Irak...kaos
izvezla se demokracija u Libiju...kaos
izvezla se demokracija u Siriju...kaos
s druge strane, ima li demokracije u Bahreinu, Saudi Arabiji, Kataru,...? e da, to su saveznici Amerike i zapada pa njih ne diramo.
i to je to licemjerje koje me smeta, a u kojem nažalost sudjeluje i jako veliki broj nominalno lijevih stranaka

ali da, moj politički stav je nekako najsličniji latinoameričkim socijalistima. Socijalist, domoljub, vjernik.
i da, ljubitelj sam nekakvog panslavizma. znači ne Jugonostalgija, ali smatram da bi se slavenski narod trebali više držati skupa
"Even if there comes a time when you do not hear my voice, do not give up!Do not despair.

Offline boo razzer

• Hero Member
« Odgovori #2423 : Svibanj 28, 2025, 10:55 »

ali da, moj politički stav je nekako najsličniji latinoameričkim socijalistima. Socijalist, domoljub, vjernik.
i da, ljubitelj sam nekakvog panslavizma. znači ne Jugonostalgija, ali smatram da bi se slavenski narod trebali više držati skupa
Pa i drže se skupa. Problem je što je bio rat i rane još nisu zacijelile.
Još imaš masu ljudi koji npr: u Srbiji podržavaju ekstremiste i ratne zločince kao što je Šešelj.

Evo recimo ja podržavam studentske proteste u Srbiji koji su protiv ovog kretena Vučića.
Ako je Srbija kao susjed normalna i stabilna, to odgovara i HR i Bosni.
Samo što oni nisu ponudili nikakvu alternativu i neke mlade političke opcije , već samo protestiraju vlasti.
Izašlo je pola milijuna ljudi na ulice i on nema obraza ni savjesti da odstupi sa vlasti.

P.S. Meni više od pitanja lijevo i desno smeta taj ekstremni liberalizam na Zapadu, koji sustavno ruši obitelj i zdrave vrijednosti. Srećom u HR i BiH koliko god bile siromašne i korumpirane, nije uništena obitelj koja je temelj svakog društva i drži se do tradicije i običaja.
Ja mislim da komunizam u Kini je opstao samo zato što su sačuvali obiteljske vrijednosti i drže se skupa, ali i u Kini ako nešto kažeš protiv vlasti i partije nikad nećeš dobiti posao.

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #2424 : Svibanj 28, 2025, 11:10 »
Ponavljam, nije bilo uopce zelje za komentiranjem Juge niti jugonostalgicara, vise sam isao generalno na lijeve ideje od kojih je jedna ta ideja zajednista/bratstva uostalom i sam kazes da si blizak "panslavizmu" sto opet znaci da bi ti trebalo bit stalo kakva je situacija, ako ne u Mađarskoj, onda u u Češkoj svakako. Jer kako da braća slaveni u Češkoj pate a tebi je dobro, nije pošteno.

A i kad pričamo o latinoameričkim socijalistima (ili latinoameričkoj ljevici) ona je također u svojoj srži sve samo ne izolacionistička, jer i kad gledamo najpopularnijeg i najistaknutijeg recimo to tako predstavnika tih ideja u startu (a to je Che Guevara) onda je on bio sve samo ne izolacionist, dapace bio je sve suprotno od toga. Cak bi se moglo rec da je "izvozio socijalizam" po latinskoj americi i nisam siguran da je zavrsilo ista bolje od "izovaza demokracije".

I opet se vracam na pitanje sto to suvremena ljevica nudi ljudima? Ili, da budem bas konkretan (ne moras odgovorit na taj nacin), sto SDP danas nudi glasacima? Koja je to politika koju se zagovara i koju se nudi a da nije "mi nismo XY"?

Offline boo razzer

• Hero Member
« Odgovori #2425 : Svibanj 28, 2025, 11:35 »

I opet se vracam na pitanje sto to suvremena ljevica nudi ljudima? Ili, da budem bas konkretan (ne moras odgovorit na taj nacin), sto SDP danas nudi glasacima? Koja je to politika koju se zagovara i koju se nudi a da nije "mi nismo XY"?
SDP i Možemo kao ljevica prventveno nudi svjetonazorska pitanja, kao što je povratak trga Maršala Tita i protiv je Hrvatskog proljeća, a ništa novo u vezi kvalitetnog programa, zadržavanja mladih u državi, itd.
Što se tiče korupcije i uhljebljivanja SDP ništa nije bolji od HDZ što je pokazao u 2 mandata sa brojnim aferama, i zato ja na ovim lokalnim izborima i propao ko žeton.

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #2426 : Svibanj 28, 2025, 11:40 »
SDP i Možemo kao ljevica prventveno nudi svjetonazorska pitanja, kao što je povratak trga Maršala Tita i protiv je Hrvatskog proljeća, a ništa novo u vezi kvalitetnog programa, zadržavanja mladih u državi, itd.
Što se tiče korupcije i uhljebljivanja SDP ništa nije bolji od HDZ što je pokazao u 2 mandata sa brojnim aferama, i zato ja na ovim lokalnim izborima i propao ko žeton.
Možemo čak i nudi određene politike zbog kojih su se i probili u Zagrebu i urbanijim središtima (ali oni spadaju pod tu mladu/modernu/zelenu ljevicu) i zapravo presisali tradicionalno najvecu lijevu stranku. SDP je tu puno slicniji tradicionalnim lijevim strankama u svijetu te ima jednake probleme sa nedostatkom ikakvih politika.

Ove pizadrije o hrvatskom proljecu i slicno mi se neda ni komentirati, nit je to rasprava koju sam htio vodit. Vise sam pricao o analizi globalnih politika i ideja ljevice (i/li desnice a ne pojedinacnih stranaka u Hravtskoj).

Online Marijo

• Hero Member
« Odgovori #2427 : Svibanj 28, 2025, 11:52 »
Ponavljam, nije bilo uopce zelje za komentiranjem Juge niti jugonostalgicara, vise sam isao generalno na lijeve ideje od kojih je jedna ta ideja zajednista/bratstva uostalom i sam kazes da si blizak "panslavizmu" sto opet znaci da bi ti trebalo bit stalo kakva je situacija, ako ne u Mađarskoj, onda u u Češkoj svakako. Jer kako da braća slaveni u Češkoj pate a tebi je dobro, nije pošteno.

A i kad pričamo o latinoameričkim socijalistima (ili latinoameričkoj ljevici) ona je također u svojoj srži sve samo ne izolacionistička, jer i kad gledamo najpopularnijeg i najistaknutijeg recimo to tako predstavnika tih ideja u startu (a to je Che Guevara) onda je on bio sve samo ne izolacionist, dapace bio je sve suprotno od toga. Cak bi se moglo rec da je "izvozio socijalizam" po latinskoj americi i nisam siguran da je zavrsilo ista bolje od "izovaza demokracije".

evo dio po dio:
kad kažem panslavizam, mislim da eto npr. Hrvatska i Češka njeguju prijateljske odnose, da branimo interese jednih i drugih i da imamo maksimalnu gospodarsku povezanost, a hoće li na vlasti u Češkoj biti neka lijeva ili desna stranka meni je potpuno svejedno. Želim da na vlasti u Češkoj budu oni koje izabere češki narod. Isto vrijedi i za ostale slavenske narode. Ajmo se držat skupa, bit jedni uz druge jer nas nitko ne može bolje razumijeti od nas samih. Između Rusa i Amerikanca meni će mentalitetom i kulturom uvijek biti bliži Rus. Naravno, ovo sve što pišem je teška utopija.

a čuješ, Che Guevara je po latinskoj americi izvozio socijalizam upravo zato jer je SAD prije toga izvezao demokraciju i stavljao sebi pogodne diktatore, tipa Batista na Kubi. Naravno da ne branim ovu sad kubansku krajnost jer je i ovo u kurcu, ali ne bi Kuba bila toliko loša da je Ameri ne drže pod sankcijama već desetljećima i to je upravo ono o čemu ja govorim da mi smeta. Kad su Kubanci skinuli s vlasti američku marionetu, ovi su ih odlučili ekonomski uništiti. Zašto? jer ne plešu po njihovoj muzici.
je li Che Guevara bio izolacionist? nije, ali se zalagao za latinsku Ameriku u globalu (nešto na tragu mog panslavizma), s tim da je njemu glavni neprijatelj bio zapadnjački imperijalizam zbog kojeg je jedno vrijeme obučavao Lumumbine snage u Kongu.

što se tiče SDP-a i ostatka europske ljevice, ja se slažem da su izgubile srž svoje ideje, svoje politike jer su otišle u toliko liberalnu krajnost da u suštini ne nude ništa što bi privuklo glasače, samo i glasači su tu često ukalupljeni. Prvi ti meni napišeš u stilu kakav sam ja to ljevičar jer se ne slažem s nekim liberalnim stavovima  ;)

Online Marijo

• Hero Member
« Odgovori #2428 : Svibanj 28, 2025, 11:53 »

stari moj, odakle ti ovo? kad je SDP bio protiv hrvatskog proljeća?
nemoj shvatit osobno, ali odakle ovo izvlačiš?

Offline boo razzer

• Hero Member
« Odgovori #2429 : Svibanj 28, 2025, 12:19 »
stari moj, odakle ti ovo? kad je SDP bio protiv hrvatskog proljeća?
nemoj shvatit osobno, ali odakle ovo izvlačiš?
Tomašević u 2025. g. predlaže imenovanje ulice po Milki Planinc koja je ubila Hrvatsko proljeće.
https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/milka-planinc-nece-dobiti-ulicu-ali-prijedlog-je-odjeknuo-kao-bomba-10635895

Josipović: Milka Planinc je zadužila Hrvatsku i zaslužila poštovanje - 2010. .g.
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je poruku sućuti obitelji hrvatske političarke Milke Planinc, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/josipovic-milka-planinc-je-zaduzila-hrvatsku-i-zasluzila-postovanje.html

Prijedlog da se Milki Planinc dodijeli ulica u Zagrebu šamar je demokraciji, a posebice hrvatskim proljećarima koje je proganjala

https://hrvatska-povijest.hr/prijedlog-da-se-milki-planinc-dodijeli-ulica-u-zagrebu-samar-je-demokraciji-a-posebice-hrvatskim-proljecarima-koje-je-proganjala/

EDIT:
Milka Planinc bila je hrvatska političarka koja je od 1971. do 1982. godine obnašala dužnost predsjednice Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske (SKH), a potom je od 1982. do 1986. bila predsjednica Saveznog izvršnog vijeća SFRJ, što je ekvivalentno funkciji premijera . Tijekom Hrvatskog proljeća 1971. godine, Planinc je podržavala centralističku politiku Saveza komunista Jugoslavije i protivila se reformskim težnjama tadašnjeg hrvatskog vodstva. Nakon sloma Hrvatskog proljeća, bila je uključena u političke čistke, uključujući zabranu Matice hrvatske i uhićenja istaknutih sudionika pokreta poput Franje Tuđmana, Dražena Budiše i Vlade Gotovca
« Zadnja izmjena: Svibanj 28, 2025, 12:30 boo razzer »