Obavijesti > Obavijesti administratora

Kopiranje teksta sa stranih siteova

(1/1)

Zoky:
Molim sve korisnike da kod kopiranja tekstova na engleskom jeziku dodaju ili svoj komentar u kojem se vidi o čemu se radi u tekstu, ili barem u kratkim crticama prevedu tekst.

To ne mora biti pun prijevod naravno, no tek toliko da oni koji su i došli na ovaj forum da ne moraju čitati engleski na stranim forumima ne budu potpuno zakinuti :)

Dakle, da bude jasno, ovo nije pravilo čije nepoštivanje rezultira nekakvim pitaj-Boga-kakvim sankcijama, ovo je više molba da olakšate onima koji slabije razumiju engleski jezik.

grbi:
Dopuna pravila,

ocito da molba koja je bila napisana od strane Zoky-ja nije prihvacena od strane forumas. Zato cemo u dogovoru LFC modova ovu molbu pretvoriti u pravilo.
Znaci idemo redom:
- pravilo ce pocet od 01.04.2009
- kod kopiranja teksta (engleski, njemacki,...) OBAVEZNO treba dodati prijevod. Taj dodatak mora biti cca 1/3 od stranoga teksta(ako kopirate romane onda cete se potruditi a ako nemate vremena onda skratite taj strani tekst te izbacite ono sto je nepotrebno) rezime. (rečenicu ili dvije)
- kod kopiranja linka treba dodazi kratak opis... tj par riječi koje ce drugim forumasima opisati sadrzaj (npr. link na sportnet.hr gdje mozete procitati izjavu Rafe oko kupovine 'xyz')

Kazna:
- svaki prekrsaj ce biti kaznjen sa jednim :zuti kartonom
- dva : zuti kartona znace :crveni te 2 dana na hlađenju
- ponavljanje :crveni znaci dodatni dan na 'ledu'

Pravila mogu biti dopunjena pa vas molim da pratite obavjesti administratora  :super

grbi:
posto nas ima sve vise a to znaci da se i pravila znaju cesce krsiti ima jedna mala nadopuna oko kopiranja teksta i prijevoda... to sigurno nece tesko pasti onima koji to rade ali ce biti nagrada za to sto se trude. od danas moderator nije duzan upozoravati i popravljati takve postove... to uzima vremena i nema nikakvoga efekta!!! jednostvano moze staviti post u smece a nove forumase koji jos nisu usli u 'sistem' bi trebao upozoriti na gresku.

kod toga moze biti i iznimka... kao sto je to bilo kod teme o kupo-prodaji kluba kada se u tome namjenjenoj temi dopustalo bilo kakvo postanje radi zanimljivosti teme, brzih preokreta i mase podataka.

pozdrav :super

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju