Liverpool nije dioničko društvo na način na koji je npr. United pa da bi morao odluke raditi na temelju "pada" dionica. Da su htjeli, mogli su još malo počekati i svi bi zaboravili na to za tjedan dana.
ono je bilo posprdno kaj sam napisao da im je palpa vrijednost dionica pa su promjenili odluku, ali ako je tako kako kažeš zašto se uvijek spominje 'shareholders', tipa
John W. Henry is the principal owner of Liverpool FC and their majority shareholders, Fenway Sports Group. He and his company are also the majority shareholders of the famous baseball team, the Boston Red Sox.mislim, možda je složenije, ja o tim stvarima malo znam, ali obično ako neko sportsko društvo ide na tržište, na prodaju, mislio sam da bi trebalo biti pretvoreno po našem pojmu u dioničko društvo.. i drugi klubovi, tipa intera i milana su zapravo prodani da ovi novi vlasnici su zapravo većinski dioničari, da li je to 51% (kako je inter u startu bio) ili više, to neznam, možda nije ni javno..
ugl, o onoj temi ne treba više drobiti, pogriješili su i pokušati će sanirati štetu (javna percepcija) drugim planom. to što neko koristi mugućnosti, rupe u zakonu i nečim se okoristi legalno, ne znači da je to ispravno. znam šta si napisao, i shvaćam da te ni ne jebe toliko, ali to nisu nebitne stvari.. zamisli da to napravi svaka jaka firma koja inače posluje s milijonskim profitom, na čiju to štetu ide..