Autor Tema: Fantastika - SF, fantasy, horror  (Posjeta: 11952 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MasterB

• Full Member
  • Proud to be Red
Fantastika - SF, fantasy, horror
« : Studeni 01, 2009, 15:12 »
Evo za sve fanove fantasy i SF-a, po uzoru na podforum na Forum.hr, otvaram posebnu temu za sve ljubitelje fantastičnog i nemogućeg. Meni osobno najdraži žanr i filmova i knjiga, dosad sam od fantasya čitao Harry Potter, LOTR, Eragon (odnosno Naslijeđe), Kronike iz Narnije i još neke manje poznate, a sada su mi u planu Pjesma leda i vatre. Od SF-a sam zasad čitao samo Jules Vernea i H. G. Wellsa te Blade Runner, njega namjeravam dosta proširiti. Najslabiji sam na području serija, to počinjem od prosinca, gledat ću Star Trek, Stargate, Farscape i još neke ako stignem. Znam da ovdje ima puno fanova, pa pišite svoja iskustva, recenzije, osvrte, ocjene knjiga, filmova, serija...
There \'ll be glory round the fields of Anfield Road  

Offline Paulinjo

• Hero Member
  • Smooth, but not a criminal.
Odg: Fantastika - SF, fantasy, horror
« Odgovori #1 : Studeni 01, 2009, 16:42 »
obožavatelj sam horor filmova.
zadnje što sam pogledo je The Hills Run Red. ne toliko dobar film, ali su klanja predobra...zapravo jedan od najodvratnijih filmova koje sam gledao.
prije tog sam gledao...
The mist- ok film.gledljiv je. završetak neočekivan, moglo je i bolje.
Drag me to hell. malo glup film, al također ima uvrnuto bolesnih scena.
The Unborn- vrlo dobar film. zbilja je strava...
fan sam također svih dijelova saw(Slagalica straha) filmova, hostel...
zatim sam pogledao creep
the descent- zbilja morbidan film, pun brutalnih scena. po mom ukusu.  :)

i tak. sad čekam da dođe za skinut Jennifers body.
« Zadnja izmjena: Studeni 01, 2009, 23:03 El Nino9 »

Offline silhofn2

• Hero Member
  • Najbolji klub na svijetu
« Odgovori #2 : Studeni 01, 2009, 16:59 »
stephen king langolijeri.bio je film prije par godina ili neka mini serija.jezivo dobro napravljeno. da mi je tu knjigu nac kod nas
"If you are first you are first. If you are second you are nothing." - Bill Shankly

Offline Luis Garcai

• Hero Member
  • R.I.P. Akira Toriyama
« Odgovori #3 : Studeni 01, 2009, 17:02 »
neznam zasto si otvarao novu temu, kad si to isto mogao pisati i tu

http://www.lfccro.com/index.php?topic=141.915

isto tako mislim da je ovakva tema vec postojala i obrisana, ali ajde

Danas se jako malo moze pronaci kvalitetnih horrora za pogledati, bilo mi je dovoljno 5 minuta da pogledam pogresno skretanje 3, da odmah mogu zakljuciti da je film totalno sra*e, vise volim starije kvalitetne, poput Shininga, ili neke horror trilere, kao sto je el nino spomenuo Saw.

the house of 1000 corpses, je dobar horor, rezirao ga rob zombie, ali sad cekam da vidim i final destination 4, od njegovih nastavaka, nekako mi je najbolji 2, prvi je ako se nevaram, kad zakasne na avion, drugi kada izbegnu nesrecu na autputu, a treci je u nekom luna parku na roller coaster-u.
Move well, study well, play well, eat well, rest well - That is the turtle master way! One master those arts for health in mind and body, for the ability to live one's life as courageously, uniquely, and energetically as one wishes!

Offline david_1991

• Hero Member
« Odgovori #4 : Studeni 01, 2009, 22:06 »
obožavatelj sam horor filmova.
zadnje što sam pogledo je The Hills Run Red. ne toliko dobar film, ali su klanja predobra...zapravo jedan od najodvratnijih filmova koje sam gledao.
prije tog sam gledao...
onda The mist- ok film.gledljiv je. završetak neočekivan, moglo je i bolje.
Drag me to hell. malo glup film, al također ima uvrnuto bolesnih scena.
The Unborn- vrlo dobar film. zbilja je strava...
fan sam također svih dijelova saw(Slagalica straha) filmova, hostel...
zatim sam pogledao creep
the descent- zbilja morbidan film, pun brutalnih scena. po mom ukusu.  :)

i tak. sad čekam da dođe za skinut Jennifers body.

The Mist mi je jedan od najboljih horora koje sam gledao,večina ih je zaprepaštena krajem..Vještica iz Blaira mi je super,Cloverfield i sl..

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #5 : Studeni 01, 2009, 22:14 »
The Mist mi je jedan od najboljih horora koje sam gledao,večina ih je zaprepaštena krajem..Vještica iz Blaira mi je super,Cloverfield i sl..
ne znam po čemu ti je taj film tolko stražan ja sam ga cijelo vrijeme gledo s ovakvim facama al doslovce  :| :ceka :| i onda kraj  :O :( ...samo je kraj bio jebački ostalo onako, ravnodušno, osim šta sam htio sam ubit onu žensku xD
StevieG:"Sjećam se svog prvog puta  :love
Nema boljeg osjećaja kad se kroz onu šumetinu probiješ do vrha i onda spust  B-) "

Offline david_1991

• Hero Member
« Odgovori #6 : Studeni 01, 2009, 22:20 »
ne znam po čemu ti je taj film tolko stražan ja sam ga cijelo vrijeme gledo s ovakvim facama al doslovce  :| :ceka :| i onda kraj  :O :( ...samo je kraj bio jebački ostalo onako, ravnodušno, osim šta sam htio sam ubit onu žensku xD

pa nije mi bio tolko strašan,više psihološki..a takve volim,meni je bio sasvim ok,dosta tajanstven i to..a to što kažeš,da bi ubio onu žensku,doslovno svi s kojima sam razgovarao o tom hororu su rekli da bi ju najradije ubili,pa i ja  :)))

Offline Paulinjo

• Hero Member
« Odgovori #7 : Studeni 01, 2009, 22:59 »
pa nije mi bio tolko strašan,više psihološki..a takve volim,meni je bio sasvim ok,dosta tajanstven i to..a to što kažeš,da bi ubio onu žensku,doslovno svi s kojima sam razgovarao o tom hororu su rekli da bi ju najradije ubili,pa i ja  :)))

ne bih rekao da je baš psihološki strašan.
psihološki je više di su ljudi poremečeni i kolju, muče, rezbare, režu, sjeckaju, komadaju druge ljude.
tu su sam stvorenja od jezivih pauka do gigantskih višenožaca. ja ne vidim tu nikakvu psihu

a ženska koju bi vi svi maknuli meni je odlična! da nema nje, film bi bio dosadan. ona diže tenziju među ljudima...
ak si mislio da je po njoj psihološki strašan film, onda dobro. jer ona je fakat one twisted fuck  :lol

blair witch je jeben film. al nastavak book of shadow je bezveze.
cloverfield je pak predobaaaaar!! jedino žalim što nisam gledao u kinu zbog specijalnih efekata, neg doma.

-link za 100 najboljih horor filmova -
http://www.best-horror-movies.com/100-top-horror-movies.html
« Zadnja izmjena: Studeni 01, 2009, 23:23 El Nino9 »

Offline david_1991

• Hero Member
« Odgovori #8 : Studeni 01, 2009, 23:48 »
ne bih rekao da je baš psihološki strašan.
psihološki je više di su ljudi poremečeni i kolju, muče, rezbare, režu, sjeckaju, komadaju druge ljude.
tu su sam stvorenja od jezivih pauka do gigantskih višenožaca. ja ne vidim tu nikakvu psihu

a ženska koju bi vi svi maknuli meni je odlična! da nema nje, film bi bio dosadan. ona diže tenziju među ljudima...
ak si mislio da je po njoj psihološki strašan film, onda dobro. jer ona je fakat one twisted fuck  :lol

blair witch je jeben film. al nastavak book of shadow je bezveze.
cloverfield je pak predobaaaaar!! jedino žalim što nisam gledao u kinu zbog specijalnih efekata, neg doma.

-link za 100 najboljih horor filmova -
http://www.best-horror-movies.com/100-top-horror-movies.html

..pa normalno da nisam mislio da stvorenja imaju veze sa psihom,več oni ljudi zarobljeni nutra,na kojima se vidjelo kakvi postaju u trenutku dok im prijeti smrt,počnu vjerovati prolupaloj ženi i njezinom verziji vjere..zamislio sam se bili i kako ljudi u stvarnom svijetu regirali u takvoj situaciji..
..a ako voliš ove horore koje sam naveo,skini si Paranormal activity,još ga nisam gledao al sam čuo da je na tu fintu napravljen i da je jako strašan..

Offline Buljo

• Hero Member
  • Evriting for LFC - JC#23
« Odgovori #9 : Studeni 01, 2009, 23:58 »
the mist je fenomenalan film, a pogotovo kraj, kad san vidija kraj umalo san pa na dupe kolko me iznenadi  :super

13.2.1911 - 13.2. 2011

Offline Paulinjo

• Hero Member
« Odgovori #10 : Studeni 02, 2009, 12:43 »
..pa normalno da nisam mislio da stvorenja imaju veze sa psihom,več oni ljudi zarobljeni nutra,na kojima se vidjelo kakvi postaju u trenutku dok im prijeti smrt,počnu vjerovati prolupaloj ženi i njezinom verziji vjere..zamislio sam se bili i kako ljudi u stvarnom svijetu regirali u takvoj situaciji..
..a ako voliš ove horore koje sam naveo,skini si Paranormal activity,još ga nisam gledao al sam čuo da je na tu fintu napravljen i da je jako strašan..

:D
baš sam gledao trailer od paranormal activity ujutro, nije mi se svidio baš. a i komentari na forum. hr uglavnom govore protiv filma.

Offline Marijo

• Hero Member
« Odgovori #11 : Studeni 02, 2009, 16:04 »
ajme meni, tu knjigu langolijeri sam davno čitao al je bila predosadna. i ja isto volim više psihološke horore, ono, gdje se boji nečega, a uopće nemam pojma čega se bojim. slažem se sa već napisanim da je Blair witch projekt genijalan horor, baš odličan, dok je drugi dio totalno sranje, jedan od najgorih filmova koji sam ikad gledao. od ostalih horora, KRUG je zaheban film, baš je strava, SAW mi je katastrofa, mrzim takvu vrstu horora, samo gadarije, krv, krv, krv, stari prvi dio Petka 13. mi je odličan, Isijavanje također. ma zapravo, svaki horor gdje nema puno krvi a ima previše napetosti i takve atmosfere mi je odličan.

ako volite istinite priče o serijskim ubojicama, čitajte malo na internetu o Zodiac-u. serijski ubojica iz 60./70. iz okolica San Francisca. slao je policiji pisma u kojima je detaljno opisivao mjesta ubojstava i položaj žrtava i neke zagonetke, šifre. nije nikad uhvaćen, niti se zna ko je ubojica. dugo vremena prvoosumnjičeni je 1991. oslobođen sumnji nakon što mu se DNA razlikovao od DNA sa pisma koje je ubojica poslao, iako, pitanje je koliko je taj DNA sa pisma upotrebljiv, jer u ono vrijeme kad su pisma došla, nitko nije znao za otisak prsta i DNA tako da su svi pisma dirali bez rukavica

isto tako, pogledajte filmove o ubojici BTK i o Tedu Bundyju
"Even if there comes a time when you do not hear my voice, do not give up!Do not despair.
Do not stop fighting for your freedom until you have victory!"

Muammar Gaddafi, 06.10.2011

Offline Robert

• BlockAvatar
  • Hero Member
  • *
  • You`ll Never Walk Alone
« Odgovori #12 : Studeni 02, 2009, 17:31 »
Isto sam fan horror filmova,najdraže mi ih je gledati kasno navečer,raspalim kućno kino da svi mogući efekti budu dostupni mojim ušima,he,he...

dobar horror koji sam zadnji put pogledao zove se

Granice   Godina izdanja:2008.

Od directora Xaviera Gensa tvorca Hitman Agent 47

Ekstremno brutalni horor koji grupu mladih lopova stavlja na milost i nemilost neo-nazi zadrtih kanibala.
Imate ga na MAXtv videoteci

evo i trailer
http://www.youtube.com/watch?v=N_I3zv997qg
Bill Shankly: If I had a job to do, even if it was scrubbing the floor, I wanted my floor to be cleaner than yours!

Offline david_1991

• Hero Member
« Odgovori #13 : Studeni 02, 2009, 20:17 »
..ak volite te psihološke horore i slično,predlažem vam filmove koji su pisani po knjigama S.Kinga..ima stvarno dobrih stvari,i Mist je jedna od njih..prva polovica filma tajanstvena,onda se sve zapliće i neočekivan kraj,tako otprilike uvijek ide kod njega :)))

Offline andrea

• Hero Member
« Odgovori #14 : Studeni 02, 2009, 21:09 »
mrzim horore i uvijek ih gledam "prisilno" :D :D jednostavno mi ih je strah. zadnji koji sam pogledala je "siroče" ako to opće spada u horore i bezveze mi je...
What we do in life,echoes in eternity.