Autor Tema: Liga prvaka 2020/21  (Posjeta: 38888 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
Odg: Liga prvaka 2020/21
« Odgovori #1005 : Svibanj 31, 2021, 12:30 »
Od dolaska Pepa. A već su tad imali top momčad.

Never miss a good chance to shut up.

Offline Lasko

• Hero Member
  • YNWA
« Odgovori #1006 : Svibanj 31, 2021, 12:37 »
A bome i na troškovima plaća su vjerojatno prvi ili drugi u istom periodu.
"For those of you watching in black and white, Liverpool are the team with the ball."

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #1007 : Svibanj 31, 2021, 12:38 »
Ali nemojmo stavljati pritisak i očekivanja na jadnog Pepa. :(

Btw, pogledajte broj transfera u Italiji. :D

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #1008 : Svibanj 31, 2021, 12:41 »
Ali kako lose posluje United...

Gledaj troskova a ni blizu borbe za titulu

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #1009 : Svibanj 31, 2021, 12:43 »
Ali kako lose posluje United...

Gledaj troskova a ni blizu borbe za titulu

Pa pogledaj kakve su managere imali u tom periodu. Čudno ti je? :D :p

Offline scouser68

• Hero Member
« Odgovori #1010 : Svibanj 31, 2021, 12:45 »

I jos spremaju produljenje ugovora Oleu. Mislim, super iz moje perspektive.. :kuler
Osobno bi mu dao otkaz nakon finala s Villarealom bez puno razmisljanja..

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #1011 : Svibanj 31, 2021, 12:46 »

Mou jedini bio u nekoj prividnoj borbi za titulu sa gomilom polovnjaka...

I sam rekao da mu je to 2 mjesto najveci uspjeh u karijeri  :kuler

Offline -marko-

• Hero Member
« Odgovori #1012 : Svibanj 31, 2021, 13:05 »
Auu ako je on rekao onda je to to.  :D
Say what again!

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #1013 : Svibanj 31, 2021, 13:22 »
Ja mu vjerujem, ne znam za vas.....

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #1014 : Svibanj 31, 2021, 13:26 »
Ne znam tko je top 3 ali za mene su svi ovi redom bolji od njega:

Klopp, Allegri, Bielsa, Nagelsmann, Simeone, Zidane, Conte, Tuchel, Flick, Mourinho.
Ovako, Nagelsmanna ne mogu usporedivat uopce jer je to netko ko se tek sad susrece s vodenjem ekipe na top razini. Ogromna mi je razlika bit skoro 15 godina na razini di se svake godine od tebe ocekuje borba za naslov i bit super talentiran trener koji se tek susrece s ikakvim ocekivanjima. Za Nagelsmanna vjerujem da moze biti odlican, ali njemu dokazivanje na top razini tek slijedi.

Flicka takoder ne mogu tu usporedivat, godinu i pol trenerskog posla i onda ide na izbornicku poziciju.

Bielsa mi je jos jedan od onih koje izrazito cijenim kao nogometnog ideologa ali onaj koji radi u klubovima di se kiksevi prakticki negledaju. Volio bi vidjet kako bi se Pepa gledalo da nakon 14 kola ostavi klub predzadnji u ligi a taj klub onda iduce godine zavrsi 2. u prvenstvu. Ili da recimo ispadne u skupini na SPu s Argentinom u direktnom obracunu sa dosta slabijom Svedskom.

Conte. Jel veci kiks izgubit na jednu utakmicu u finalu sa Cityem od Chelsea ili ne proc skupinu sa Juventusom protiv Galatasaraya i Kopenhagena ili sa Interom zavrsit zadnji u skupini sa Shaktarom i Gladbachom, pa razlike u vrijednosti njegovih momcadi u odnosu na protivnike tu su vece nego izmedu Citya i Chelsea a u skupini imas puno vise sanse za ispravit greske. Pa razlika u vrijednosti Intera i Seville je veca nego Citya i Chelsea.

Mourinho? Iako ga za cijelu karijeru drzim boljim trenerom od Pepa, nisi li i ti napisao da ce uskoro vodit Genou?

Ja bi samo volio da se i druge trenere drzi s istim rangom ocekivanja kao i Pepa (ne istim ocekivanjima da me se ne shvati krivo jer mi je logicno da ne mogu bit ista ocekivanja od Bielse u Leedsu i Pepa u Cityu). Al ne moze se od Pepa ocekivat da uzme svake sezone bar 3 naslova pa ako to ne ispuni je podbacio a drugi kad ispadnu od Kopenhagena ili Shaktara u grupi ili ostave klub na zadnjem mjestu onda je to oke i to se zanemari jer su to puno veci podbacaji u odnosu na ono kolko klubovi trose nego Cityev poraz u finalu. Ono sto Pepu u tom ne ide u korist je to sto ne moze prebacit ocekivanja, jer kad je Leeds 10. to je onda iznad svih ocekivanja, kad je City 1. onda je on samo u skladu s ocekivanjima bez obzira na to koliko to dominantno napravio ili na koliko bodova otisao.

I nebi htio sad da se ovo pretvori u seciranje svake sezone/greske/uspjeha svakog od nabrojanih trenera. Nema potrebe za time, niti bi ta rasprava ista korisno donijela, ove sam samo naveo kao neke od primjera kako mislim da se Pepu greske gledaju puno puno stroze nego ostalim trenerima (dijelom razumljivo jer su ocekivanja s obzirom na potrosnju od njega opravdano ogromna, ali kako su drugi treneri kroz karijeru imali i puno vecih kikseva nego on pa se zaborave). Po meni je biti toliko dugo u vrhu a da su ti najveci kiksevi u konck-out fazi LP ipak uspjeh, da ti se ne zalome sezone di ispadnes iz top 4 ili di ne ispadnes u skupini LPa jer vecini se i to dogadalo.

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
« Odgovori #1015 : Svibanj 31, 2021, 14:30 »
Od dolaska Pepa. A već su tad imali top momčad.

A jbt, ni ovdje nismo prvi...  :lol

A gdje je tu npr. Real, Lille, Villareal....? E moj Pep, plačip***o.

Offline we_love_you_Liverpool

• Hero Member
« Odgovori #1016 : Svibanj 31, 2021, 17:05 »
Lille vjerujem u tom periodu ima balance jedno +150-200 milijuna i osvojiše titulu!

Učinio je Pep neke igrače boljima, ali po meni to nije ni blizu Kloppa i Bielse.

Dias je došao za 60 milijuna, znači gotov igrač, reprezentativac, igrač kluba koji je u ligi primio 26 golova, on je uskočio od prvog momenta igrati na svoj nivo, a bilo mu je lakše u Cityu nego u Benfici jer je puno jača ekipa, ali eto u zadnje vrijeme dosta dolaze do izražaja njegove mane.
Sane, Foden, De Bruyne to su ogromni talenti, oni bi došli do izražaja sa i bez Pepa, meni je nejasno da se on tako lako riješio Sanea. Njih trojicu je samo trebalo gurnuti u vatru, ali definitivno postoji i njegov uticaj u njihovim igrama, po meni najviše od gore pobrojanih kao primjer igrača koji su kod njega napredovali može uzeti Zinchenko, ima još sigurno i pozitivnih i negativnih primjera ali ne da mi se razmišljati o tome  :D

Opet daleko je iza Kloppa i Bielse... Klopp gurne Phillipsa koji je toliko limitiran, vjerojatno ga nitko nije htio ni u championshipu čim su ga slali u drugu bundesligu gdje također nije bio standardan 100% koji nije bio ni u devetom planu, koji nikad ne bi zaigrao za Liverpool da je sve bilo ok, i šta dobijemo? Dobijemo isti broj bodova po utakmici sa njim kao što su oni dobili sa štoperom od 60 milijuna. Neću reći da je bolji, sad pričam ozbiljno, nije bolji, ali sa njim na terenu smo dobili velik broj bodova u ligi, a to je ono što je najbitnije. Da ne idemo dalje u izvlačenje maksimuma od Salaha, Manea, Robertsona, Wijnalduma, Hendersona, Matipa koji kad je zdrav izgleda kao najviša svjetska klasa, Trenta....
Nisam siguran da bi Pep od tih igrača izvukao koliko i Klopp.

A sad Bielsa, čovjek sa toliko igrača koji su godinama bili championship igrači koji nisu nikako mogli na pl nivo. Mnogi su u kasnim dvadesetim došli u pl i počeli igrati kao da su tu godinama. Bamford nikad ni u championshipu nije imao sezonu bolju od 17 golova, au pl je zabio 17! Pa možemo nabrajati dalje Dallas, Ayling, Klich, Alioski...
Drugi dio sezone kad su se potpuno prilagodili premiership nivou odigrali su vrhunski, zadnjih 20 kola su peti samo sa 2 boda manje od drugog. Zadnjih 10 drugi sa 3 boda manje od nas.

Sjetimo se samo kako su nas pritisli da nismo mogli preći centar zadnjih pola sata i to sve sa dugogodišnjom championship sredinom.
E to je za mene izvlačenje maksimuma iz igrača na pravi način. Puno je lakše izvući maksimum iz skupih igrača i igrača velikog potencijala nego što je izvući na takav način iz igrača koji godinama igraju championship. To što nije mogao u Lille jbg... Nisu imali strpljenja, sa njim treba strpljenja da zavede sistem plus jezička barijera, ni Leeds nije ušao iz prve u pl, u Marseillu se ne bi snašao ni konzilium Klopp-Guardiola, a i tu da su bili pametni i dali mu vremena bila bi druga priča.
Meni je nevjerojatno da Barcelona nikad nije pokušala sa njim, a imali su svakakvih pokušaja.

Offline devil2

• Hero Member
« Odgovori #1017 : Lipanj 02, 2021, 22:06 »
Ovako, Nagelsmanna ne mogu usporedivat uopce jer je to netko ko se tek sad susrece s vodenjem ekipe na top razini. Ogromna mi je razlika bit skoro 15 godina na razini di se svake godine od tebe ocekuje borba za naslov i bit super talentiran trener koji se tek susrece s ikakvim ocekivanjima. Za Nagelsmanna vjerujem da moze biti odlican, ali njemu dokazivanje na top razini tek slijedi.

Flicka takoder ne mogu tu usporedivat, godinu i pol trenerskog posla i onda ide na izbornicku poziciju.

Bielsa mi je jos jedan od onih koje izrazito cijenim kao nogometnog ideologa ali onaj koji radi u klubovima di se kiksevi prakticki negledaju. Volio bi vidjet kako bi se Pepa gledalo da nakon 14 kola ostavi klub predzadnji u ligi a taj klub onda iduce godine zavrsi 2. u prvenstvu. Ili da recimo ispadne u skupini na SPu s Argentinom u direktnom obracunu sa dosta slabijom Svedskom.

Conte. Jel veci kiks izgubit na jednu utakmicu u finalu sa Cityem od Chelsea ili ne proc skupinu sa Juventusom protiv Galatasaraya i Kopenhagena ili sa Interom zavrsit zadnji u skupini sa Shaktarom i Gladbachom, pa razlike u vrijednosti njegovih momcadi u odnosu na protivnike tu su vece nego izmedu Citya i Chelsea a u skupini imas puno vise sanse za ispravit greske. Pa razlika u vrijednosti Intera i Seville je veca nego Citya i Chelsea.

Mourinho? Iako ga za cijelu karijeru drzim boljim trenerom od Pepa, nisi li i ti napisao da ce uskoro vodit Genou?

Ja bi samo volio da se i druge trenere drzi s istim rangom ocekivanja kao i Pepa (ne istim ocekivanjima da me se ne shvati krivo jer mi je logicno da ne mogu bit ista ocekivanja od Bielse u Leedsu i Pepa u Cityu). Al ne moze se od Pepa ocekivat da uzme svake sezone bar 3 naslova pa ako to ne ispuni je podbacio a drugi kad ispadnu od Kopenhagena ili Shaktara u grupi ili ostave klub na zadnjem mjestu onda je to oke i to se zanemari jer su to puno veci podbacaji u odnosu na ono kolko klubovi trose nego Cityev poraz u finalu. Ono sto Pepu u tom ne ide u korist je to sto ne moze prebacit ocekivanja, jer kad je Leeds 10. to je onda iznad svih ocekivanja, kad je City 1. onda je on samo u skladu s ocekivanjima bez obzira na to koliko to dominantno napravio ili na koliko bodova otisao.

I nebi htio sad da se ovo pretvori u seciranje svake sezone/greske/uspjeha svakog od nabrojanih trenera. Nema potrebe za time, niti bi ta rasprava ista korisno donijela, ove sam samo naveo kao neke od primjera kako mislim da se Pepu greske gledaju puno puno stroze nego ostalim trenerima (dijelom razumljivo jer su ocekivanja s obzirom na potrosnju od njega opravdano ogromna, ali kako su drugi treneri kroz karijeru imali i puno vecih kikseva nego on pa se zaborave). Po meni je biti toliko dugo u vrhu a da su ti najveci kiksevi u konck-out fazi LP ipak uspjeh, da ti se ne zalome sezone di ispadnes iz top 4 ili di ne ispadnes u skupini LPa jer vecini se i to dogadalo.

Vjerojatno je tocno to da se Guardiolu vise kritizira od ostalih trenera, ali to je i za ocekivati jer ga druga strana neutemeljeno smatra za najboljeg trenera (svih vremena), inovatora, vizionara, covjeka koji je promijenio nogomet.
Osobno sam pratio Bayern u onoj ludoj sezoni pod Juppom svaku utakmicu i meni se tad "zgadio" jer je promijenio stil igre i unistio najbolji tim koji sam ja gledao. Gadi mi se i zbog stalnih izmisljanja tople vode i mijenjanja pozicija mnogim igracima.

Nisam mislio usporedjivati ikog, mnogi s tog popisa imaju puno manje trofeja od njega, ali smatram da bi svaki od njih imao bolje rezultate od Guardiole da su imali put kao on. Mislim da mu se dosta toga poklopilo u karijeri, od prilike da vodi najbolju Barcelonu ikad s Xavijem, Iniestom i Messijem na vrhuncu karijere, gdje se nakupio trofeja i stekao ime, pa na dalje...