Lille vjerujem u tom periodu ima balance jedno +150-200 milijuna i osvojiše titulu!
Učinio je Pep neke igrače boljima, ali po meni to nije ni blizu Kloppa i Bielse.
Dias je došao za 60 milijuna, znači gotov igrač, reprezentativac, igrač kluba koji je u ligi primio 26 golova, on je uskočio od prvog momenta igrati na svoj nivo, a bilo mu je lakše u Cityu nego u Benfici jer je puno jača ekipa, ali eto u zadnje vrijeme dosta dolaze do izražaja njegove mane.
Sane, Foden, De Bruyne to su ogromni talenti, oni bi došli do izražaja sa i bez Pepa, meni je nejasno da se on tako lako riješio Sanea. Njih trojicu je samo trebalo gurnuti u vatru, ali definitivno postoji i njegov uticaj u njihovim igrama, po meni najviše od gore pobrojanih kao primjer igrača koji su kod njega napredovali može uzeti Zinchenko, ima još sigurno i pozitivnih i negativnih primjera ali ne da mi se razmišljati o tome
Opet daleko je iza Kloppa i Bielse... Klopp gurne Phillipsa koji je toliko limitiran, vjerojatno ga nitko nije htio ni u championshipu čim su ga slali u drugu bundesligu gdje također nije bio standardan 100% koji nije bio ni u devetom planu, koji nikad ne bi zaigrao za Liverpool da je sve bilo ok, i šta dobijemo? Dobijemo isti broj bodova po utakmici sa njim kao što su oni dobili sa štoperom od 60 milijuna. Neću reći da je bolji, sad pričam ozbiljno, nije bolji, ali sa njim na terenu smo dobili velik broj bodova u ligi, a to je ono što je najbitnije. Da ne idemo dalje u izvlačenje maksimuma od Salaha, Manea, Robertsona, Wijnalduma, Hendersona, Matipa koji kad je zdrav izgleda kao najviša svjetska klasa, Trenta....
Nisam siguran da bi Pep od tih igrača izvukao koliko i Klopp.
A sad Bielsa, čovjek sa toliko igrača koji su godinama bili championship igrači koji nisu nikako mogli na pl nivo. Mnogi su u kasnim dvadesetim došli u pl i počeli igrati kao da su tu godinama. Bamford nikad ni u championshipu nije imao sezonu bolju od 17 golova, au pl je zabio 17! Pa možemo nabrajati dalje Dallas, Ayling, Klich, Alioski...
Drugi dio sezone kad su se potpuno prilagodili premiership nivou odigrali su vrhunski, zadnjih 20 kola su peti samo sa 2 boda manje od drugog. Zadnjih 10 drugi sa 3 boda manje od nas.
Sjetimo se samo kako su nas pritisli da nismo mogli preći centar zadnjih pola sata i to sve sa dugogodišnjom championship sredinom.
E to je za mene izvlačenje maksimuma iz igrača na pravi način. Puno je lakše izvući maksimum iz skupih igrača i igrača velikog potencijala nego što je izvući na takav način iz igrača koji godinama igraju championship. To što nije mogao u Lille jbg... Nisu imali strpljenja, sa njim treba strpljenja da zavede sistem plus jezička barijera, ni Leeds nije ušao iz prve u pl, u Marseillu se ne bi snašao ni konzilium Klopp-Guardiola, a i tu da su bili pametni i dali mu vremena bila bi druga priča.
Meni je nevjerojatno da Barcelona nikad nije pokušala sa njim, a imali su svakakvih pokušaja.