Liverpool > Transferi
Rasprava o momčadi i ocjena transfer perioda
Lasko:
Dakle ovdje bih htio da raspravimo kako smo poslovali ovih nekoliko mjeseci i analiziramo momčad i novopridošle igrače, te kakav će oni utjecaj imati na našu sezonu.
Dakle, ovako smo trgovali :
Players IN
Iago Aspas – £7m – Celta Vigo
Luis Alberto – £7m – Sevilla
Simon Mignolet – £9m – Sunderland
Mamadou Sakho – £18m – PSG
Tiago Ilori – £7m – Sporting Lisbon
Victor Moses – Loan (£1m) – Chelsea
Aly Cissokho – Loan (£1m) – Valencia
Kolo Toure – Free Transfer – Man City
Potrošeno : £50m
Odlasci :
Stewart Downing – £5m – West Ham
Jay Spearing – £1.5m – Bolton Wandererers
Jonjo Shelvey – £6m – Swansea City
Andy Carroll – £17.5m – West Ham
Danny Wilson – Free Transfer – Hearts
Peter Gulacsi – Free Transfer – Red Bull Salzburg
Dani Pacheco – Free- A.D. Alcorcon
Posuđeni :
Fabio Borini – Sunderland - Loan (£1m) (Premier League, England)
Oussama Assaidi – Stoke City (Premier League; England)
Jack Robinson – Blackpool (Championship; England)
Pepe Reina – Napoli (Serie A; Italy)
Suso – Almeria (La Liga; Spain)
Michael Ngoo – Yeovil (Championship; England)
Conor Coady – Sheffield United (League One; England – 6 months)
Krisztian Adorjan – Groningen (Eredivisie; Holland)
Henoc Mukendi – Partick Thistle (Scottish Premier League – 6 months)
Armin Hodzic – FK Zeljeznicar, (Premijer Liga; Bosnia)
Zaređeno : £30m
NETO: -£20m
Dakle, potrošili smo jedva £20m a bitno osnažili momčad, po mom mišljenju. S tim da smo Reinu posudili, a još je neizvjestan i Škrtel, pa bi njihove prodaje potencijalno snizili neto trošenje na pozitivnu nulu.
Što se tiče samih igrača koje smo kupili, veoma sam zadovoljan obrambenim dijelom momčadi, koji sad izgleda dobro kao kod bilo kojega jačeg kluba u Premiershipu. Dodali smo Toureovo iskustvo, Ilorijev potencijal i jednu kvalitetu više u Sakhou. Sigurno su veliko poboljšanje naspram prošlogodišnjeg Carraghera i Coatesa, pa i Škrtela ako ode. Mignolet je očito bolji od Reine i zasad se pokazuje kao pun pogodak.
Osim toga, doveli smo konkurenciju Enriqueu, što je bilo vrlo važno. Cissokho je jedan solidan igrač s dosta iskustva i mislim da se neće pokazati kao loš izbor.
Definitivno smo mogli bolje što se tiče veznog reda, jer smo tu poprilično tanki sa Gerrardom u poznim godinama, Lucasom koji je prošle sezone vukao gadnu ozlijedu i mladim Allenom te Hendersonom. Mislim da smo i kvalitetno i kvantitetno tu tanki. Nadao sam se jednom jakom, box-to-box veznjaku koji bi dugoročno mogao zamijeniti Gerrarda, ali izgleda da ćemo to ostaviti za zimu/sljedeće ljeto i više igrati 4-2-3-1.
Napad - očito nismo privukli nikakvo jače ime, što je negativno, ali smo uspjeli zadržati Suareza, a vjerujem da je malo tko to očekivao prije mjesec dana. Uzeli smo Mosesa, koji je solidan igrač, ali ta posudba bez opcije ugovora mi baš i ne miriše s obzirom da je to mladi igrač od kojeg teško možemo očekivati da odmah počne pridonositi momčadi. Ali vidjet ćemo, nije loše pojačanje. Doveli smo Iaga Aspasa koji bi trebao zamijeniti Borinija u toj ulozi "radišnog napadača" s tim da ovaj igrač ima i nešto vica u svojoj igri i pozitivne drskosti. Nije izgledao nešto dobro u Premiershipu zasad, ali mislim da će se pokazati kao solidan igrač. Osim njega, imamo još jednog novog Španjolca u Albertu. Momak ima znanja, ali fali mu iskustva i pitanje je koliko je pametno bilo njega kupiti ako smo za razliku od 3m mogli uzeti Eriksena.
Dakle, ovako bi sad to trebalo izgledati :
-------------------Mignolet----------------------
(Jones)
Johnson-----Sakho--------Agger-------Enrique
(Kelly) (Toure) (Škrtel) (Cissokho)
----------------Gerrard------Lucas--------------
(Henderson) (Allen)
Moses------------Coutinho--------------Suarez
(Ibe) (Alberto) (Sterling)
------------------Sturridge------------------------
(Aspas)
Kao što sam rekao, vidi se golema konkurencija u obrani koju smo značajno pojačali ovog ljeta. Ovaj dvojac u veznom redu je dobar i ima dubine ali to je djelomično zbog izbora formacije. Makar je vidljiv izostanak specijalista na DM-u osim Lucasa, ali to je do Rodgersa koji očito misli da Allen to može odigrati.
Gornja četvorka se bira sama po sebi, i to je problem, jer nemamo konkurencije za njih. Pogledajmo samo tko je drugi izbor, 17 godišnjak, 18 godišnjak, 20 godišnjak iz Barcelone B i Aspas. Nadam se da zbog ovakve situacije nećemo izgubiti na tom 4. mjestu ako se dogode kakve ozlijede. Morat ćemo tražiti neka rješenja na zimu, siguran sam. Ali svakako bih ovaj rok ocijenio uspješnim, jer kad pogledamo neke Liverpoolove momčadi od prije par sezona, ovo je atomska ekipa.
mrdokic911:
Nikad bolje, fantastično obavljen posao.
Napokon imamo kvalitetno osvježenu ekipu.
gento:
--- Citat: zooran - Rujan 03, 2013, 11:58 ---Solidno, ali moglo je to i bolje.
--- Kraj citata ---
slazem se, samo da smo doveli jedno odlicno krilo (pa makar i muniain) kojem bi moses bio zamjena, a ibe ono "peto" krilo i bilo bi odlicno :)
makar, vjerujem da cemo to dodati u januaru, a sljedece ljeto posloziti bocne pozicije, mozda se rijesiti i johnsona i enriquea, ovisno kak budu odigrali ovu sezonu, ugl ni jedan nije na lakom ugovoru, enrique 60k, a johnson 85 ak se ne varam :)
također treba pratiti i razvoj robinsona koji bi po meni vec sljedece sezone mogao biti zamjena, a ak bi se lose razvijao, ajmo po mulca shawa iz southamptona :)
KarloZd:
mozda da smo dopeljali jos jedno zvucnije ime bi bilo jos bolje,al nema veze,prezadovoljan sam,vjerujem da cemo i na zimu napravit dobar posao,BR i ostalima kapa dolje za ove koji su dosli,sad nek pocne lov na Top 4,il nek ostanemo gdje smo i sad do kraja lige :D
-marko-:
Jbt, al su se neki razmazili ovo ljeto.
Dečki sjetite se, vi navijate za Liverpool- klub Hicksa i Gilleta, Hogsona i Jovanovića, Comollia i Carrolla i Adama i Džondže jebenog Šelvija.
Stoga, ovo je bio najbolji transfer window ikad :super
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju