O svemu > Off-Topic

Kviz znanja

(1/1273) > >>

Bobby:
Baš gledah onaj kviz "Sve u 7" pa mi je ideja pala na um, kviz znanja, s pitanjima iz kulture, povijesti, sporta, filma, znanosti...

Pravila su, dakle, da odgovarate bez ikakve pomoći, znači Wikipedia, Google i bilo koji šalabahteri - nedopušteno.
Ako vam se ideja ne sviđa, naravno, tema se odbacuje.  :) Evo ja ću krenuti prvi, vi odgovarate:

0. Gdje je bila "Bostonska čajanka"? :D
1. Tko je otkrio DNA, točnije da svaki čovjek ima jedinstven otisak prsta?
2. Kako je nastala riječ pub? (engleski kafići)
3. Što znači kratica MIG?

...

marko211:
A ne znam bas kolko bi ovo moglo funkcionirati, jer sumnjam da ce bas svi biti posteni i odgovarat bez pomoci. Mozda bi bilo bolje da se postavlja jedno po jedno pitanje pa onda najbrzi dobiva najvise bodova itd. Tak nebi stigli zguglat ispred ovih koji stvarno znaju odgovore, a ako i bi, onda bi najspretniji bili i najbolji.

weka_kt:
imali smo nešto takvo jednom...nije bilo uspješno jer nisu svi ljudi u isto vrijeme tu, netko već odgovori pa drugi škicnu itd...

Massone:

--- Citat: Bobby - Listopad 21, 2012, 22:00 ---Baš gledah onaj kviz "Sve u 7" pa mi je ideja pala na um, kviz znanja, s pitanjima iz kulture, povijesti, sporta, filma, znanosti...

Pravila su, dakle, da odgovarate bez ikakve pomoći, znači Wikipedia, Google i bilo koji šalabahteri - nedopušteno.
Ako vam se ideja ne sviđa, naravno, tema se odbacuje.  :) Evo ja ću krenuti prvi, vi odgovarate:

0. Gdje je bila "Bostonska čajanka"? :D
1. Tko je otkrio DNA, točnije da svaki čovjek ima jedinstven otisak prsta?
2. Kako je nastala riječ pub? (engleski kafići)
3. Što znači kratica MIG?

...

--- Kraj citata ---

0. Boston :D
1. Miescher ili tako nešto...

Ovo dvoje ne znam.

Ova tvoja dva pitanja na koja nisam dao odgovor neka ostanu, neka netko drugi da odgovor na njih, a ova dva na koje sam ti odgovorio ću zamjenit svojim pitanjima.

0. Gdje je Boban igrao prije nego je otišao u Milan?
1. Minotaur je polu čovjek, polu...?

xabeard14alonso:
A evo pitanja na koje nitko ne zna odgovor, osim Ševe naravno .

Ima li snjegović tatu ?
A) ima
B) nema
C) ima
D) nema

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju