O svemu > Off-Topic

Auti (a i druga motorna vozila)

(1/89) > >>

weka_kt:
Pojavom novog avatara našeg moderatora Hrvoja, došli smo na ideju da otvorimo temu o autima. Neki bi rekli da je to treća najvažnija sporedna stvar na svijetu, prvo ljubav (ilitiga sex ),drugo nogomet, a treće auti :p .Ugl i je tako, ako se ne radi o toliko bitnim stvarima života.
pa počnimo od početka razvoja, da se malo obrazujemo:
uglavnom teško je odrediti tko je "izmislio" automobil, odnosno motorna vozila, jer kako i svi znamo sve je to počelo preko parnih vozila, tu je bilo dosta izumitelja koji su usavršavali taj model, no prvi kojem je to sasvim uspjelo je poznati Karl Benz, koji je napravio otto motor, odnosno četvero cilindrični motor, te iste 1885 godine je i izumio svoj prvi automobil nakon što je dobio patent za motor. Pravi procvat moto industrije se događa kada je Randsom Olds napravio pokretnu traku koju je zatim usavršio Henry Ford. Kao što vidite tu se nalaze imena koja nagovještaju nove auto marke. Olds mobile, Ford i sl. 1892 Rudolf Diesel pravi prvi dizelski motor. Ostalo je sve više manje poznato.
Moj prvi pick za marku automobila bi bila Toyota, ali ne ona proizvedena u Poljskoj jel svi znamo šta se sad s njima dešava, zatim Mazda, po mogućnosti RX-8 :drool ,zatim Nisan Qashqai, te Kia Ceed s troje vrata...

rado bi imao ovu kiicu, ali imam daewoo lanos, odnosno moji roditelji posjeduju, 98 godine kupljen, nikad kvara na njemu, ima opelovu mašinu, nikad udaren, do danas -.-...sestra vozi brzo i zavrtila se u zavoju i udarila prednjim i zadnjim kotačem u most...hvala bogu nema udubljenja i osovina nije oštećena, felga se sfrkala...

hammer_of_thor:
Njami, kakav auto :)

Nego, sa sestrom sam imao zajednički auto, Mazdu 323F iz 98. godine, također nikad kvara na njemu, radi kao urica, predobar auto :)

Ali eto, kupio sam si sada svoj, Ford Focus iz 2008 godine, full oprema, benzinac 1.6 sa 100 konja (101 konj kad sam ja u njemu :p )
Poslikao sam ga upravo pa cu staviti slike.

Nego, Vedrane, čak sam si i razmišljao uzeti RX-8, koji mi je jedan od najljepših auta ikada (a i jako volim Mazde), pa i našao jednu zelenu RX-8 za prihvatljivih 14 000 €, no skeptičan sam prema Wenkel motoru, za koji, iako ga večina hvale na sva zvona (1.3 l a 240 KS) čitam kako ljudi svakih 10 000 km idu na servis sa njim :/

weka_kt:
Da znam, ali auto je prefenomenalan, inače volim gledat top gear seriju, i cijelu nedelju sam proveo gledajući ih na youtubeu, inače su baš strogi u ocjenjivanju a glavni voditelj je reko da je to najbolji auto koji je ikad vozio. ja sam osto paf kad sam to čuo. Ugl ne znam kolko ih ljudi ima u kroejša ali ja bi definitivno volio bit vlasnik jedne :D
iako volim europske aute mislim da su precijenjeni, istina sam završni rad na autu je definitivno za klasu iznad nego npr korejski.  samo pogledam kako u mom daewoou gepek nije full obložen sa tkaninom odnosno tapecirungom dok od strica astra u potpunosti. Zato su tu japanci ušli u korak sa europljanima, završna obrada u Toyoti i Mazdi je definitvno konkurentna europskima

hammer_of_thor:
Jupp, također sam fan Top Geara :)
Znam tu emisiju sa RX-8, i da, rekao je da mu je to najbolji auto koji je ikada vozio, no na kraju emisije je to demantirao, i rekao da je auto totalno druga pjesma po kiši (kombinacija zadnjeg pogona i vjerovatno sportskih guma) pa mu nije sjelo kako se auto ponaša po kišnim uvjetima kada ga on siluje po poligonu :D

weka_kt:

--- Citat: hammer_of_thor - Veljača 08, 2010, 21:16 ---Jupp, također sam fan Top Geara :)
Znam tu emisiju sa RX-8, i da, rekao je da mu je to najbolji auto koji je ikada vozio, no na kraju emisije je to demantirao, i rekao da je auto totalno druga pjesma po kiši (kombinacija zadnjeg pogona i vjerovatno sportskih guma) pa mu nije sjelo kako se auto ponaša po kišnim uvjetima kada ga on siluje po poligonu :D

--- Kraj citata ---
a dobro to su sitni faktori :p ,sad sam baš nedavno linko na fejsu kad se vozio u najmanjem autu na svijetu, link za sliku --->http://www.blogcdn.com/green.autoblog.com/media/2007/11/peel-p50-3.jpg , autić je jebenica, naravno s tim se ne bi moglo ić na neki dejt ili tako nešto, ali za dnevnu uporabu do posla je odličan :D

ugl ovakav je moj autić, samo mu je boja trula višnja, odnosno tamno crvena

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju