Autor Tema: Kada ste i kako postali LFC fan?  (Posjeta: 54342 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
Odg: Kada ste i kako postali LFC fan?
« Odgovori #300 : Rujan 06, 2012, 11:16 »
šta ima žena tu reagirat? nabrojao sam joj još nekoliko osoba sa tim imenom koji mi eto, nešto znače: Ian Anderson, pjevač grupe Jethro Tull, Ian Gillan, pjevač grupe Depp Purple, Ian Peace, bubnjar grupe Deep Purple, ... srećom da je i njoj to ime bilo zanimljivo i neobično...ali inače volim Kelte, njihovu povijest, pa i ime Ian je njihovog porijekla.. ali samo jedan je IAN RUSH!!!

A Ian Brown iz Stone Roses?  B-)
Zanimjlivo, i kod nas je to ime za malog bilo u opcijama, ali pošto je kolega iz društva nazvao dijete istim imenom, odustali smo.

Offline YNWA_FOREVER

• Hero Member
« Odgovori #301 : Rujan 06, 2012, 12:20 »
a i kaj žena ga izgovara (vrlo vjerojatno) Jan a to ime nije neuobičajeno  :D

i ja i žena smo odlučili zvati ga Jan iako je pravilno Ian, Ien.. tog imena ima oko 1000 u RH i zanimljivo je da ih ima najviše u Kumrovcu?!

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #302 : Rujan 06, 2012, 13:00 »
i ja i žena smo odlučili zvati ga Jan iako je pravilno Ian, Ien.. tog imena ima oko 1000 u RH i zanimljivo je da ih ima najviše u Kumrovcu?!
a ono i kad se izgovara Ian u biti se izgovori j i ispadne ijan, al sve je drugačije koji se akcenat i kako ga tko izgovara. kao kod nas štokavci kajkakvi i čakavi riječi izgovaraju drugačije a tako i imena
StevieG:"Sjećam se svog prvog puta  :love
Nema boljeg osjećaja kad se kroz onu šumetinu probiješ do vrha i onda spust  B-) "

Online El Rey

• Hero Member
  • Heart as big as Liverpool
« Odgovori #303 : Rujan 06, 2012, 13:11 »
a ono i kad se izgovara Ian u biti se izgovori j i ispadne ijan, al sve je drugačije koji se akcenat i kako ga tko izgovara. kao kod nas štokavci kajkakvi i čakavi riječi izgovaraju drugačije a tako i imena
mudrijas  :D

Explorer

• Gost
« Odgovori #304 : Rujan 06, 2012, 14:13 »
moja povijest navijanja je prestara pa je se jedva sjećam, osim po pričama mog starog..
Naime, rođen sam 1972. a  godinu prije toga, u Liverpool je došao Bog na dvije noge: KEVIN KEEGAN !!!  sudeći da je moj otac uvijek bio politički neopredjeljen, nije ga puno zanimao ni Partizan, ni Zvezda, ni Željo, ni Dinamo ni Hajduk.. volio je gledat engleski nogomet i uvijek mi je govorio: "sine, englezi su izmislili ovu igru i muški je igraju...zato ja to gledam.." tako sam uz njega počeo pratit te utakmice i mada otac nije imao baš svoj omiljeni klub već cijelu PL, stalno sam slušao komentatora kako ponavlja: "KIGEEENNN...majstor... goooll!!   itd. meni ostalo to ime u sjećanju i kad sam kao dijete od nekih 4-5 godina, trčao za loptom, samo sam ponavljao, kad bih dao gol: KIGEEENN...!!!!  bilo je to davne 1976-77..   tada još nisam znao da navijam zapravo za LFC već samo za Keegana.. :)
ali kad sam napunio svojih 8 godina, počeo sam intenzivnije pratit taj nogomet i tu PL i tada mi se crvena boja počela ukazivat sve češće i češće.. tada je u LFC stigao Ian Rush. žgoljavi brkati centarfor i taj je promjenio povijest nogometa.. (naravno da sam i ja u ulici vikao JAN RAAAAŠŠŠŠ....)..   već odlaskom Rusha u Juventus, 1987, nisam puno mario za njega, iako je bio puno više nego danas Gerrard, pa sam stoga, ostao navijat za instituciju Liverpoola, i hvala Bogu, nagledah se utakmica i utakmica svog kluba... ah... djetinstvo..

za uspomenu na moju ljubav prema Rushu, sinu sam dao ime IAN prije 4 godine i ponosan sam na to!
 i moj sin je veliki ljubitelj Liverpoola, samo on toga još nije svjestan, hehe  :D  :kuler  :lol

Slicna prica,K.Keegan je zasluzan sto navijam za LFC,Nije mi stari pratio Englesku ligu,niti me je on navukao na LFC.Nesjecam se LFC-a sjecam se samo K.Keegan.Kad smo zabijali iza skole derali smo se ili Keegan ili Kempes!
Onda sam skupljao slicice LFC igraca i skupljao postere iz Tempa i blabla,tako to krene samo po sebi.Meni je 42 i svi mi kazu da izgledam kao da mi je 42!

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
« Odgovori #305 : Rujan 06, 2012, 14:37 »
Koliko se sjećam imao sam Keeganov poster iz časopisa Studio koji su objavili uoči svjetskog prvenstva 1978. u Argenitni čini mi se.
Je, istina je, svi smo brijali tada na Keegana, Zica, Kempesa, Cruyffa, Mullera.
Tada smo znali i sve moguće igrače svih ekipa jer je tada bilo turbo popularno sakupljanje sličica, pa smo u nedostatku drugih izvora informacija grebli za svaki dinar kako bismo kupili koju vrećicu čarobnog sadržaja. Nakon toga, razmjena, kockanje sličicama i ostle kerefeke.  :p
A kući je preostajalo samo treniranje kako igrom"poklape" okockati društvo i domoći se što večeg štosa sličica.

Dobra stara vremena. Bolila me ona stvar tko je trener, a tko vlasnik kluba, bitno je bilo da ekipa za koju navijamo dobro igra i pobjeđuje.

Offline YNWA_FOREVER

• Hero Member
« Odgovori #306 : Rujan 06, 2012, 20:52 »
Koliko se sjećam imao sam Keeganov poster iz časopisa Studio koji su objavili uoči svjetskog prvenstva 1978. u Argenitni čini mi se.
Je, istina je, svi smo brijali tada na Keegana, Zica, Kempesa, Cruyffa, Mullera.
Tada smo znali i sve moguće igrače svih ekipa jer je tada bilo turbo popularno sakupljanje sličica, pa smo u nedostatku drugih izvora informacija grebli za svaki dinar kako bismo kupili koju vrećicu čarobnog sadržaja. Nakon toga, razmjena, kockanje sličicama i ostle kerefeke.  :p
A kući je preostajalo samo treniranje kako igrom"poklape" okockati društvo i domoći se što večeg štosa sličica.

Dobra stara vremena. Bolila me ona stvar tko je trener, a tko vlasnik kluba, bitno je bilo da ekipa za koju navijamo dobro igra i pobjeđuje.

vratio si mi sjećanja sa ovom pričom.... ;)  dugo godina sam čuvao sve albume sa sličicama, sa svjetskih i europskih prvenstava... naravno, svi su bili puni, a 90% za to je bilo zaslužno kockanje u "poklapi" ili poštena razmjena... uvijek se poklapa igrala sa duplikatima, kako bi ti bilo svejedno ako i izgubiš kojeg igrača... sjećam se da sam uz pomoć noža okrećući kasicu prasicu naopačke, vadio kovanice i s tim parama kupovao vrećice sa sličicama... odricao sam se sladoleda i džeparca samo da bih kupio što više sličica. znali smo sve atraktivne igrače iz svih zemalja koji su tada vodili glavnu riječ u nogometu. ako bi recimo imao Keegana duplog, mogao si za njega tražit npr 5 drugih igrača, mrtvo - 'ladno.. mi smo još igrali i igru "bliža" u portunima bi našli neki zid i sa udaljenosti od 5-7 metara bi frljacali sličice sa ruke udarajući ih bočno tzv čvokom.  sličica bi se pogađala srednjim prstom u kantun i tako bi dobijala rotaciju i letila bi jako daleko. svi bi se izredali i ko najbliže baci sličicu do zida, taj bi kupio sve ostale...

kad bi počela određena utakmica svj. ili europskog prvenstva, unaprijed smo znali ko je kakav igrač i u kojem klubu igra.  kladio bih se da današnja djeca ne znaju ni prvi sastav reprezentacije Hrvatske, a kamoli drugih reprezentacija..

Offline john_doe

• Hero Member
« Odgovori #307 : Rujan 06, 2012, 21:07 »
Sve ovo što si nabrajao i ja sam igrao tamo kad je bilo skupljanje za album 98, 00 i 02. Isto sam znao sve igrače unutra po faci prepoznati, s godinama se mjenjaju generacija, ali ove stvari ostaju.
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” - Bill Shankly

Link

Offline YNWA_FOREVER

• Hero Member
« Odgovori #308 : Rujan 06, 2012, 21:24 »
najljepši period gledanaj utakmica mi je bio kad su samo tri stranca mogla bit u igri istovremeno... ja sam nekako po tom pitanju konzervativan jer mislim da su ove silne pare koje se utuku u igrače, zapravo pokvarile mnoge talente i mnoge dobre igrače a da ne govorim koliko su oslabile reprezentacije...

Offline john_doe

• Hero Member
« Odgovori #309 : Rujan 06, 2012, 21:30 »
Sigurno. Ali tako to ide s kapitalizmom.
“Football is a simple game based on the giving and taking of passes, of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass. It is terribly simple.” - Bill Shankly

Link

Offline buz

• Sr. Member
« Odgovori #310 : Listopad 30, 2012, 14:58 »
Zbog himne. Kako navijam za Dinamo od malih nogu, naravno da sam imao onaj šal s placa na kojem piše You'll never walk alone kao i kazetu s Dinamovim pjesmama na kojoj je Liverpoolova himna u izvedbi Pipsa i preko toga sam došao do Liverpoola i kad sam vidio o kakvoj se veličini radi za mene više ništa drugo nije postojalo.
"If you can't support us when we lose or draw , don't support us when we win"  - Bill Shankly

Offline josemiguel811

• Newbie
    • Seo planner
« Odgovori #311 : Lipanj 12, 2020, 00:49 »
Ja sam obožavatelj od malih nogu kad sam vidio popratne partnere s ocem popodnevno smo jeli dok smo ih vidjeli da volim to smo već planirali svako popodne brzo obavljati zadatke prije nego što je utakmica počela i tako sam trajao više od 10 godina gledajući ovu sjajnu ekipu to nas uvijek iznenađuje, mislim da je jedan od najboljih timova na svijetu i nitko to ne može promijeniti

Offline LessMore

• Hero Member
« Odgovori #312 : Lipanj 12, 2020, 07:12 »
Ajhaj, opet napad surovih gramaticara. Source code jebo te led
You're gonna eat lightning and you're gonna crap thunder !

Offline since 2005

• Newbie
« Odgovori #313 : Srpanj 24, 2020, 19:37 »
Pozdrav ekipa, ja osobno od SP 98. zbog Michaela owena svaki ponedjeljak vecer bi cekao emisiju petica na hrt da vidim kako je Liverpool prosao, pocetkom tisucljeca je zainteresiranost malo opala pa se vratila 2005. U knockout fazi lige prvaka a nakon finala to je vec preraslo u fanatizam evo I dan danas.. Klopp I igraci su ucinili cudo jedino mi je zao zbog situacije sto se trofej nije podigao pred punim Anfieldom,nadam se novoj prilici sljedece godine. Ynwa.