Oni ne znaju o nogometu, ali znaju o ekonomiji. Oni vode klub i oni se susreću sa problemima i dugovima zbog pandemije. Koliko god netko bio bogat zar mislite da bilo tko ne osjeti gubitak od 100-200-300 milijuna? A šta ako se to oduži još 3 godine? Ne vode klub navijači, ne igrači i treneri. Igrači da ne dobiju plaću će se pobuniti i štrajkati, a ne pitaju se kako će se te pare obezbijediti u doba globalne pandemije.... Tražit će Salah 300k tijedno ne brinite neće se solidarizovati i reći ajde uzet ću 90 kriza je.. .
Da li će navijači biti ti koji će obezbijediti tih 300-400 milijuna razlike između lige prvaka i super lige? A budimo realni u današnjem svijetu više nema romantike, htjeli priznati ili ne tako je... Meni je žao, volio bih da ima više romantike i zato obožavam gledati lige Brazila i Argentine, ali danas je sve ekonomija, računica, dolari, euri, funte....
Uefa i liga prvaka nemaju budućnost jer oni uglavnom žive od tih klubova, rasipaju se, žive luksuzno, prave dealove sa kriminalcima u savezima sa parama koje im ti klubovi obezbijede u najvećoj mjeri. Ti klubovi donose najveći novac i logično je da treba oni da imaju kontrolu nad tim novcem, a ne da ga Čeferin daje svom prijatelju kriminalcu Kokezi, on izgradi reflektore na par stadiona u Srbiji, a ostali milijuni odu gdje? A koliko je još takvih Kokeza u velikom broju država.... Uefa je davno izgubila kredibilitet i ti najveći klubovi koji su postali mašine za pravljenje novca su davno prerasli uefu!
Klub se ne može premjestiti i to je svakom jasno, to su šuplje priče koje uefa plasira da bi spasili što se spasiti može... Ako treba promijenit će klub u toj ligi, ali nikog neće premjestiti ne budimo smiješni.... To je nogomet. Nije to nba, a i tamo nikad neće više premjestiti Lakerse, Celticse, Bullse... Mogu premjestiti Sacramento kingse i slične.
UEFA zarađuje na klubovima, a klubovi ne zarađuju od UEFA-e?
Najveći dio novca koje uefa dobija od sponzora je novac koji sponzori daju zato što su tu ti klubovi... Vidjet ćemo, vrijeme će pokazati koliki će biti nagradni fond u ligi prvaka bez tih klubova...
Evo ja npr. Da sam tajkun i da se želim reklamirati na nogometu i da sam spreman dati 100 milijuna na reklamu. Dat ću 90 na reklamu u super ligi i možda 10 uefi gdje su Everton, Villa, Leicester, Betis, Granada....