Ta dva ispadanja u skupini sam naveo samo kao primjer, kad u 20ak godina domace dominacije odes samo 2 puta do kraja u LP znaci da je bilo i vise od samo 2 kiksa. Dvije najbolje Mourinhove ekipe objektivno gledano su bili Chelsea u prvom mandatu i Real, ni s jednom od njih nije uzeo LP, uzeo je dva puta kad je realno imao slabije ekipe. Pa nitko valjda ne misli da su Di Mateo ili Grant neki veliki trenerski magovi, a prakticki su do ovog jucer imali najbolje rezultate Chelsea u LP a slozit cemo se da je bilo puno kvalitetnijih trenera tamo. Sve to naglasavam samo da bi pokazao koliko je u LP ipak velik faktor srece i da ne mogu sudit nekoga samo na temelju rezultata u tom natjecanju i koliko mi je glupo gledat na nacin "doveden je negdje da donese LP".
Da sam vlasnik Citya i da gledam samo jucerasnji dan bi bio nezadovoljan naravno, ali da gledam sezonu kao cijelu bi smatrao ovo uspjesnom sezonom, sto vjerujem da oni i smatraju.
I naravno da ne mislim da se nakon jucerasnje utakmice ne treba hvalit Pepa i naravno da zasluzuje kritike za jucerasnju utakmicu, ja samo kazem da mi ona ne mijenja misljenje o njemu i da je za mene i dalje njegov period u Ciytu izrazito uspjesan.
Čudi me takav stav od tebe s obzirom da ti voliš pratiti trend novca i uspjeha. Tko najviše ulaže, najviše i osvaja (ono što voliš napomenuti). Zbog toga bi npr. Leicester trebao biti itekako uspješan trenutno, Arsenal neuspješan, a Cityu bi osvajanje lige trebalo biti normalno.
Da, City je osvajao lige, ali je imao daleko najveći net spend i daleko najveći wage budget cijelo to vrijeme tako da bi rekao da je njihovo osvajanje lige normalno. Neosvajanje LP u svim tim sezonama nije normalno. Da, Pep nije podbacio u Cityu, niti u Bayernu, ali nije napravio niti ništa posebno da bi se moglo reći da je bio izrazito uspješan. Bio je uspješan, tj. radio je posao u ligi koji je bio nekakav odraz financijske moći, ali da je bio izrazito uspješan? Daleko od toga.