Autor Tema: Liga prvaka 2020/21  (Posjeta: 33130 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
Odg: Liga prvaka 2020/21
« Odgovori #960 : Svibanj 30, 2021, 15:31 »
Ta dva ispadanja u skupini sam naveo samo kao primjer, kad u 20ak godina domace dominacije odes samo 2 puta do kraja u LP znaci da je bilo i vise od samo 2 kiksa. Dvije najbolje Mourinhove ekipe objektivno gledano su bili Chelsea u prvom mandatu i Real, ni s jednom od njih nije uzeo LP, uzeo je dva puta kad je realno imao slabije ekipe. Pa nitko valjda ne misli da su Di Mateo ili Grant neki veliki trenerski magovi, a prakticki su do ovog jucer imali najbolje rezultate Chelsea u LP a slozit cemo se da je bilo puno kvalitetnijih trenera tamo. Sve to naglasavam samo da bi pokazao koliko je u LP ipak velik faktor srece i da ne mogu sudit nekoga samo na temelju rezultata u tom natjecanju i koliko mi je glupo gledat na nacin "doveden je negdje da donese LP".

Da sam vlasnik Citya i da gledam samo jucerasnji dan bi bio nezadovoljan naravno, ali da gledam sezonu kao cijelu bi smatrao ovo uspjesnom sezonom, sto vjerujem da oni i smatraju.

I naravno da ne mislim da se nakon jucerasnje utakmice ne treba hvalit Pepa i naravno da zasluzuje kritike za jucerasnju utakmicu, ja samo kazem da mi ona ne mijenja misljenje o njemu i da je za mene i dalje njegov period u Ciytu izrazito uspjesan.

Čudi me takav stav od tebe s obzirom da ti voliš pratiti trend novca i uspjeha. Tko najviše ulaže, najviše i osvaja (ono što voliš napomenuti). Zbog toga bi npr. Leicester trebao biti itekako uspješan trenutno, Arsenal neuspješan, a Cityu bi osvajanje lige trebalo biti normalno.

Da, City je osvajao lige, ali je imao daleko najveći net spend i daleko najveći wage budget cijelo to vrijeme tako da bi rekao da je njihovo osvajanje lige normalno. Neosvajanje LP u svim tim sezonama nije normalno. Da, Pep nije podbacio u Cityu, niti u Bayernu, ali nije napravio niti ništa posebno da bi se moglo reći da je bio izrazito uspješan. Bio je uspješan, tj. radio je posao u ligi koji je bio nekakav odraz financijske moći, ali da je bio izrazito uspješan? Daleko od toga.
Never miss a good chance to shut up.

Offline Lasko

• Hero Member
  • YNWA
« Odgovori #961 : Svibanj 30, 2021, 15:37 »
Pep nije prevara ali je debelo precijenjen. Prvo, uspoređivati ga s jednim Fergusonom koji je došao u United kad su ovi bili nekakav solidan engleski klub i osvojiti 20 velikih trofeja i organskim rastom učiniti takav klub jednim od najvećih na svijetu je smiješno. Pep je došao u City gdje je dobio neograničen budžet i takva investicija očekuje rezultate. U 5 sezona osvojio je poprilično toga i sa stilom, ali nije LP. On je odličan trener, ali nije donio ono nešto ekstra kao što je npr Klopp, opet u odnosu na početne pozicije i ulaganja u klub.

Zbilja nevjerojatno kako je opet taktički eksperimentirao sinoć.

P.S. evo Gento je točno rekao što sam i ja želio reći.
"For those of you watching in black and white, Liverpool are the team with the ball."

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #962 : Svibanj 30, 2021, 15:41 »
Čudi me takav stav od tebe s obzirom da ti voliš pratiti trend novca i uspjeha. Tko najviše ulaže, najviše i osvaja (ono što voliš napomenuti). Zbog toga bi npr. Leicester trebao biti itekako uspješan trenutno, Arsenal neuspješan, a Cityu bi osvajanje lige trebalo biti normalno.

Da, City je osvajao lige, ali je imao daleko najveći net spend i daleko najveći wage budget cijelo to vrijeme tako da bi rekao da je njihovo osvajanje lige normalno. Neosvajanje LP u svim tim sezonama nije normalno. Da, Pep nije podbacio u Cityu, niti u Bayernu, ali nije napravio niti ništa posebno da bi se moglo reći da je bio izrazito uspješan. Bio je uspješan, tj. radio je posao u ligi koji je bio nekakav odraz financijske moći, ali da je bio izrazito uspješan? Daleko od toga.
Apsolutno, samo sto to puno vise stoji kad se smanjuje faktor srece (u ligaskim natjecanjima) nego kad se taj faktor znacajno poveca (u kup natjecanjima).

To da je za njih osvajanje lige ocekivano stoji, i mislim da su 3 naslova u 5 godina s obzirom na wage budget u skladu s ocekivanjima (s tim da smo i mi i United kroz taj period u odredenim trenutcima bili puno blize od "daleko najveci" kako ti spominjes, ali nije to sad presudno). Ja nisam ni rekao da je njegov period u Cityu savrsen (moguce da sam se krivo izrazio s ovim "izrazito uspjesan", ali mislim da je bio uspjesan odnosno da je ispunio ocekivanja bez obzira na neosvojenu LP. Da sam vlasnik Citya nakon ovih 5 godina bi rekao: "ok, imas moju punu podrsku nastaviti s ovime i iducih 5 godina".

Offline scouser68

• Hero Member
« Odgovori #963 : Svibanj 30, 2021, 16:12 »
Mansouru su premiership osvojili i Mancini i Pellegrini tako da potpuno razumijem zasto se Pepa gleda kroz Ligu prvaka pod povecalom i to bez da na bilo koji nacin umanjujem osvojena tri naslova prvaka Engleske.
Recimo da Klopp uzme jos jedan premiership ili klempu meni osobno ga to dosta dize iznad Pepa..gledajuci njihove poslove u Engleskoj..

Napravio je Pep dobar posao u Cityu, ali nista vise od toga i s pravom mislim da ga se moze kritizirati za lose prezentacije u Ligi prvaka..jer i jesu lose..

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #964 : Svibanj 30, 2021, 16:17 »
Recimo da Klopp uzme jos jedan premiership ili klempu meni osobno ga to dosta dize iznad Pepa..gledajuci njihove poslove u Engleskoj..
Ovo uopce nije upitno kad bi se desilo. Al i bez toga meni je trenutno Klopp broj 1, Pep broj 2 na trenerskoj karti svijeta. S tim da mi izmedu njih nije velika razlika.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #965 : Svibanj 30, 2021, 16:30 »
Chelsea & Tuchel 🏆: The contract of Thomas Tuchel has a special clause.  because of the victory in Champions League his contract is automatically extended until 2024 @BILD_Sport
Never miss a good chance to shut up.

Offline Eden

• Hero Member
« Odgovori #966 : Svibanj 30, 2021, 16:32 »
Nisam se bojao cityja i finalu, nekako sam znao da ćemo ih dobiti. Utakmica preslika zadnje dvije naše utakmice kada smo ih dobili, opet smo ih izdominirali. Svaka čast ekipi, totalno zasluženo na tronu. Kante ide po Ballon d'or ukoliko Francuska ode daleko na Euru

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #967 : Svibanj 30, 2021, 16:37 »
Dobija Tuchel otkaz do decembra

Offline Mastodont

• Hero Member
  • "It’s WONDERFUL! It’s MARVELOUS!! It’s 3-3!!!"
« Odgovori #968 : Svibanj 30, 2021, 16:49 »
Dobija Tuchel otkaz do decembra
Boli ga tuki, dulji ugovor, bolja otpremnina.
Mourinho mu idol.

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #969 : Svibanj 30, 2021, 16:55 »
I treba da mu ponajveci trener ikad bude idol

Offline moki

• Sr. Member
« Odgovori #970 : Svibanj 30, 2021, 17:21 »
Apsolutno, samo sto to puno vise stoji kad se smanjuje faktor srece (u ligaskim natjecanjima) nego kad se taj faktor znacajno poveca (u kup natjecanjima).
Vidim imao je srece sa Liga kupom,ali avaj uhvatila ga nesreca u LP.
Ima 2,5-3 podjednake momcadi u rosteru i lako mu je da osvaja ligu.
Osvoji frajeru nesto gde se trazi malo i tvog znanja I umeca.

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #971 : Svibanj 30, 2021, 17:28 »
Ima 2,5-3 podjednake momcadi u rosteru i lako mu je da osvaja ligu.
Osvoji frajeru nesto gde se trazi malo i tvog znanja I umeca.
Jep, za ligu ne treba nikakvog znanja, to dode po inerciji. Ima 2 podjednake momcadi pa mu je zato lako osvajat ligu? Super, zasto onda United ili Liverpool nisu uspjeli izgradit 2 jednake momcadi s priblizno istim budgetom za place?  ;)

Offline scouser68

• Hero Member
« Odgovori #972 : Svibanj 30, 2021, 17:32 »
Jep, za ligu ne treba nikakvog znanja, to dode po inerciji. Ima 2 podjednake momcadi pa mu je zato lako osvajat ligu? Super, zasto onda United ili Liverpool nisu uspjeli izgradit 2 jednake momcadi s priblizno istim budgetom za place?  ;)

I istim net spendom?

Offline we_love_you_Liverpool

• Hero Member
« Odgovori #973 : Svibanj 30, 2021, 17:41 »
Mislim da u zadnjih 15 godina, nakon Istanbula, samo 2 puta favorit u finalu nije osvojio ligu prvaka i oba puta je do trofeja došao Chelsea! Ispravite me ako griješim. U lp finalima uglavnom favoriti pobjeđuju, jedino Chelsea ide protiv kvota  :D

I istim net spendom?
United ima net spend tu negdje kao City, baš sam vidio nekidan podatak. Net spend otprilike jednak, a City 10 trofeja u tom razdoblju, United nula. Znači nije baš sve ni u parama, imai u znanju, talentu, osjećaju

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #974 : Svibanj 30, 2021, 17:41 »
I istim net spendom?
Ne, al osobno mi je bolji pokazatelj gdje bi trebao biti u odredenoj sezoni, odnosno koliko over/underachiveas iznos koji trosis na place i broj bodova/rezultat koji ostvaruje po tom iznosu.