Autor Tema: Liga nacija  (Posjeta: 14714 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
Liga nacija
« : Siječanj 24, 2018, 12:54 »
Never miss a good chance to shut up.

Offline Brna

• Hero Member
Odg: Liga nacija
« Odgovori #1 : Siječanj 24, 2018, 12:58 »
Momci s Tribine su prošli kroz format natjecanja - zanimljivo za poslušati.

Offline Kop Ruler

• Hero Member
  • Burn the witch!
« Odgovori #2 : Siječanj 24, 2018, 13:00 »
Zanimljivo mi je ovo natjecanje jer pojma nisam imao da postoji/će postojati, i uvijek sam se u menadžeru pitao koji je to sad k :D

Live and learn :D

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Dobra 'metla' ovoga foruma
    • http://www.youtube.com
« Odgovori #3 : Siječanj 24, 2018, 13:34 »
za one koji se pitaju šta je to... tu je dosta dobar opis
https://gol.dnevnik.hr/clanak/nogomet/uefa-liga-nacija-sto-je-to-i-kada-pocinje---451051.html

u suštini će po novom iz kvalifikacija za EP, koje će biti po formuli 10 skupina od po 5 ili 6 reprezentacija, one koje će biti 1. i 2. otići direkno na EP dok će se preostala 4 mjesta popuniti kroz taj novi format lige nacija.

ubiti savezi ovako dobivaju, po nekim njihovim željama, više utakmica sa ekipama slične kvalitete a manje prijateljskih koje nisu imale neko značenje. (po meni malo glupo pošto si prijateljske sam birao, tj nije da si baš morao igrati protiv Estonije ili Kosova)

makar tvrdili kako sada i 'manje' repke imaju više šanse za EP opet ne vidim kako plot C ili D imaju ikakve šanse za to osim ako te reprezentacije ne izbore prolaz kroz redovite kvalifikacije, prije bi rekao da je to prilika za ekipe iz plota A, koje kiksaju u tim prvim kvalifikacijama, da ipak odu na EP
Osim trenera odgovornost za partije koje su bile ispod očekivanja, moraju snositi i igrači. Ne sporedni, nego oni najvažniji. Ako se netko naziva nositeljem igre, onda je to zato jer momčadi odlazi tamo gdje je taj igrač, ili ti igrači, odvedu... najbolji igrači određuju gornji limit momčadi!!!

Offline -marko-

• Hero Member
« Odgovori #4 : Siječanj 24, 2018, 13:44 »
makar tvrdili kako sada i 'manje' repke imaju više šanse za EP opet ne vidim kako plot C ili D imaju ikakve šanse za to osim ako te reprezentacije ne izbore prolaz kroz redovite kvalifikacije

Koliko sam ja shvatio, po jedan predstavnik iz skupine C i D svakako ide na Euro. 4 pobjednika malih skupina iz svake od velikih (A,B,C i D) skupina igraju svaki svoj play off i na kraju dobiju pobjednika. Taj pobjednik ide direktno na Euro.

Jedino u tom playoffu neće nastupiti one ekipe koje su već izborile Euro preko redovnih kvalifikacija, već će se to njihovo pravo nastupa pprebacivati na sljedeću najbolju ekipu u Ligi nacija koja nije izborila Euro preko redovnih kvalifikacija.
Say what again!

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #5 : Siječanj 24, 2018, 14:02 »
Koliko sam ja shvatio, po jedan predstavnik iz skupine C i D svakako ide na Euro. 4 pobjednika malih skupina iz svake od velikih (A,B,C i D) skupina igraju svaki svoj play off i na kraju dobiju pobjednika. Taj pobjednik ide direktno na Euro.

Jedino u tom playoffu neće nastupiti one ekipe koje su već izborile Euro preko redovnih kvalifikacija, već će se to njihovo pravo nastupa pprebacivati na sljedeću najbolju ekipu u Ligi nacija koja nije izborila Euro preko redovnih kvalifikacija.
U opisu piše drukčije: ...U natjecanju će se naći 16 reprezentacija, a u slučaju da se za play-off Lige nacija kvalificiraju reprezentacije koje su u regularnim kvalifikacijama izborile Euro, onda se ta 'ulaznica' za play-off prebacuje na iduću plasiranu reprezentaciju. Teoretski je moguće da se sve reprezentacije iz Lige A kvalificiraju za Euro, što znači da bi se dodatna četiri mjesta u play-offu prebacila u Ligu B....

znači ako svih 16 iz PLOT A ide na EP preostalih 4 dolaze iz PLOT B di teoretskiod 16 bi 4 već bile na EP pa od preostalih 12 biramo 4 preostale repke... sada kako bi PLOT C i D došli do EP :hm
Osim trenera odgovornost za partije koje su bile ispod očekivanja, moraju snositi i igrači. Ne sporedni, nego oni najvažniji. Ako se netko naziva nositeljem igre, onda je to zato jer momčadi odlazi tamo gdje je taj igrač, ili ti igrači, odvedu... najbolji igrači određuju gornji limit momčadi!!!

Offline Massone

• Hero Member
« Odgovori #6 : Siječanj 24, 2018, 14:26 »
Koja je ovo glupost.

De napravite i ligu za repke pa da jednom tjedno igraju klubovi, jednom tjedno repke. :neznam
19 + 6 + 8 + 10 + 3 + 4 + 1

Offline Mastodont

• Hero Member
  • "It’s WONDERFUL! It’s MARVELOUS!! It’s 3-3!!!"
« Odgovori #7 : Siječanj 24, 2018, 14:30 »
Ovo je nemam pojma šta, nisam čitao, mislim da ni neću, ali valjda je posljednji pokušaj spašavanja reprezentativnog nogometa.

Offline -marko-

• Hero Member
« Odgovori #8 : Siječanj 24, 2018, 14:31 »
U opisu piše drukčije: ...U natjecanju će se naći 16 reprezentacija, a u slučaju da se za play-off Lige nacija kvalificiraju reprezentacije koje su u regularnim kvalifikacijama izborile Euro, onda se ta 'ulaznica' za play-off prebacuje na iduću plasiranu reprezentaciju. Teoretski je moguće da se sve reprezentacije iz Lige A kvalificiraju za Euro, što znači da bi se dodatna četiri mjesta u play-offu prebacila u Ligu B....

znači ako svih 16 iz PLOT A ide na EP preostalih 4 dolaze iz PLOT B di teoretskiod 16 bi 4 već bile na EP pa od preostalih 12 biramo 4 preostale repke... sada kako bi PLOT C i D došli do EP :hm

Svaki plot ima svoj play off. Tek ako su sve ekipe iz plota A kvalificirane i ne postoje 4 za playoff, onda se prebacuje  dalje na plot B. Uglavnom polazi se od toga da svaki plot (i A i B i C i D) ima svoj playoff i daje jednu od 4 repke koje dolaze na Euro preko Lige nacija.
Say what again!

Offline Legendinho

• Hero Member
« Odgovori #9 : Siječanj 24, 2018, 15:45 »
Ideja je odlicna, ovo umjesto dosadnih prijateljskih utakmica.

Ovo je nemam pojma šta, nisam čitao, mislim da ni neću, ali valjda je posljednji pokušaj spašavanja reprezentativnog nogometa.

Ne kuzim, zar treba spasavanje ?

Offline Mastodont

• Hero Member
  • "It’s WONDERFUL! It’s MARVELOUS!! It’s 3-3!!!"
« Odgovori #10 : Siječanj 24, 2018, 15:51 »

Ne kuzim, zar treba spasavanje ?

Pa, šta se mene tiče, ne treba, nek nastavi tonuti.

Šta se tiče renomea reprezentativnog nogometa na svjetskoj nogometnoj karti svakako treba.
Ja dok sam bio mlad, a to je bilo davno :D , a to je dok nije bilo love ko danas,  repezentacije su bile glavne, recimo dvije godine se živjelo za svjetsku ili europsku smotru, danas imam osjecaj da kad taj mjesec dođe svi jedva čekaju samo da prođe, počevši od igrača prvih.

Offline -marko-

• Hero Member
« Odgovori #11 : Siječanj 24, 2018, 18:28 »
Ma po meni isto bolje ovo nego one dosadne prijateljske.
Say what again!

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #12 : Siječanj 24, 2018, 18:47 »
Svaki plot ima svoj play off. Tek ako su sve ekipe iz plota A kvalificirane i ne postoje 4 za playoff, onda se prebacuje  dalje na plot B. Uglavnom polazi se od toga da svaki plot (i A i B i C i D) ima svoj playoff i daje jednu od 4 repke koje dolaze na Euro preko Lige nacija.
Citat:...Teoretski je moguće da se sve reprezentacije iz Lige A kvalificiraju za Euro, što znači da bi se dodatna četiri mjesta u play-offu prebacila u Ligu B....

Po meni nisi u pravu, naime bilo bi nelogično da se na kraju ne kvalificira jedno 2/3 reprezentacija iz B a da po jedno mjesto imaju oni iz C i D.
Play off je samo za prve četiri iz A dok zadnje četiri iz A, B i C ispadaju a prve četiri iz B, C, D idu u viši plot (bez nekog play offa). Tako bi, ako si u D prvo morao ući u C, zatim u sljedećoj rundi u B pa tek onda se boriti za jedno od mjesta za EP

Offline -marko-

• Hero Member
« Odgovori #13 : Siječanj 24, 2018, 19:00 »
Play off je samo za prve četiri iz A dok zadnje četiri iz A, B i C ispadaju a prve četiri iz B, C, D idu u viši plot (bez nekog play offa). Tako bi, ako si u D prvo morao ući u C, zatim u sljedećoj rundi u B pa tek onda se boriti za jedno od mjesta za EP

Preostala četiri mjesta popunit će se doigravanjem u kojemu će se natjecati 16 pobjednika skupina Lige nacija (iz svake od četiri skupina u svakoj od četiri liga). Sudionikom EP-a postat će po jedna reprezentacija iz svake lige, kroz zasebne staze, odnosno susrete polufinala i finala doigravanja.

Ukoliko je pobjednik skupine Lige nacija već osigurao svoje mjesto na Europskom prvenstvu kroz kvalifikacije, to će mjesto preuzeti sljedeća najbolja reprezentacija iz odgovarajuće lige. Ukoliko liga ne može dati četiri predstavnika za doigravanje, slobodna će pozicija biti prepuštena sljedećoj najboljoj reprezentaciji iz niže lige, prema ukupnom poretku Lige nacija.

Evo citat iz drugog clanka, obrati pozornost na boldano.

Say what again!

Offline vecac2

• Hero Member
  • In it goes towards Lovren...
« Odgovori #14 : Siječanj 24, 2018, 19:32 »

Pa, šta se mene tiče, ne treba, nek nastavi tonuti.

Šta se tiče renomea reprezentativnog nogometa na svjetskoj nogometnoj karti svakako treba.
Ja dok sam bio mlad, a to je bilo davno :D , a to je dok nije bilo love ko danas,  repezentacije su bile glavne, recimo dvije godine se živjelo za svjetsku ili europsku smotru, danas imam osjecaj da kad taj mjesec dođe svi jedva čekaju samo da prođe, počevši od igrača prvih.

Mozes malo pojasniti otkud ti dojam da bilo tko, a pogotovo igraci jedva cekaju da SP/Euro prodje?