Autor Tema: Hrvatska Nogometna Liga - HNL  (Posjeta: 235221 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline mihovil

• Hero Member
Odg: Hrvatska Nogometna Liga - HNL
« Odgovori #2490 : Studeni 15, 2022, 10:14 »
Znači po tvojoj logici mi navijači bismo trebali financirati svoje klubove, a vlasnici neka zarađuju. Navijači i da zbilja hoće nešto dati klubu, to su mizerni iznosi i mogu pokriti eventualno plaću jednoj čistačici.
Znam da nisi mislio ozbiljno, ali komentar ti je prilično glup. Zna se tko je pare uzeo i tko o svemu odlučuje. kakav Palikuća i ostali igrači.
I ne odnosi se to samo na Rijeku, slična je situacija i u Osijeku. Ako mađar odluči srezati trošenje Osijek čeka ista sudbina kao i Rijeku.
Naravno da navijaci ne mogu financirat ništa, u tome je i poanta. Ne mogu se onda ponašat (svejedno jel to u Rijeci, Liverpoolu, Malagi ili bilo gdje) kao da je vlasnik samo bankomat koji bi trebao ispunjavat njihove želje i trpat lovu u rupu bez dna da bi oni bili sretni.

Profesionalni nogomet u hrvatskoj je neprofitabilan u velikoj većini slučajeva tako da čisto sumnjam da je Mišković tu uzeo neku veliku lovu, jednostavno nije više mogao/htio trošiti na razini na kojoj je to radio do tada, znam kakav su budget imali prije koju godinu a kakav imaju sada, jednostavno je moralo doć do pada (ne nužno ovolikog, ali velikog sigurno).

Upravo to, Osijek ukoliko se Mađari odluče povuć čeka ista situacija, njih trenutno drži politička priča i interes a vidjet ćemo do kada će tako biti. Ali i Osijek i Rijeka bi potencijalno već bili u drugoj ligi (ili niže) da nije bilo mađara i Miškovića. Kažem, profesionalni nogomet u Hrvatskoj bi se prvo trebao dovest na razinu na kojoj može biti zanimljiv privatnim investitorima koji bi onda ulagali novac i mogli očekivati nekakav povrat, trenutno je daleko od toga.

Offline gogec

• Hero Member
« Odgovori #2491 : Studeni 15, 2022, 10:29 »
Posrijedi je to što je Mišković odlučio unovčiti uloženo i rasprodati sve po cijenu jedne propale sezone.
Da sam član Armade, glavu bih mu otkinuo.

Mišković bi odavno sve rasprodao ili dao nekom da uđe sa svojim kapitalom u klub (odavno o tome priča), ali takvih nema.. spominjao se Lurssen (njemački brodograditelji mega jehati) koji su ušli u Ri, sad nezz šta će tamo raditi marinu ili pogon ali od toga zasad nema ništa.. Mišković se realno ne razumije u nogomet i mihovil je u pravu kada kaže da je totalno promašio sa ljudima ispod sebe, prvi po redu je Palikuća koji je već otišao.. sad ta ekipa izgleda ko da se mrze međusobno,  u vrijeme najveće neimaštine tog kluba to nisam vidio da se igra toliko bezvoljno pa i preplašeno, bez imalo samopouzdanja, svi ko na robiji..

da se razumijemo, klub još uvijek plaća kredit za stadion onoj grupaciji od Volpija tako nije jednostavno ganjati nešto i rješavati te financije, ali svejedno nije smjelo doći do baš ovolikog pada..
YNWA!!

Offline Emre Can

• Hero Member
  • We won it 6 times, in Madrid we won it 6 times!
« Odgovori #2492 : Studeni 15, 2022, 15:28 »
Nadam se da će se Rijeka nekak dokopat stabilnosti i ostanka jer prva HNL bez Rijeke nije to to!
1. 1977
2. 1978
3. 1981
4. 1984
5. 2005
6. 2019 (Let's talk about six, baby!)

Offline Shankly1913

• Hero Member
  • Suarez = 9
« Odgovori #2493 : Studeni 15, 2022, 16:06 »
Mišković bi odavno sve rasprodao ili dao nekom da uđe sa svojim kapitalom u klub (odavno o tome priča), ali takvih nema.. spominjao se Lurssen (njemački brodograditelji mega jehati) koji su ušli u Ri, sad nezz šta će tamo raditi marinu ili pogon ali od toga zasad nema ništa.. Mišković se realno ne razumije u nogomet i mihovil je u pravu kada kaže da je totalno promašio sa ljudima ispod sebe, prvi po redu je Palikuća koji je već otišao.. sad ta ekipa izgleda ko da se mrze međusobno,  u vrijeme najveće neimaštine tog kluba to nisam vidio da se igra toliko bezvoljno pa i preplašeno, bez imalo samopouzdanja, svi ko na robiji..

da se razumijemo, klub još uvijek plaća kredit za stadion onoj grupaciji od Volpija tako nije jednostavno ganjati nešto i rješavati te financije, ali svejedno nije smjelo doći do baš ovolikog pada..

Trebali su graditi i pogon za proizvodnju jednog dijela luksuznih megajahti, i marinu u kojoj bi te luksuzne jahte bile izložene, al to je zapelo kod Obersnela ( njegovih ljudi ) koji traži svoj dio kolača u svemu tome.
Koliko sam čuo u igri je bio i hotel i trgovački centar, uglavnom Rijeku bi diglo na jedan viši nivo, ne samo nogometni klub nego cijelu Rijeku kao grad, jako dobar i smislen projekt, al jbg Lurssen nije dao da ga se ucjenjuje, jbg. trula država ...
Football is a simple game based on the giving and taking of passes,
of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass.
It is terribly simple.

Offline LUDI-OS™

• Hero Member
« Odgovori #2494 : Veljača 18, 2023, 11:53 »

Offline LUDI-OS™

• Hero Member
« Odgovori #2495 : Veljača 18, 2023, 11:53 »
Malo sexa iz HNLa

Offline gogec

• Hero Member
« Odgovori #2496 : Veljača 18, 2023, 13:22 »
Malo sexa iz HNLa

Stadion izgleda top!  :super

Zašto se ekipa rasprodala? Dotok novca stao ili neki dugovi, neš treće?
YNWA!!

Offline lukari

• Hero Member
« Odgovori #2497 : Veljača 18, 2023, 13:51 »
Poznanik je dobar sa stoperom Rijeke Mitrovićem ,kaže  ovaj da nisu  u Osijelu dobili plaće par mjeseci u jednom periodu.

Da je gazda rekao da nebi sad ni gradio stadion da ga nije prije par godina počeo.
“When I die, don't bring me to hospital. Bring me to Anfield. I was born there and will die there.” - Steven Gerrard ♥

Offline LUDI-OS™

• Hero Member
« Odgovori #2498 : Veljača 19, 2023, 08:23 »
I jedno i drugo neistina

Placa nije sjela samo u travnju 2022 i to je jedan zaostatak, nakon toga sve redovno sjeda

Troskovi stadiona su otisli 100% u odnosu na projekciju

Bjelica je trosak placa doveo na gotovo 12M€ godisnje i to se moralo prsejeci obzirom na rezultate. Uz navedeno nije ostvaren ni jedan transfer godinu dana i morao se popeglati FFP

Na ljeto se ocekuje opet ozbiljnij ulaganje, nadam se uz smjenu trenutne operative i sportskog sektora i dolazak nekih novih ljudi s jansom vizijom sportskog segmenta

Offline lukari

• Hero Member
« Odgovori #2499 : Veljača 19, 2023, 09:22 »
Ok, samo pišem što sam načuo.
Šteta bi bila da sad ode sve u pm.

Kad se stadion otvara?
“When I die, don't bring me to hospital. Bring me to Anfield. I was born there and will die there.” - Steven Gerrard ♥

Offline LUDI-OS™

• Hero Member
« Odgovori #2500 : Veljača 19, 2023, 09:34 »
Ne zna se jos datum, bit ce gotov do travnja - onda selidba. Ocekuje se u lipnju

Offline LUDI-OS™

• Hero Member

Offline Massone

• Hero Member
« Odgovori #2502 : Veljača 19, 2023, 10:04 »
Nema šanse da ga otvore do iduće sezone.

Prva tekma na njemu će, po meni, biti otvaranje u prijateljskoj u 7. mjesecu.

Ali rade 24/7 na stadionu, reflektori rade po noći u zadnjih par dana.

Ma bit će bomba kad ga otvore. Svemirski brod za naše standarde.
19 + 6 + 7 + 9 + 3 + 4 + 1

Offline lukari

• Hero Member
« Odgovori #2503 : Veljača 19, 2023, 13:42 »
Da super izgleda.

Kakva je zainteresiranost Osječana, dali će biti povećanja pretplatnika i ako se znaju cijene možda?

Offline Massone

• Hero Member
« Odgovori #2504 : Veljača 19, 2023, 15:08 »
Logično je da bude povećana potražnja, no stadion pun neće biti dok ne dođu europske tekme i repka. Po mojoj procjeni do 1000 više ljudi će ići na utakmice nego ove sezone.
19 + 6 + 7 + 9 + 3 + 4 + 1