Samo da se referiram na neke stvari koje su napisane na moj odgovor o animozitetu. Imam 35 godina, nemam protiv nikoga ništa, jako volim svoju zemlju. Živio sam u Zagrebu pa mi je jasno stanje iz prve ruke, znam puno Dalmatinaca koji žive gore. Kad pričam o animozitetu, ne mislim na onaj da nas žele istrijebiti, čisto da nas jako puno ljudi sa sjevera ne voli.
Dobar primjer je forumski kolega koji je tvrdio da je problem udruga Naš Hajduk koja je usadila svima "kmečavski" mentalitet. Prije udruge Hajduk je bio klasična balkanska prčija, koju vodi lokalna mafija, slična većini sportskih organizacija u nas. Nakon godina rada udruge, klub je 10. u svijetu po broju članova, ima skoro 20.000 pretplatnika. Nevjerojatan udio budžeta kluba dolazi iz izvora koji nemaju veze s državnim proračunom ni transferima. Akademija nakon bezbroj godina radi po modernim standardima.
Činjenica da unatoč tome udruga biva percipirana na taj način u javnosti, dovoljno govori o mojoj tezi. S druge strane inozemni mediji periodično pišu o radu kluba u iznimno pozitivnom tonu, kao unikatnom primjeru vođenja na ovim prostorima.
Nažalost vrlo je jednostavno vidjeti koji su odnosi moći i da od Platinijeve reforme na ovamo preskupo je dovesti dugoročno u rizik dominaciju Dinama zbog novaca koji se slijevaju direktno kroz europska natjecanja i indirektno kroz nabijanja cijene igrača. Svako 5-10 godina Hajduk složi kompetitivniju ekipu koju se sustavno krade, dok ostatak države zatvara oči. Krađe su prije 15ak godina bile očite pa su se poništavali čisti golovi, sada su perfidnije za bezbroj 'malih' faula iz svakog duela i propuštanja suđenja očitih za Hajduk.
Jasno mi je da ljudi koji su dosad mislili da se Hajduk ne krade i da ljudi iz Dalmacije 'kmeče' će to raditi i dalje, jer ako ih činjenica da je na sudu dokazano da su suci namještali utakmice nije uvjerilo neće ni moj post, ali za svoju dušu morao sam ovo istipkati.