Autor Tema: BiH nogomet (novo i pametnije)  (Posjeta: 69542 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mascherano

• Hero Member
  • Kondicijski trener konobara
Odg: BiH nogomet (novo i pametnije)
« Odgovori #420 : Travanj 09, 2024, 11:41 »
Ja i govorim da svi RA ili UM nisu huligani, već pojedinci prave od navijačke skupine upravo to.
Kakav jebeni navijački kodeks? Otimanje transparenata ?
To je najveća glupost koju normalna osoba ne može shvatiti ni pojmiti.
I onda dolaziš do situacije da obični ljudi sa djecom neće ni dolaziti na utakmice "visokog rizika".
Zbog 50ak budala i narkomana , ispada da su svi normalni navijači i gledatelji isti kao i oni.

Ako policija ne može riješiti to, onda smjenuti i komesara i gradonačelnika .
Manja ti je šansa da će te sad netko pogoditi u subotu kamenom, nego dogodine.

Ako ne tražiš belaj, nećeš ga ni dobiti.

Offline Massone

• Hero Member
« Odgovori #421 : Travanj 09, 2024, 13:07 »
Kad neko sa Zapada pogleda nas izgledamo kao divljaci iz neke Afričke pripizdine.

Ovo mi je najjače. Na zapadu toga nema.

Frende, na zapadu se više kolju na stadionima, nego što se kolju na balkanu. Na balkanu je murija rigorozna i ne libi se uletiti na tribinu i pendrekom po rebrima dati, dok na zapadu murija to ne radi zato se i rade sranja na stadionima.

Jedna skandinavija ti je puna tučnjava, što na stadionu, što na ulici.

Francuska u kojoj imaš Marseille koji je sam po sebi opasan grad i Pariz koji je melting point gdje možeš naći sve moguće nacionalnosti su zapad, a tamo se događa sranja na tjednoj bazi.

Nemoj o zapadu, gori su od nas i nose noževe.

Što se tiče ovoga što su izgubili, razlika je izgubiš li transparent na tribini, u tučnjavi ili ako ti netko opljačka prostorije/stan pa ti ukrade krpe.

Da se ovo prvo dogodilo trebaju ugasit grupu, ovako će se vjerojatno ići osvećivati. Na koji način, vidjet ćemo.
19 + 6 + 8 + 10 + 3 + 4 + 1

Offline boo razzer

• Hero Member
  • Ora et labora!
« Odgovori #422 : Travanj 09, 2024, 15:39 »
Od sljedeće sezone se uvodi VAR u BiH ligu - HINA:

Od natjecateljske sezone 2025./26. u najvišoj nogometnoj ligi u Bosni i Hercegovini natjecat će se 10 klubova umjesto sadašnjih 12, uvodi se VAR tehnologija, a igrat će se i Superkup, objavljeno je nakon sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

“Mislimo kako bi se time dodatno poboljšala i infrastruktura i kvaliteta nogometa”, rekao je ranije predsjednik Saveza Vice Zeljković.

U vodstvu NS BiH nisu međutim još uvijek odredili kakvim će se sustavom odvijati prvenstvo. Sadašnji sustav sa 12 klubova odigrava se trokružno.

Iz vodstva Nogometnog saveza BiH najavili su i uvođenje VAR tehnologije od sljedeće sezone što bi trebalo također dodatno pomoći jačanju kvalitete nogometa u ovoj zemlji. Uz to uvodi se i natjecanje Superkup s početkom od natjecateljske sezone 2024/25. u kojemu će se za naslov boriti pobjednici lige i Kupa.

Online Marijo

• Hero Member
« Odgovori #423 : Travanj 12, 2024, 15:13 »
Ma da se razumijemo, meni je puno tih stvari iz navijačkog svijeta, kodeksi, bla bla bla, najobičnija glupost. Mislim, di je kodeks kad 15 ljudi napadne četvoricu i slične stvari?

Al ako ćemo gledati iz tog nekog ultra kuta, onda su Red Army izveli fantastičnu akciju i na neki način ugasili Ultrase

A što se tiče Mostara, bio samo tamo dosta puta i nisam osjetio tu međunacionalnu tenziju osim možda u glavama nekih momčića
"Even if there comes a time when you do not hear my voice, do not give up!Do not despair.
Do not stop fighting for your freedom until you have victory!"

Muammar Gaddafi, 06.10.2011

Offline mascherano

• Hero Member
« Odgovori #424 : Travanj 12, 2024, 15:34 »
Ma da se razumijemo, meni je puno tih stvari iz navijačkog svijeta, kodeksi, bla bla bla, najobičnija glupost. Mislim, di je kodeks kad 15 ljudi napadne četvoricu i slične stvari?

Al ako ćemo gledati iz tog nekog ultra kuta, onda su Red Army izveli fantastičnu akciju i na neki način ugasili Ultrase

A što se tiče Mostara, bio samo tamo dosta puta i nisam osjetio tu međunacionalnu tenziju osim možda u glavama nekih momčića
Ne može te netko tko je ugašen ugasiti :D

Slažem se za kodeks, ne drži ga se nitko, barem na Balkanu, gdje više od polovice ljudi koji se kunu u navijačke skupine ne znaju ni 2 paragrafa tog kodeksa. Mislim, o čemu pričamo kad dogovaraju tuču a nose boksere i teleskope sa sobom što je zabranjeno prvom točkom tog istog kodeksa. Al svakako je beskorisno pričati.

Tenzije u Mostaru postoje, ali samo u glavama onih koji žele da postoje pa svaki konflikt i sukob pokušavaju prikazati kroz prizmu nacionalizma , međureligijskog sukoba i ugnjetavanja/majorizacije. Dovoljan primjer su ti posljednja dva sukoba:
1. U Stocu 10 simpatizera Zrinjskog prebije 4 simpatizera Veleža koji su se vraćali s utakmcie: mediji, ministar izbjeglica, smeće Sanel Kajan i razne udruge i portali to predstavljaju kao napad Hrvata na povratničku djecu
2. 14 pripadnika Red Armya na kućnom pragu prebije 1 (riječima: jednog) Ultrasa koji završi u nesvijesti , mediji to predstavljaju kao sukob navijačkih skupina i veliku pobjedu Red Armya te oduzimanje transparenata. Predstavnici manjih političkih stranaka s HR predznakom zahtijevaju uključivanje visokog predstavnika, nekakve zaštite, bla bla bla.

Nitko normalan neće pokušati opravdati nasilje, nit će ijedan političar pokušati napraviti nešto kako bi se ono suzbilo, već koriste naivnost javnosti da to prikažu kroz nacionalni sukob te zarade koji politički poen retardiranih istomišljenika.

Normalni ljudi pokušavaju ostvariti suživot , zaboraviti ono što je bilo prije 30 godina i krenuti nekim novim modernim , europskim putem. Gomila Hrvata će prošetati Fejićevom, starim Mostom, jednako kako će gomila mladih Bošnjaka izaći u GoldenCube ili Daleku obalu, bez da će se osjećati ugroženo, nelagodno.
U poslu kojim se bavim više sam problema imao u Međugorju i Širokom nego u Starom gradu. Sve je do tebe kako se postaviš i razmišljaš.

Offline boo razzer

• Hero Member
  • Ora et labora!
« Odgovori #425 : Travanj 12, 2024, 15:42 »
Slažem se sa @mascheranom 100%.

Ako ne tražiš belaj , nećeš ga ni naći.

Ja se držim : Voli svoje, a poštuj tuđe. 
I nemam nikakvih problema.
Imam dosta prijatelja i Bošnjaka i Srba, s kojima mogu pričati o svim temama.

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #426 : Travanj 12, 2024, 18:22 »
Ne bi li ultrasi po navijackom kodeksu trebali biti ugaseni ili se to desava sutra kad Red Army spale transparente

Offline mascherano

• Hero Member
« Odgovori #427 : Travanj 12, 2024, 18:52 »
Ne bi li ultrasi po navijackom kodeksu trebali biti ugaseni ili se to desava sutra kad Red Army spale transparente
Zavisi kako gledaš na to. Uzeto im je 9 transparenata, ali nijedan nije udarni, većinom podgrupe.

Inače gašenje ide nakon što se spale, problem je što veliki bijeli trans Ultras ili onaj Tribina Stajanje ili onaj s orlovom glavom nisu uzeti, dakle ne bi trebali ići u gašenje. Vidit ćemo šta će biti al dok se (ako se) ne zapale, sve ostaje isto.

Najveći problem u toj priči o gašenju je to da se ni Red Army nije ugasio kad je uzet i zapaljen 2010. onaj "Mostar u srcu Velež do groba", tako da je licemjerno tražiti od Ultrasa da se sad ugase kad im ra razliku od njih nije pao glavni trans.

Zadnji koji su ti djelomično držali do kodeksa ti je BH Legion i podgrupa Rominih navijača "Fedayin", iako nisu po kodeksu uzeti. BHL-u ukraden iz hotela, Romine navijače Delije u sačekuši dočekali.

Online Marijo

• Hero Member
« Odgovori #428 : Travanj 12, 2024, 22:48 »
Ma ajmo bit realni…i Zrinjski i Velež su igračke političkih stranaka (naravno, HDZ i SDA) i koliko god većina tih momaka iz navijačkog miljea vole te klubove, uvjeren sam da je uže rukovodstvo i UZM i RA pod kontrolom gore navedenih stranaka.

Zanimljivo je kako je pred zadnje izbore u BiH bio veliki skok u izgredima u Mostaru u kojem su sudjelovale navijačke grupe. Baš slučajno  :lol
"Even if there comes a time when you do not hear my voice, do not give up!Do not despair.

Offline mascherano

• Hero Member
« Odgovori #429 : Travanj 13, 2024, 01:40 »
Manje čitaj medije...

Nije teško iskoristiti nešto na što je javnost ogorčena u političke svrhe, bilo u pozitivnom ili negativnom kontekstu.

Većina momaka koji visoko kotiraju u navijačkim skupinama su apolitični i boli ih neka stvar i za HDZ i SDA. Problem je što se svaka šuša s ulice može predstaviti kao dio navijačke skupine i mediji će to jedva dočekati za objaviti.

Konkretan ti je primjer L.F.M. koji je na instagram profilu nakon krađe transparenata objavio "kako se Ultrasi neće gasiti , da idu još jače i brutalnije, kako je proslava rođendana na isti dan kad i Bajram pa bi neka džamija mogla goriti". Lik je debil koji nikad na stajanju nije bioo ali su mediji njegovu izjavu prenijeli kao službeni iskaz Ultrasa i možeš doslovno na svakom ex yu portalu pročitati vijest o tome.
Ultrasi su se ogradili od toga, HNK Kruševo ga je suspendiralo, no šteta je već učinjena.

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #430 : Travanj 13, 2024, 18:12 »
Zavisi kako gledaš na to. Uzeto im je 9 transparenata, ali nijedan nije udarni, većinom podgrupe.

Inače gašenje ide nakon što se spale, problem je što veliki bijeli trans Ultras ili onaj Tribina Stajanje ili onaj s orlovom glavom nisu uzeti, dakle ne bi trebali ići u gašenje. Vidit ćemo šta će biti al dok se (ako se) ne zapale, sve ostaje isto.

Najveći problem u toj priči o gašenju je to da se ni Red Army nije ugasio kad je uzet i zapaljen 2010. onaj "Mostar u srcu Velež do groba", tako da je licemjerno tražiti od Ultrasa da se sad ugase kad im ra razliku od njih nije pao glavni trans.

Zadnji koji su ti djelomično držali do kodeksa ti je BH Legion i podgrupa Rominih navijača "Fedayin", iako nisu po kodeksu uzeti. BHL-u ukraden iz hotela, Romine navijače Delije u sačekuši dočekali.

Jučer mi taksista spominje taj Legion baš. Inače lik neki ćelavi, ima preko 40 godina, vidi se da je ultras, poče mi baš pričati oko ove situacije oko navijača Zrinjskog i Veleža. Prvo mi reče da su ti momci što su uzeli te transparente valjda 4 mjeseca pratili tog momka i njegove roditelje upratili smjenu roditelja, ušli u molerskim odijelima u zgradu kao lafo kreče i da su tog momka nalemali dobro, nemam pojma koliko je tačno, nisam nešto puno pratio. Inače i sam sam bio u jednoj navijačkoj podgrupi prije 10 ak godina, ali kako sam prestao i ići na utakmice, ne zanima me više pretjerano

Offline mascherano

• Hero Member
« Odgovori #431 : Travanj 13, 2024, 19:45 »
Jučer mi taksista spominje taj Legion baš. Inače lik neki ćelavi, ima preko 40 godina, vidi se da je ultras, poče mi baš pričati oko ove situacije oko navijača Zrinjskog i Veleža. Prvo mi reče da su ti momci što su uzeli te transparente valjda 4 mjeseca pratili tog momka i njegove roditelje upratili smjenu roditelja, ušli u molerskim odijelima u zgradu kao lafo kreče i da su tog momka nalemali dobro, nemam pojma koliko je tačno, nisam nešto puno pratio. Inače i sam sam bio u jednoj navijačkoj podgrupi prije 10 ak godina, ali kako sam prestao i ići na utakmice, ne zanima me više pretjerano
Istina je to, akcija za čestitat, nema šta.

Info s današnje tekme, idemo u 88. utakmici u wc (jbg, puno se pive popilo) i govori kolega policajcima koji su super održavali red i baš organizirani bili "svaka čast momci, aj na pivu kad završite", policajac uzvraća "mrš, majku ti bejem ustašku".

Neredi su bili nakon utakmcie jer su ih izazvali zaštitari i policija, svjesno poslani po naređenju politike. Pored silnih policajaca iz Čapljine, Ljubuško, Posušja, Širokog, Čitluka, nama red na tribini drže policajci iz Zenice i Travnika.  :lose

Offline boo razzer

• Hero Member
  • Ora et labora!
« Odgovori #432 : Svibanj 04, 2024, 13:07 »

Ultrasi uzvratili udarac: Oduzeli oko 50 transparenata Red Armya!

https://bljesak.info/vijesti/flash/ultrasi-uzvratili-udarac-oduzeli-oko-50-transparenata-red-armya/453533

Očekujem zvanično gašenje Red Barby, jer im nisu oduzeli samo neke sporedne transparente, već svih 50 transparenata! :D

Online Marijo

• Hero Member
« Odgovori #433 : Svibanj 04, 2024, 14:14 »
Ahahaha znači i jedni i drugi pokojni

Online Marijo

• Hero Member
« Odgovori #434 : Svibanj 05, 2024, 09:36 »
https://www.index.hr/mobile/sport/clanak/red-army-objavio-video-kako-im-ultrasi-kradu-transparente-navijaci-se-ovoga-stide/2562141.aspx?index_ref=naslovnica_sport_ostalo_m

A dobro, ovo je baš bruka

Ne mogu vjerovat da navijačke skupine, koje se kao tobože drže kodeksa, ovako ponašaju. I jedni i drugi.
Ovi napadnu momka 10 na 1 u zgradi, a onda ovi kasnije provale u dvor u šuljaju se u 3 u noći…