Ma da se razumijemo, meni je puno tih stvari iz navijačkog svijeta, kodeksi, bla bla bla, najobičnija glupost. Mislim, di je kodeks kad 15 ljudi napadne četvoricu i slične stvari?
Al ako ćemo gledati iz tog nekog ultra kuta, onda su Red Army izveli fantastičnu akciju i na neki način ugasili Ultrase
A što se tiče Mostara, bio samo tamo dosta puta i nisam osjetio tu međunacionalnu tenziju osim možda u glavama nekih momčića
Ne može te netko tko je ugašen ugasiti
Slažem se za kodeks, ne drži ga se nitko, barem na Balkanu, gdje više od polovice ljudi koji se kunu u navijačke skupine ne znaju ni 2 paragrafa tog kodeksa. Mislim, o čemu pričamo kad dogovaraju tuču a nose boksere i teleskope sa sobom što je zabranjeno prvom točkom tog istog kodeksa. Al svakako je beskorisno pričati.
Tenzije u Mostaru postoje, ali samo u glavama onih koji žele da postoje pa svaki konflikt i sukob pokušavaju prikazati kroz prizmu nacionalizma , međureligijskog sukoba i ugnjetavanja/majorizacije. Dovoljan primjer su ti posljednja dva sukoba:
1. U Stocu 10 simpatizera Zrinjskog prebije 4 simpatizera Veleža koji su se vraćali s utakmcie: mediji, ministar izbjeglica, smeće Sanel Kajan i razne udruge i portali to predstavljaju kao napad Hrvata na povratničku djecu
2. 14 pripadnika Red Armya na kućnom pragu prebije 1 (riječima: jednog) Ultrasa koji završi u nesvijesti , mediji to predstavljaju kao sukob navijačkih skupina i veliku pobjedu Red Armya te oduzimanje transparenata. Predstavnici manjih političkih stranaka s HR predznakom zahtijevaju uključivanje visokog predstavnika, nekakve zaštite, bla bla bla.
Nitko normalan neće pokušati opravdati nasilje, nit će ijedan političar pokušati napraviti nešto kako bi se ono suzbilo, već koriste naivnost javnosti da to prikažu kroz nacionalni sukob te zarade koji politički poen retardiranih istomišljenika.
Normalni ljudi pokušavaju ostvariti suživot , zaboraviti ono što je bilo prije 30 godina i krenuti nekim novim modernim , europskim putem. Gomila Hrvata će prošetati Fejićevom, starim Mostom, jednako kako će gomila mladih Bošnjaka izaći u GoldenCube ili Daleku obalu, bez da će se osjećati ugroženo, nelagodno.
U poslu kojim se bavim više sam problema imao u Međugorju i Širokom nego u Starom gradu. Sve je do tebe kako se postaviš i razmišljaš.