Anketa

Mišljenje o sebi:

trebam smršaviti
trebam nabaciti par kilograma
zadovoljan sam svojom težinom

Autor Tema: Rekreacija, trčanje, dijeta...  (Posjeta: 161353 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Massone

• Hero Member
Odg: Rekreacija, trčanje, dijeta...
« Odgovori #1485 : Siječanj 26, 2025, 07:35 »
Odradi insanity. Guglaj ga. Jedino ga moraš skinuti na komp, doduše možeš i na mobitel ako se snađeš. Sumnjam da ga ima negdje na video platformama kao sto je YouTube Itd. Dobra stvar koja je za cijelo tijelo, ja sam ga nekad pokušao u dva navrata i nisam uspio.
19 + 6 + 8 + 10 + 3 + 4 + 1

Offline boo razzer

• Hero Member
« Odgovori #1486 : Siječanj 26, 2025, 07:46 »
Odradi insanity. Guglaj ga. Jedino ga moraš skinuti na komp, doduše možeš i na mobitel ako se snađeš. Sumnjam da ga ima negdje na video platformama kao sto je YouTube Itd. Dobra stvar koja je za cijelo tijelo, ja sam ga nekad pokušao u dva navrata i nisam uspio.
Dobio si PM, da ne spamamo preko foruma bezveze..

Offline El Rey

• Hero Member
  • Heart as big as Liverpool
« Odgovori #1487 : Siječanj 26, 2025, 09:16 »
Definicija se radi u kuzini ne teretani  :D

Trci nataste laganim tempom(to je majka) i radi vjezbe s vise ponavljanja.

Offline boo razzer

• Hero Member
« Odgovori #1488 : Siječanj 26, 2025, 09:22 »
Evo sad mi se javio prijatelj koji dugo radi kao fitness instruktor:
Program za kućni fitness (generalno):

- 50 čučnjeva;
- 20 sklekova;
- 15 marinaca;
- 2 min. plank
+ kardio 45 min.

Offline LessMore

• Hero Member
« Odgovori #1489 : Siječanj 26, 2025, 12:29 »
Evo sad mi se javio prijatelj koji dugo radi kao fitness instruktor:
Program za kućni fitness (generalno):

- 50 čučnjeva;
- 20 sklekova;
- 15 marinaca;
- 2 min. plank
+ kardio 45 min.
Vauu. Inovativno.
You're gonna eat lightning and you're gonna crap thunder !

Offline Gerro

• Hero Member
« Odgovori #1490 : Siječanj 26, 2025, 12:35 »
Vise je faktora koji bi ti mogli pomoc. Ja radim redovito kucni trening, tu radim kruzne treninge.

Push day, pa sljedeci dan pull day, kardio, plivanje.

I hrana je jedan od glavnih cimbenika treninga, mozes odradit jako dobar trening, ali ako poslje roknes hamburger i pomfrit, dzaba ti sve onda.

Odi na YT i nades nekog tko radi kucne treninge, ja radim "Sasha Huber" mnogima kao i meni ide na k***c taj njegov iritantan zvuk, ali ja to iskljucim.

Ovo sta Instanity sta ti je Massone predlozio je jako dobar, ali rijetki to odrade do kraja.
Pojedinac može odlučiti utakmicu, ali pobjeđuje momčad!

Offline mascherano

• Hero Member
  • Kondicijski trener konobara
« Odgovori #1491 : Siječanj 26, 2025, 16:29 »
Ovo što ti je El Rey napisao, to ti je zlatni savjet. Nema definicije bez prehrane, i to one stroge koja podrazumijeva računanje kalorija.

Definicija se radi u kuzini ne teretani  :D

Trci nataste laganim tempom(to je majka) i radi vjezbe s vise ponavljanja.

Možeš i u kući napraviti teretanu, uz malo mašte, dvije bučice, jedna girja i imaš sve potrebno za kvalitetan trening. Ako ćeš pratiti prehranu, kvalitetno spavati i uz to dodati trening 3-4 puta tjedno, rezultat neće izostati.

Na youtubeu imaš gomilu videa, nađi ono što ti odgovara. Za sklekove ti mogu preporučiti site https://hundredpushups.com/, za mjesec dana su prsa i ruke zategnuti ko praćka.

Offline boo razzer

• Hero Member
« Odgovori #1492 : Siječanj 26, 2025, 18:07 »
Ovo što ti je El Rey napisao, to ti je zlatni savjet. Nema definicije bez prehrane, i to one stroge koja podrazumijeva računanje kalorija.

Možeš i u kući napraviti teretanu, uz malo mašte, dvije bučice, jedna girja i imaš sve potrebno za kvalitetan trening. Ako ćeš pratiti prehranu, kvalitetno spavati i uz to dodati trening 3-4 puta tjedno, rezultat neće izostati.

Na youtubeu imaš gomilu videa, nađi ono što ti odgovara. Za sklekove ti mogu preporučiti site https://hundredpushups.com/, za mjesec dana su prsa i ruke zategnuti ko praćka.
Hvala svima na savjetima!
Već dulje vrijeme treniram sklekove i čučnjeve, a od 2 godine teretane imam trokut i ostali su mi mišići jer nisam ništa uzimao (tipa proteini).
Znam da je prehrana najvažnija i da treba smanjiti slatko i ugljikohidrate, jer su u Engleskoj PL igračima preporučili da ne ručaju meso i krompire zajedno recimo...
Vježbat već znam pravilno - da se ne ozljedim i u principu je najvažnije pravilno disati i raditi polako vježba da bi imale više efekta.
Ništa, kupit ću još dvije bučice i raditi ozbiljnije 3-4 puta tjedno.
Javim rezultate kroz 1-2 mjeseca.  B-)
« Zadnja izmjena: Siječanj 26, 2025, 18:15 boo razzer »

Online vecac2

• Hero Member
  • In it goes towards Lovren...
« Odgovori #1493 : Siječanj 26, 2025, 19:35 »
Znam da je prehrana najvažnija i da treba smanjiti slatko i ugljikohidrate, jer su u Engleskoj PL igračima preporučili da ne ručaju meso i krompire zajedno recimo...
Po meni najgore sto kao rekreativac mozes sebi uraditi je da krenes ulaziti u ovaj nivo filozofije, sve i da je to istina, to cini 0.01% razlike u siroj slici. Masu ljudi znam koji pocnu s treningom, pa jedu 240g piletine u 12:36 jer je tada mjesec tocno pod 43 stupnja. Isti ti ljudi prestanu s treningom otprilike za mjesec dana.

Ako ti je cilj definicija, skini neku aplikaciju za pracenje ishrane (ja sam koristio MyFitnessPal, pojma nemam jel to jos uvijek aktualno), prati koji tjedan unos kalorije i vazi se svaki dan da odredis otprilike TDEE (broj kalorija koje uneses na dan gdje ti kilaza ostaje ista). Kad nadjes ovo, postavis si cilj 300-400 kcal manje i upisujes sve sto jedes (ako ces biti precizan morat ces nazalost vagati svaku namirnicu). Gledaj da uneses proteina cca 1.5g po kilogramu tezine, ostalo ce se samo od sebe popunit kako treba sa mastima i UH.

Ovo za uzimanje proteina necu ni komentirat, ako si pojeo komad mesa u zivotu onda si “uzeo” proteine, ne bi da je speed kralju

Offline Gerro

• Hero Member
« Odgovori #1494 : Siječanj 26, 2025, 19:50 »
To s vaganjem hrane je za mene najveca glupost, osim prvog puta da znas koliko je grama rize, krompira, jogurta, badema itd itd.. ako jedes 250g piletine, i tebi je pakovanje 300g, zbog tih 50g neces bit debeo ili smrsavit, radi se o vise stvari di dolazis u + s kilama ili u -, osim ako nisi neki profi pa zi treba svaki gram bit izracunat.
Ako mi se jede cokolada uzet cu 2-3 kockice, ali si necu zabranjivat neke stvari da jedem jer eto necu imat plocice ili neki drugi k***c, mislim da je bas tu kod zabrana sta da jedem najveca greska od nas "kreativnih" sportasa.

3-4 puta tjedno sport, pa makar to bilo 30 min, i eto te za koji mjesec u to sta zelis da budes.

Btw: to s zapisivanjem hrane u APP sam probo, cisto da znam otprilike koliko unosim hrane uz sebe, ali nisam discipliniran da to svaki dan pisem pa odustanem brzo.

Ja koristim Lifesum APP, dzabe je.

Online vecac2

• Hero Member
  • In it goes towards Lovren...
« Odgovori #1495 : Siječanj 26, 2025, 20:58 »
Nije glupost barem ispocetka dok se ne naviknes. 50g piletine gore dolje naravno da ne cini razliku, ali 50g tjestenine moze biti razlika izmedju kalorijskog deficita i toga da si na nuli.

Opet se vracam na to da trening sam po sebi nece donijeti nista bez da se prehrana sredi. Prvi ja treniram prilicno intenzivno vec duze vrijeme pa sam konstantno na istoj kilazi jer mi se ne da pratiti ishranu  :D

Offline Gerro

• Hero Member
« Odgovori #1496 : Siječanj 26, 2025, 21:23 »
Ako uravnotezis trening s prehranom, nece bit to neki problem. Ako se po prirodi hranis zdravo, onda si na konju.

Problem kod pocetnika je taj da zele na brzinu igradit prsa i plocice, a za to treba vrijeme, i onda pocnu da vazu hranu i presjedne im, i ostave se toga, ili ovo sta mi kao koristimo APP, pa kaon 2-3 dana mi se neda unosit hranu, a treba samo skenirat produkt :D