Ja navijam za najveći hrvatski klub još od prije rata, i sjećam se i Šukera i Bobana i te legendarne generacije.
Kad je Boban udario milicajca to je bio bunt protiv komunističke i velikosrpske tiranije nad hrvatskim narodom.
Zvone je i najveći nogometaš uz Modrića svih vremena i pravi fantazista koji je pravio najveći ugled naše države u svijetu jer je i gospodin i intelektualac.
Još kao klinjo sam pratio i onu legendarnu pobjedu nad Partizanom od 5:0, kad sam kupovao sportske novosti svaki dan.
I sad se sjećam živo svakog gola, i genijalnih akcija Marića, Cvitanovića , Viduke i ekipe.
Doslovno se tresao Maksimir od sreće navijača.
Tad su nas suci pokrali protiv prvaka Engleske i moćnog Newcastla u produžecima.
Ali nema veze.
Jer su slijedile mnoge velike tekme u europi, kao kad je Prosinečki sam pobjedio Celtica.
Robi je bio posljednji nogometni romantičar, koji je tad pušio 2 kutije cigara.
Sa 20 godina je proglašen najboljim igračem Europe u Zvezdi i nije ostvario veliku karijeru jer je igrao u Realu i Barci. Njegovi driblinzi su bili u rangu Bake i Zidana.
1998 ga Ćiro nije volio u reprezentaciji, i siguran sam da bi osvojili zlato da je bio u prvih 11 umjesto limitarnog Jurčića.
Slijedile su i mnoge legendarne utakmice protiv Ajaxa, Manchestera i drugih europskih velikana.
Sad je ovo ogromna pobjeda protiv Quarabaga od 3:0 i rapsodija u plavom.
Petko je igrao petom i kao pravi Target napadač se gradio odlično i spuštao lopte prema brzim krilima. Osporavani Pjaca je zabio fenomenalan gol.
Akcija kad je Petko odigrao za Baturinu i pogodio vratnicu podsjeća na njaboljie akcije Engleske Premier Lige.
Dinamo je bio na konopcima kad je Quarabag stvorio 3 dobre šanse.
Promjenula se i formacija na 3-5-2.
I onda je krenula i Bljesak i Oluja Dinama kad je Kulenović završio sa 2 pogotka, na 2 odlične akcije i postao heroj ove plave noći.
Jakirović je jednom popizdio kad nije dosuđen jedanasterac, ali tko ih šljivi jer 3:0 je komotan rezultat.
Baturina , Petko , Sučić su 3 amigosa Plavih, ali i cijeli tim od 11 igrača, kao i svih 5 zamjena.
Volim te majko, ali ne više od Dinama!