Anketa

U finalu pobjeđuje:

Senegal
5 (45.5%)
Egipat
6 (54.5%)

Ukupno Glasova: 11

Glasanje završeno: Veljača 07, 2022, 07:58

Autor Tema: Novosti iz nogometa (nema bas veze sa LFC)  (Posjeta: 253451 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mascherano

• Hero Member
  • Kondicijski trener konobara
Odg: Novosti iz nogometa (nema bas veze sa LFC)
« Odgovori #2790 : Listopad 16, 2024, 09:01 »
Pa ne može posuditi, može samo nacionalizirati igrača a tu postoje određena pravila kako i na koji način određen nogometaš može dobiti sportsko državljanstvo druge države. Uzmeš recimo primjer Eduarda ili Sammira, koji su svaki proveli min 5 godina u Hrvatskoj živeći tu svakodnevno, poštujući hrvatsku kulturu , integririrajući se u društvo i mogu se smatrati naturaliziranim Hrvatima, te recimo primjer Matie Barzića Gutierezza koji nikad nije nogom kročio u Hrvatsku, druga je generacija španjolskih Hrvata i nastupa za U21 Hrvatsku. Onda uzmeš "brojati krvna zrnca" i jedan je neupitan Hrvat jer mu je djed bio Hrvat, a drugi nema pravo nastupati u kockastom dresu jer je Brazilac - ne trebaju nam stranci u reprezentaciji.
A zapravo su i Sammir i Eduardo sto puta "veći" Hrvati nego je ovaj, tako da nacija vs nacija "ne pije vode".

S izbornicima je to malo teže, postoje oni treneri koji nikad nisu bili aktivni profesionalni nogometaši nego su postali laptopaši koji gaje specifičan način treniranja i stil igre koji im na trenerskom mjestu donesu uspjeh i ulogu potencijalnog izbornika. Obzirom da FIFA i UEFA imaju otvoreno tržište po pitanju rada, ne možeš ih ograničiti na samo jednu naciju jer nemaš parametar po kojem bi to mogao učiniti - osim nacionalnosti, no ako nije bio izbornik zemlje u kojoj je nastupao, može postati izbornik bilo koje svjetske države.
Recimo, Will Still nikad nije bio profesionalni nogometaš, a danas je jedan od najcjenjenijih mladih stručnjaka.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #2791 : Listopad 16, 2024, 09:22 »
Pa to sam i napisao da tu postoje svakakvi upitni kriteriji, ali barem postoje. Ovo kod izbornika je glupost. Ako je repka vs repke, onda neka bude tako, a ne da su treneri stranci. Napravi nekakve kriterije isto kao što si napravio za igrače. Može on raditi u kojem god klubu želi, ali ako je smisao repke da se "reprezentira" i "razvija" ono "najbolje" ili "najbolje moguće" iz te države, onda neka bude tako.

Ako pak to sve skupa više nema smisla, onda ukini internacionalni nogomet jer to onda više nije nacija vs nacije.
Never miss a good chance to shut up.

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
« Odgovori #2792 : Listopad 16, 2024, 09:41 »
Cijenim da svatko ima svoje mišljenje, ali onda po tome ne znam tko bi uopće igrao za npr. reprezentaciju Švicarske?

Ovo za trenere mi je malo ekstremni stav. Oduvijek su strani treneri sjedili na klupama reprezentacija, prvenstveno da se u pojedinim sredinama podigne kvaliteta reprezentacije, poput SAD-a, Azijskih repki isl.
Niti sam za, niti sam protiv. Ali iskreno, slažem se djelomično s tobom, jer, evo npr. kada gledam košarku, za neke reprezentacije igra prva petorka Amerikanaca koji se nisu uspjeli nametnuti kući.

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #2793 : Listopad 16, 2024, 09:51 »
Tuchel nakon Southgatea je valjda najveći upgrade u historiji fudbala

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #2794 : Listopad 16, 2024, 09:53 »
Cijenim da svatko ima svoje mišljenje, ali onda po tome ne znam tko bi uopće igrao za npr. reprezentaciju Švicarske?

Ovo za trenere mi je malo ekstremni stav. Oduvijek su strani treneri sjedili na klupama reprezentacija, prvenstveno da se u pojedinim sredinama podigne kvaliteta reprezentacije, poput SAD-a, Azijskih repki isl.
Niti sam za, niti sam protiv. Ali iskreno, slažem se djelomično s tobom, jer, evo npr. kada gledam košarku, za neke reprezentacije igra prva petorka Amerikanaca koji se nisu uspjeli nametnuti kući.

Pa neka igraju za Švicarsku ti koji igraju ako zadovoljavaju kriterije. Ali neka takvi ili slični kriteriji budu i za izbornika. Kakve veze ima Tuchel s Engleskom? Apsolutno nikakve, a sad ih predstavlja.

Ovo za košarku se slažem. Kako time razvijaš košarku u nekoj državi ili kako točno navijači imaju konekciju s tim dečkima koji ni ne znaju njihov jezik? Neka budu barem nekako, bilo kako povezani s tom državom. Neka im praprapradjed bude iz te države, ali su ga onda kolonizatori odveli u Ameriku. Bilo što, ali neka ima barem nekakve veze i zadovoljava barem nekakve kriterije.

Tuchel nakon Southgatea je valjda najveći upgrade u historiji fudbala

Apsolutno. To nije upitno.

Offline djapojunior

• Hero Member
  • Postoji li pjesnik veći koji će to ljepše reći?
« Odgovori #2795 : Listopad 16, 2024, 13:03 »
Ja sam dojma da Tuchel neće imati ni blizu rezultate kao Southgate pa i da je ne znam koliko bolji trener od njega.

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #2796 : Listopad 16, 2024, 13:13 »
pa moguće da Tuchelu neće baš žrijeb biti Gibraltar, Zambija, Fidži do polufinala svjetskog

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #2797 : Listopad 16, 2024, 13:29 »
Ja sam dojma da Tuchel neće imati ni blizu rezultate kao Southgate pa i da je ne znam koliko bolji trener od njega.
Jep i ja bi rekao isto :)

pa moguće da Tuchelu neće baš žrijeb biti Gibraltar, Zambija, Fidži do polufinala svjetskog
Za izbornika pogotovo vrijedi ona bolje se rodit bez kurca nego bez srece :D

Offline mario1987

• Sr. Member
« Odgovori #2798 : Listopad 16, 2024, 15:19 »
Jep i ja bi rekao isto :)
Za izbornika pogotovo vrijedi ona bolje se rodit bez kurca nego bez srece :D
Naprijemer nešto kao Dalić  :D

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #2799 : Listopad 16, 2024, 16:17 »
Naprijemer nešto kao Dalić  :D
Apdolutno, odlican izbornik. Definitivno ga ne bi htio za trenera kluba za koji navijam ali za Hrvatsku odlican izbornik u ovom periodu.

Offline boo razzer

• Hero Member
  • Ora et labora!
« Odgovori #2800 : Studeni 25, 2024, 23:16 »
Sjećam se kad su legendarnog Ivicu Osima nakon bogate igračke, a zatim i početka trenerske karijere (Željo, bivša reprezentacija, Panathinaikos, Sturm, Japan)  u Željezničaru pitali šta mu smeta, a on je rekao da puste njega a i njegovu obitelj da samo radi svoj posao, jer su ga i mahala a i mediji nervirali.
On je živio nogomet, isto kao što ja i svi mi ostali imamo svoje struke, ali samo gledamo i uživamo u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.
Ćiro:-Je*eš čovjeka koji nikad ne promijeni mišljenje. -Nema ništa bolje od novinarskog posla. Imaš vlast, piješ ljudima krv  i još te plaćaju za to. -Majka je htjela da budem svećenik i tako ja odem u samostan i vidim prekrasnu sestru Auroru. Kad sam je vidio, sunce ti je*em, Ćiro ovo nije za tebe!

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #2801 : Studeni 26, 2024, 11:46 »
https://www.nytimes.com/2024/11/26/business/gianni-infantino-club-world-cup.html?unlocked_article_code=1.c04.dXHg.gZbRgH0cP0qk&smid=url-share

Next summer, the United States will play host to an event that may define the legacy of FIFA’s president, Gianni Infantino.

The Club World Cup, featuring 32 men’s teams gathered from leagues across the globe, is Mr. Infantino’s signature innovation, a competition he is so wedded to that his name appears on the newly created championship trophy not once but twice.

The tournament will take place in June and July in stadiums around the United States and is an attempt to deliver on Mr. Infantino’s oft-quoted catchphrase about making soccer “truly global.” It is his ambition to create a quadrennial club tournament that will grow into one of sports’ tent-pole events and endure long after he leaves office.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #2802 : Studeni 30, 2024, 11:13 »
https://bsky.app/profile/adamcrafton.bsky.social/post/3lc5qpebo5c2v

FIFA have given the Saudi bid for 2034 the same 4.1/5 score for its stadiums - despite eight not yet built - as they gave to the Canada-Mexico-USA bid for 2026, all of which are built, many of which are world leading NFL stadia.

I mean, how?

« Zadnja izmjena: Studeni 30, 2024, 12:06 gento »

Offline mascherano

• Hero Member
  • Kondicijski trener konobara
« Odgovori #2803 : Prosinac 05, 2024, 10:28 »
https://ofenziva.ffa.hr/komentar/igraci-se-sve-vise-zale-na-raspored-ali-broj-utakmica-se-nije-mijenjao-20-godina/595811/

Možda najbolje da ovdje stavim. Dobar članak, obzirom da se treneri sve više izvlače na broj utakmica u sezoni.  :super