Autor Tema: Bitcoin/Ethereum/Litecoin/Ripple/...  (Posjeta: 26675 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline wewonit5times

• Hero Member
  • Walk on with hope in your heart...
Odg: Bitcoin/Ethereum/Litecoin/Ripple/...
« Odgovori #30 : Siječanj 08, 2018, 15:09 »
sve mi je to otprilike ko i dionice, radije svoje pare u dzep nego neko obecanje da cu mozda jednog dana bit milijunas

isti k***c to ili euromillions, jednako vjerujem u to

da se zaradit ako imas insiderske informacije (sto je s dionicama protuzakonito, vjerojatno je i s ovim iako je jako tesko dokazivo), ako ih nemas, lutrija je a ako ides na sigurno zarada je nikakva
“If Everton were playing down the bottom of my garden, I'd draw the curtains.” - Bill Shankly

Offline StevieG

• Hero Member
« Odgovori #31 : Siječanj 08, 2018, 15:54 »
sve mi je to otprilike ko i dionice, radije svoje pare u dzep nego neko obecanje da cu mozda jednog dana bit milijunas

da se zaradit ako imas insiderske informacije (sto je s dionicama protuzakonito, vjerojatno je i s ovim iako je jako tesko dokazivo), ako ih nemas, lutrija je a ako ides na sigurno zarada je nikakva

Jel protuzakonito ovo što je CEO Intela napravio?

Dakle, google je otkrio manu na svim Intelovim procesorima od 1995. godine na ovamo, a on je (par mjeseci kasnije, ali ipak prije nego je vijest procurila van) prodao maksimalan broj dionica koje je mogao, a da i dalje ostane CEO.
Leif Sundell
Aleksandar Đorđević
Temuri Ketsbaia
Lillian Thuram
Siniša Mihajlović
Aleš Pajovič
Fritz Stuchlik
Luigi Lamonica
Terje Hauge
Semih Senturk
Dušan Kecman
Ricardo Quaresma...

Offline djapojunior

• Hero Member
  • Postoji li pjesnik veći koji će to ljepše reći?
« Odgovori #32 : Siječanj 08, 2018, 17:39 »

Dakle, google je otkrio manu na svim Intelovim procesorima od 1995. godine na ovamo, a on je (par mjeseci kasnije, ali ipak prije nego je vijest procurila van) prodao maksimalan broj dionica koje je mogao, a da i dalje ostane CEO.

Ne bih rekao, jer je on svakako bio u poziciji da već zna tu informaciju. Ali da je dijelio tu informaciju nekim drugim dioničarima kako bi oni prodali svoje dionice prije pada vrijednosti i na taj način znajući oštetili kupca ili firmu, onda da. Onda bi i on i ti koji su prodali bili odgovorni.

Offline StevieG

• Hero Member
« Odgovori #33 : Siječanj 08, 2018, 19:17 »
Ne bih rekao, jer je on svakako bio u poziciji da već zna tu informaciju. Ali da je dijelio tu informaciju nekim drugim dioničarima kako bi oni prodali svoje dionice prije pada vrijednosti i na taj način znajući oštetili kupca ili firmu, onda da. Onda bi i on i ti koji su prodali bili odgovorni.

Dakle on je samo legalno iskoristio svoju poziciju da proda dionice pa ih nakon nekog vremena kupi kad vijest izađe u javnost i cijena padne?
Leif Sundell
Aleksandar Đorđević
Temuri Ketsbaia
Lillian Thuram
Siniša Mihajlović
Aleš Pajovič
Fritz Stuchlik
Luigi Lamonica
Terje Hauge
Semih Senturk
Dušan Kecman
Ricardo Quaresma...

Offline wewonit5times

• Hero Member
« Odgovori #34 : Siječanj 08, 2018, 21:00 »

iskreno, nemam pojma :lol
nadam se da je i vjerujem da bi svatko tko ga tuzi za kupovinu te dionice dobio spor na sudu
“If Everton were playing down the bottom of my garden, I'd draw the curtains.” - Bill Shankly

Offline djapojunior

• Hero Member
  • Postoji li pjesnik veći koji će to ljepše reći?
« Odgovori #35 : Siječanj 09, 2018, 09:37 »
Dakle on je samo legalno iskoristio svoju poziciju da proda dionice pa ih nakon nekog vremena kupi kad vijest izađe u javnost i cijena padne?

Mislim, nisam pretjerano upoznat s americkim zakonima i pravilima burze. Ali ono sto znam je da kod toga nije problem trgovanja dionicama nego "trgovanja" povjerljivim informacijama radi stjecanja nepostene prednosti. Informacije koje on vrlo vjerojatno i po ugovoru i po pravilima burze u takvoj poziciji ne bi smio otkrivati nikom van firme tko vec nije u poziciji da ih zna. A s obzirom da ih on po prirodi svoje pozicije kao CEO vec zna, nije doslo do nekog novog stvaranja neke nepostene prednosti. Tu je jedino pitanje kako je to uredjeno internim pravilima i menadzerskim ugovorom, bi li on smio kao menadzer koji vodi tvrtku u isto vrijeme trgovati njezinim dionicama, nevezano za ovaj slucaj. Ima li mu na taj nacin sukoba interesa. Ali ne vjerujem da bi to vodilo nekoj kaznenoj odgovornosti, vise nekoj stegovnoj odgovornosti unutar firme. Poanta je da mislim da uvijek mogu koristiti informacije koje imaju i do kojih smiju doci, ali da ne smiju dijeliti informacije ili saznavati one koje ne bi smjeli znati i na taj nacin ostvarivati prednost i profit.

Offline devil2

• Hero Member
« Odgovori #36 : Siječanj 30, 2018, 09:34 »
Je li vama dosla potvrda? Cekam od 08.01. (coinmama)

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Dobra 'metla' ovoga foruma
    • http://www.youtube.com
« Odgovori #37 : Siječanj 30, 2018, 10:54 »
frend je dobio nakon 6 tjedna... navodno se zadnjih par mjeseci čeka i čeka
Osim trenera odgovornost za partije koje su bile ispod očekivanja, moraju snositi i igrači. Ne sporedni, nego oni najvažniji. Ako se netko naziva nositeljem igre, onda je to zato jer momčadi odlazi tamo gdje je taj igrač, ili ti igrači, odvedu... najbolji igrači određuju gornji limit momčadi!!!

Offline Zoky

• Administrator
  • Hero Member
« Odgovori #38 : Veljača 03, 2018, 13:15 »

Na žalost ne, za sada kupujem i dalje preko www.bitcoin-mjenjacnica.hr a za eventualne hitne uplate ima frend account na coinmami. Ja isto već dugo čekam coinmamu...

Offline Zoky

• Administrator
  • Hero Member
« Odgovori #39 : Veljača 03, 2018, 13:20 »

Davno je ovo bilo, mislim da vam Luka sad ima neku drugu poruku za reći :D

Offline wewonit5times

• Hero Member
« Odgovori #40 : Veljača 04, 2018, 09:12 »
Davno je ovo bilo, mislim da vam Luka sad ima neku drugu poruku za reći :D

imam. gubim svoj tesko zaradjeni novac :lol :lol

Offline devil2

• Hero Member
« Odgovori #41 : Veljača 04, 2018, 09:38 »
Sad mi je jasno zasto bitcoin strmoglavo pada

Offline wewonit5times

• Hero Member
« Odgovori #42 : Veljača 04, 2018, 12:20 »

to ti zovu 'korekcija', jebo im ja sve po spisku :lol

iskreno, istrazio sam koliko sam mogao prije nego sto sam stavio lovu unutra, preporucam svima da barem pogledaju o cemu se radi. da sam bio malo pametniji i napravio to ranije, lakse bi podnio ovo sto se trenutno dogadja jer bi vec bio skupio neku lovu

medjutim, i ovo mi je super doslo jer da je trziste stalno raslo nikad ne bi nista naucio o svemu tome a trenutno stvarno istrazujem i citam puno tako da ce mi ovaj pad u buducnosti vjerojatno zaista dobro doc

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #43 : Veljača 04, 2018, 13:29 »
:lol
Never miss a good chance to shut up.

Offline devil2

• Hero Member
« Odgovori #44 : Travanj 26, 2020, 07:01 »
...
« Zadnja izmjena: Srpanj 05, 2020, 16:31 devil2 »