Espanyol - Elche X2 (2.10)
Prije nego me proglasite luđakom i napustite temu, molio bih da prvo pročitate. Espanyol je 12., devet bodova bježi opasnoj zoni. U posljednje vrijeme ne igraju bajno, jedna jedina pobjeda u pet utakmica. Odigrali su neriješeno posljednja dva susreta (u gostima protiv Deportiva i doma protiv Atletico Madrida, što sumnjam da bi tako završilo da Atleti nisu imali čovjeka manje cijelo drugo poluvrijeme). U prvom dijelu sezone Elche je dobio 2-1, a u posljednja četiri susreta obje ekipe imaju po dvije pobjede. Elche u gostima ne igra loše za svoje standarde, imaju dvije pobjede (Eibar 0:1, Ath. Bilbao 1:2,) dva poraza (od Seville i Granade
) i otkinuli su bod Celti. Nalaze se na 16. mjestu sa samo dva boda iznad opasne zone, a olakotna okolnost su svakako porazi u ovom kolu sve četiri momčadi ispod njih. Do kraja je svaki bod važan, mislim da su sposobni uzeti nešto iz ove utakmice.
Ovaj je par rizičan, ali na neki listić gdje je manji ulog (što ću ja napraviti) mislim da vrijedi probati.
Bournemouth - Birmingham 1 (1.40)
Ovdje se nema puno toga pisati. Borba za direktnu promociju je i više nego oštra, Bournemouth je drugi, ima bod manje od Boroa, a za vratom im pušu Norwich i Watford. Igraju doma, u dobroj su formi (najboljoj u ligi), prošlu su remizirali protiv Ipswicha (koji se bori za playoff) na strani. U prvoj utakmici Bournemouth je pobijedio 0-8, u prilog svemu idu i njihove tri gostujuće pobjede protiv današnjeg protivnika. Birmingham, s druge strane, ima 50 bodova, opasnoj zoni bježi 10 bodova, ostanak ne bi trebao biti upitan. Gostujuća forma je užasna, imaju tri poraza i dva remija. Sliku popravljaju dvije domaće pobjede. Ovo bi trebala biti sigurica, Boro igra protiv Waftorda u gostima, a Norwich ima nešto lakši susret protiv Sheffielda.