evo i mene
prije svega, napominjem da me u zadnje vrijeme ide poprilicno dobro. naravno, na forumu mi je reputacija kriminalna..
i dalje vjerujem da je ovo mjesto ukleto za mene i moje parove pa uzmite ovo s dozom rezerve
tenis, indian wells
nadal - raonic 1
koef 1,571
kladionica: marathon
pocetak: 22:00
nadal i raonic do sada su medjusobno igrali 5 puta. nadal ima svih 5 pobjeda, od cega su cak 4 izborene na tvrdoj podlozi koja bi vise trebala odgovarati raonicu. paradoksalno, nadal ove sezone bolje izgleda na tvrdoj podlozi nego na zemlji i cini se da mu krace izmjene odgovaraju vise nego prijasnjih godina.
ignorirati cu meceve odigrane 2011. godine i posvetiti se samo 2 posljednja na tvrdoj podlozi
u finalu mastersa 1000 u kanadi 2013. nadal je glatko slavio 6 2, 6 2. rezultat malo vara jer je nadal iskoristio sve 4 break sanse a raonic niti jednu od ponudjene 3. medjutim, treba napomenuti da je nadal tijekom cijelog meca bio puno opasniji na protivnicki servis a da je raonic bio poprilicno neucinkovit na reternu. nadal je osvojio cak 82% poena na svom servisu naspram raonicevih 52% i broj break prilika je nerealan i nadal ih je imao malo samo zato sto je svaku iskoristio
na tvrdoj su opet igrali u cetvrtfinalu floride 2014, zavrsilo je 4 6, 6 2, 6 4. mec se cini ipak malo blizi, medjutim slika je ponovno slicna. raonic je imao samo 3 break lopte uz 29% uspjesnosti na reternu (iskoristio je jednu) dok je nadal na reternu imao 40% i iskoristio 3 od 9 break lopti
raonic je ove sezone vise igrao na tvrdoj podlozi i ima bolji omjer pobjeda i poraza, ali samo zato sto je nadal izgubio od berrera u prvom mecu sezone. u australiji su obojica dosla do cetvrtfinala i glatko izgubila od berdycha (nadal) i djokovica (raonic)
u indian wellsu su obojica bez izgubljenog seta, raonic je izbacio bolellija, dolgopolova i robreda dok je nadal bio bolji od sijslinga, younga i simona
nadal je i bez citanja cijele ove statistike puno bolji i kompletniji igrac i u pravilu mu tenisaci poput raonica odgovaraju. na brzoj tvrdoj podlozi ovo bi vjerojatno bio puno otvoreniji mec, medjutim podloga je poprilicno spora i loptice se odbijaju dosta visoko. racunam na nadalove kick serve koje ce raonic tesko vracati i na visoki odskok loptice na topspinu koji bi nadalu trebao dati potpunu kontrolu prilikom izmjena. drugi servis je na ovakvoj podlozi takodjer nadalova prednost, ocekujem da zadrzi raonica na osnovnoj liniji i dominira poenima. na reternu ce do svojih prilika svakako doci i ako ce ih iskoristavati u normalnom postotku pobjeda ne bi trebala doci pod znak pitanja
na ovom turniru se vec pokazao poprilicno opasnim protiv dobrih servera, ne vidim zasto ne bi nastavio u tom ritmu. iskreno, mislim da je realan koeficijent na nadala blizi nekom 1.35/1.40
e sad - kad sam toliko truda ulozio u objasnjavanje, nema sanse da prodje