Autor Tema: Art & design  (Posjeta: 30465 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Brna

• Hero Member
Odg: Art & design
« Odgovori #60 : Siječanj 23, 2014, 16:19 »
Odlična stranica, sjajnih radova ima  :super

http://www.artctrldel.com/

Offline marko211

• Hero Member
« Odgovori #61 : Siječanj 23, 2014, 17:31 »
http://mariovadlja86.wix.com/bounce

Da malo izreklamiram prijatelja :)
Si senor, give the ball to Bobby and he will score.

There’s something that the Kop want you to know,

the best in the world his name is Bobby Firmino.

Offline liverbird91

• Hero Member
« Odgovori #62 : Veljača 11, 2014, 20:58 »

Offline marko211

• Hero Member
« Odgovori #63 : Veljača 18, 2014, 14:35 »
http://postimg.org/image/px0r1vccz/

Moj prvi ovakav rad i prva ozbiljna stvar koju sam nacrtao nakon duuugo vremena :p Crtano je olovkom, zatim podebljano tankim crnim flomasterom/kemijskom i nakon toga skenirano i digitalno obojeno u Photoshopu. Bilo je dosta na brzinu, u nekih 2-3 sata sve, tak da je moglo biti i bolje, ali ovo je bio više neki test da vidim kako će ispasti.

Loš sam crtač pa zanemarite prekratke ruke i ostale greške. Od 1 do 10, koliko loše izgleda? :D

Offline Gerro

• Hero Member
« Odgovori #64 : Veljača 18, 2014, 14:46 »
haha nasmijo si me,ali fora je

Od 1-10,cista 8
Pojedinac može odlučiti utakmicu, ali pobjeđuje momčad!

Offline Zlopasha

• Hero Member
« Odgovori #65 : Veljača 18, 2014, 14:48 »
Nije loše, ali mislim da bi puno više mogao izvući da ti je to u vektorima umjesto samo bojanja u PS-u.
Kad radiš bilo što za vježbu uvijek probaj bar dva puta istu stvar uraditi - kroz razlike ta dva rada (a bit će ih i primjetit ćeš ih) ćeš najbolje naučiti i brže napredovati.

Offline CroRed

• Hero Member
« Odgovori #66 : Veljača 18, 2014, 14:50 »
seksi xD, mozda ova desna noga(batmanova liva) malo upada u oko, al dobro si to rijesio na kraju sa ovin zamracenjem, sve u svemu svida mi se :super

Offline marko211

• Hero Member
« Odgovori #67 : Veljača 18, 2014, 14:52 »
Nije loše, ali mislim da bi puno više mogao izvući da ti je to u vektorima umjesto samo bojanja u PS-u.
Kad radiš bilo što za vježbu uvijek probaj bar dva puta istu stvar uraditi - kroz razlike ta dva rada (a bit će ih i primjetit ćeš ih) ćeš najbolje naučiti i brže napredovati.

Zbog čega u vektorima? Puno bi mi duže trebalo da crtam beziereovim krivuljama u Illustratoru nego rukom, a ako idem vektorizirat .jpg ne ispada dovoljno slično.

A i mislim da je lakše obojat u Photoshopu nego u Illustratoru. Ovako imam transparentni smart object s linijama crteža i njime dobijem nekakav stripovski izgled, dok mislim da bi u Illustratoru izgledalo previše jednodimenzionalno i plošnato. A i što se tiče boja, ovdje lakše dobijem sjenu pošto radim s brushevima, dok tamo moram praviti gradient i namještati ga - puno duže i teže. U krivu sam?

Offline Zlopasha

• Hero Member
« Odgovori #68 : Veljača 18, 2014, 15:04 »
Kad tako kažeš ispada da je najbolje kako si navikao :)
Meni je taj proces crtež>vektor>bojanje toliko srastao da ga završim za čas a na kraju imam objekt s kojim mogu puno više nego sa običnim bitmapom. Doduše ne da se sve vektorizirati uredno kroz proces trace-iranja, ali ovakvi crteži da i to vrlo vjerno.

Offline marko211

• Hero Member
« Odgovori #69 : Veljača 18, 2014, 15:13 »
Kad tako kažeš ispada da je najbolje kako si navikao :)
Meni je taj proces crtež>vektor>bojanje toliko srastao da ga završim za čas a na kraju imam objekt s kojim mogu puno više nego sa običnim bitmapom. Doduše ne da se sve vektorizirati uredno kroz proces trace-iranja, ali ovakvi crteži da i to vrlo vjerno.

Problem kod tog image-tracea je što on napravi vektore od slike, ali ih ne napravi u obliku čistih krivulja nego razlomi sliku na puno dijelova tako da na kraju jedino što možeš je povećavati i smanjivati kompletnu sliku, dok za mijenjanje određenih dijelova trebaš najprije sakupit i grupirat sve te djeliće linije na koje je image-trace rastavio tvoju sliku. Ne mogu reći da sam se puno bavio time, ali jedno vrijeme sam isprobavao baš ovo što ti pričaš i ovo je bilo moje iskustvo :)

Offline Robert

• BlockAvatar
  • Hero Member
  • *
  • You`ll Never Walk Alone
Bill Shankly: If I had a job to do, even if it was scrubbing the floor, I wanted my floor to be cleaner than yours!

Offline marko211

• Hero Member
« Odgovori #72 : Travanj 22, 2014, 16:51 »

Mali promo. Nisam nešto zadovoljan animacijom, ali pjesma mi se sviđa pa sam odlučio ipak uploadati. Ako znate kakvog bogatog glazbenika, neću se buniti ako šerate :p

A i kritike su dobrodošle :)

Offline Dermonis

• Hero Member
  • Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!!
« Odgovori #73 : Travanj 22, 2014, 17:18 »
Koliko si vremena potrošio da uskladiš ovu zvijezdu s glazbom ?
Također si trebao stavit da video može izazvat epilepsiju (malo ta zvijezda previše skaće)  :lol

Offline marko211

• Hero Member
« Odgovori #74 : Travanj 22, 2014, 17:31 »
Koliko si vremena potrošio da uskladiš ovu zvijezdu s glazbom ?
Također si trebao stavit da video može izazvat epilepsiju (malo ta zvijezda previše skaće)  :lol

Haha. Zvijezda je kodirana, nisam je usklađivao. Stavio sam da se povećava i smanjuje prema glazbi.

Možda i skače malo previše :D