Autor Tema: Art & design  (Posjeta: 30470 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline devil2

• Hero Member
Odg: Art & design
« Odgovori #45 : Prosinac 16, 2013, 17:43 »
Turisti će brzo početi 'brkati' Hrvatsku i Dominikansku Republike. :D

Offline liverbird91

• Hero Member
« Odgovori #46 : Prosinac 17, 2013, 21:40 »
Zlopasha (ili bilo tko drugi), imaš li kakav tumblr ili devineart sa radovima?

Offline Zlopasha

• Hero Member
« Odgovori #47 : Prosinac 17, 2013, 23:06 »
Zlopasha (ili bilo tko drugi), imaš li kakav tumblr ili devineart sa radovima?

Dizajn i ilustracije nemam 'ustraničene'.
Imam stranicu s nekim novijim crtežima na zoranzelenika.com pa posjeti.
 ;)

Offline liverbird91

• Hero Member
« Odgovori #48 : Prosinac 17, 2013, 23:12 »
Dizajn i ilustracije nemam 'ustraničene'.
Imam stranicu s nekim novijim crtežima na zoranzelenika.com pa posjeti.
 ;)

Fora izričaj, neke stvari malo podsjećaju na Oko, ne znam jesi čuo za nju, u Zagrebu sad iskače iz paštete. A ovo točkanje me podsjeća na grafike za faks sa prve godine, šaka me bolila od rapidografa.  :D

Ja ovdje trpam neke svoje pizdarije, ali volio bih složit si neku pravu stranicu (može i blog) da to liči na nešto, da nije totalni patchwork.
materupic.tumblr.com

Ovo su scanovi ili preko tableta?

Offline Brna

• Hero Member
« Odgovori #49 : Prosinac 17, 2013, 23:20 »
Već par godina pokušavam naći vremena da naučim raditi u PS-u, da se zatvorim u podrum dok to ne počne ličiti na nešto. Imam osjećaj da je to jedna od onih stvari za koju trebaš vježbati, vježbati, vježbati, isprobavati... i u tom jednom periodu će sve izgledati kao veliko sranje, ali onda odjednom će to izgledati super :D

Nije problem ni u nekoj viziji jer si ja lako predočim stvari u glavi, problem je izvedbe :/

Znam već odgovor na pitanje, ali moram još jednom pitati - kako početi?  :p

Offline liverbird91

• Hero Member
« Odgovori #50 : Prosinac 17, 2013, 23:36 »
Već par godina pokušavam naći vremena da naučim raditi u PS-u, da se zatvorim u podrum dok to ne počne ličiti na nešto. Imam osjećaj da je to jedna od onih stvari za koju trebaš vježbati, vježbati, vježbati, isprobavati... i u tom jednom periodu će sve izgledati kao veliko sranje, ali onda odjednom će to izgledati super :D

Nije problem ni u nekoj viziji jer si ja lako predočim stvari u glavi, problem je izvedbe :/

:D

Nisam ni ja neki PS Jedi, ali ovo što mi treba znam sasvim OK. Ne znam što točno želiš, ali počni od jednostavnih stvari i grafika sa osnovnih par opcija i kasnije na to nadograđuj. Ja recimo kad nešto želim, a nisam siguran kako pogledam par tutoriala pa probam iskombinirati ono što bih otprilike želio. I da, nikad nećeš dobiti točno ono što imaš u glavi niti je to ikad sasvim jasna vizija, dobit ćeš bolje. U tome i je ljepota kreativnog posla za mene, koji put te odvede gdje nisi ni sam očekivao.  :)

Sad ne znam, ako imaš kakvih izričitih pitanja postavi pa ću ti ja ili netko drugi probati odgovoriti, ali svakako mislim da je najbolji početak od jednostavnih stvari, npr. ako želiš napraviti wallpaper sa Liverpoolovim igračima igraj na jednostavnost i kvalitetu kompozicije uz neku manju grafičku doradu (što god ona podrazumijevala - tipa primjer od maloprije s crvenim Suarezom i c/b publikom) pa kasnije nadograđuj na to, što više radiš u programu to bolje kužiš neku njegovu "logiku" i bolje znaš koristiti alate.

Offline afro420

• Hero Member
« Odgovori #51 : Prosinac 17, 2013, 23:41 »

imas na jutubu dosta tih tutoriala..mozda da od tamo krenes pa vidis kako dalje...
WC je najstrašnije mjesto, tamo su se i najhrabriji usrali!?!

Offline marko211

• Hero Member
« Odgovori #52 : Prosinac 17, 2013, 23:41 »
Ja recimo kad nešto želim, a nisam siguran kako pogledam par tutoriala pa probam iskombinirati ono što bih otprilike želio.

Mislim da je ovo temelj svega. Postoje tutorijali za apsolutno sve što poželiš napraviti, a ako kojim slučajem i ne postoje, uvijek možeš zamoliti nekog na Youtubeu da ti napravi to. Ljudi rade to iz gušta i sigurno će ti netko pomoć. Tutorijali su najvažniji faktor i preko njih možeš naučiti sve. :)
Si senor, give the ball to Bobby and he will score.

There’s something that the Kop want you to know,

the best in the world his name is Bobby Firmino.

Offline Brna

• Hero Member
« Odgovori #53 : Prosinac 17, 2013, 23:48 »
:D

Nisam ni ja neki PS Jedi, ali ovo što mi treba znam sasvim OK. Ne znam što točno želiš, ali počni od jednostavnih stvari i grafika sa osnovnih par opcija i kasnije na to nadograđuj. Ja recimo kad nešto želim, a nisam siguran kako pogledam par tutoriala pa probam iskombinirati ono što bih otprilike želio. I da, nikad nećeš dobiti točno ono što imaš u glavi niti je to ikad sasvim jasna vizija, dobit ćeš bolje. U tome i je ljepota kreativnog posla za mene, koji put te odvede gdje nisi ni sam očekivao.  :)

Sad ne znam, ako imaš kakvih izričitih pitanja postavi pa ću ti ja ili netko drugi probati odgovoriti, ali svakako mislim da je najbolji početak od jednostavnih stvari, npr. ako želiš napraviti wallpaper sa Liverpoolovim igračima igraj na jednostavnost i kvalitetu kompozicije uz neku manju grafičku doradu (što god ona podrazumijevala - tipa primjer od maloprije s crvenim Suarezom i c/b publikom) pa kasnije nadograđuj na to, što više radiš u programu to bolje kužiš neku njegovu "logiku" i bolje znaš koristiti alate.
Nisam ni ja sasvim siguran što mi treba :D

Dobro, za Community managment što radim bi mi dobro došlo da znam sam napraviti odličan cover za event ili slično, posebne vizuale za neke objave i slično. Isto tako, dosta me u zadnje vrijeme zanima User Experience, cijeli proces, pogotovo dizajnerski dio.

I da, slažem se sa zadnjom rečenicom. Dosad sam nešto brljavio u Gimpu i u više navrata sam se zapitao zašto neke jednostavne stvari poput običnog npr cropanja ne mogu bezbolno obaviti u dva klika. Mah, nema smisla da više išta pišem kad i sam znam - skinut taj photoshop, uzet vremena po "praznicima" i ytb tutoriali  :super

Offline Zlopasha

• Hero Member
« Odgovori #54 : Prosinac 18, 2013, 10:22 »
Fora izričaj, neke stvari malo podsjećaju na Oko, ne znam jesi čuo za nju, u Zagrebu sad iskače iz paštete. A ovo točkanje me podsjeća na grafike za faks sa prve godine, šaka me bolila od rapidografa.  :D

Ja ovdje trpam neke svoje pizdarije, ali volio bih složit si neku pravu stranicu (može i blog) da to liči na nešto, da nije totalni patchwork.
materupic.tumblr.com

Ovo su scanovi ili preko tableta?

Skenovi.
U biti su vrlo klasični crteži, akvarel papir, tuš, pera, akvarel za bojenje.

Znam za OKO.
Mislim da s njom imam jednostavno slične uzore i ljubav prema tušu i crtežu.

Offline wewonit5times

• Hero Member
  • Walk on with hope in your heart...
« Odgovori #55 : Prosinac 18, 2013, 11:54 »
Već par godina pokušavam naći vremena da naučim raditi u PS-u

ja sam poceo da usparam novce za obiteljski posao..
skinuo tutoriale s torrenta (neki lynda nesto, super su), nikad prije nisam upalio photoshop

svaki dan pogledas sat-dva tih videa i za mjesec dana ces znat sve sto ti treba :super
u mom slucaju to i nije previse, ali ni ne treba mi vise od toga

tutoriale imas beginner, intermediate i expert, ja ti ih imam sve doma. ako zelis navrati pa ti prebacim, ako ti se ne da na torrent i deriii
jedan slijedi drugi tako da nema sanse da se izgubis, ako odes na youtube postoji vjerojatnost da ce ti se sve zbrkat
“If Everton were playing down the bottom of my garden, I'd draw the curtains.” - Bill Shankly

Offline Brna

• Hero Member
« Odgovori #56 : Prosinac 18, 2013, 14:44 »
E odlično! Definitivno ću ti se onda javiti za to (vjerojatno poslije nove godine). Hvala ti!  :super

Offline wewonit5times

• Hero Member
  • Walk on with hope in your heart...
« Odgovori #57 : Prosinac 18, 2013, 16:45 »
nema frke, imam ti i za illustrator i indesign :)
“If Everton were playing down the bottom of my garden, I'd draw the curtains.” - Bill Shankly

Offline marko211

• Hero Member
« Odgovori #58 : Siječanj 17, 2014, 15:33 »
Da se malo pohvalim, prodao 3 videa, i još 5 ih je naručeno  :kuler Bacite oko na sample  :)))

http://fiverr.com/marko211/make-a-dynamic-lyrics-video-for-your-song
Si senor, give the ball to Bobby and he will score.

There’s something that the Kop want you to know,

the best in the world his name is Bobby Firmino.

Offline afro420

• Hero Member
« Odgovori #59 : Siječanj 17, 2014, 16:00 »
bravo momak...  :super
WC je najstrašnije mjesto, tamo su se i najhrabriji usrali!?!