Slažem se s mišljenjem navedenih ljudi iz struke (uključujući i Zlopashu) uz napomenu kako je dizajn kojim se ja bavim prije svega dizajn prostora (konkretno eksterijera) tako da su ovi prvi i stručniji od mene po tom pitanju.
Ono što je prije svega uočljivo (ili nije uočljivo) je katastrofalna razina prikaza, nečitljivost, nejasnost. Taj grb se možda čita s udaljenost od metra, ali sa svake veće distance se pretvara u nekonkretnu rezolucijsku mrlju i sigurno će svakom ko to pokuša "pročitati" dati migrenu.
Uz taj grb, pismo (tipografija, font, kako hoćete) je isto tako neadekvatno i vizualno neatraktivno, tako da i u cjelini tablica izgleda amaterski.
Osvrnuo bi se još i na instituciju javnog natječaja koja se u ovoj zemlji očito sustavno ignorira. U nizu projekata odabere se ili nađe podoban autor (primjeri su beskonačni: od tzv. Trga Europe, ostalog sustavnog prostornog i vizualnog unakažavanja (?) Zagreba koji će ovim trendom kroz par godina potpuno ostati bez skalpa javnog gradskog prostora, projekta Zagreb na Savi, Park Pomirenja u Vukovaru, uređenje šibenskog fortifikacijskog sustava itd.), a javnosti se bace mrvice i na foru društvene odgovornosti i tobožnje "javne rasprave" se skupljaju jeftini poeni.
Meni je rješenje Đureka i Ljubičića sasvim prihvatljivo, moderno s tradicionalnim elementima i vizualno čisto, kakav bi dizajn trebao biti. Ali, što će nama dizajneri, tipografi, arhitekti i planeri kad imamo politiku i javnu raspravu.