Možeš, ali moraš biti dobar. Osobno ne volim takve stranice gdje se ogromnom broju ljudi pruži da trpaju što hoće jer, premda je kod oblikovanja uvijek dobro vidjeti paletu radova, s oproštenjem se natrpa hrpa smeća. Ako misliš da imaš nešto za pokazati, radije bi ti preporučio devineart ili čak tumblr, dobri blogovi nekako uvijek isplivaju. A sad raditi nešto na horok i bez puno iskustva, jer misliš da možeš zaraditi dobru lovu - pa teško. 
Kod takvih stvari je mnogo pametnije ići postepeno i graditi sebe kao crtaća/designera/štogod, pa nakon što skupiš bazu radova probrati malo, od "trpanja" nema baš mnogo sreće. Naravno, to je moje mišljenje i nekakvo iskustvo koje sam stekao kroz to.
Evo ti za primjer ovaj lik: http://danleydon.tumblr.com/
Počeo je sa običnim tumblr blogom gdje je stavljao neke svoje skice/crteže, lagano se probijao i preko dobrih ideja i nekog svog stila došao do toga da mu jebeni Xavi potpisuje ilustraciju Xavia, da ga Nike kontaktira za freelance poslove i slično. Koliko sam upoznat, živi od svojih dizajna, printa ih doma i šalje po svijetu, ali do toga sigurno nije došao kroz tjedan dana rada u PS-u/AI-u...
Sve to štima, naravno, ali mislim da to važi za malo drugačiji pristup tome nego ja imam. Ti pričaš o nekoj dugoročnijoj zaradi i pravljenju biznisa od toga, ako sam dobro shvatio, a ja to gledam više kao povremeni honorar i "laku lovu". Ne laku u smislu da napravim nešto u 10 minuta i poberem 200$, ali opet lakšu nego bih bilo kakvim poslom kod nas mogao zaraditi.
Slažem se da trebaš biti dobar i slažem se da ima hrpa smeća kod svakog natječaja, ali možda je baš zbog toga lakše dobit nekim kvalitetnim radom. Ne mislim da sam neki vrhunski umjetnik, ali Illustrator mi je dio struke i samim time su neki radovi bolji od onog svog smeća tamo i to mi daje nadu. S druge strane, vidio sam i nekoliko stvarno vrhunskih radova i likova kojima su svi takvi pa se zapitam vrijedi li se uopće prijavljivati na natječaje gdje takvi sudjeluju.
Tražim uglavnom one koji su guaranteed (znači već je plaćeno 99designs-u i netko dobiva tu lovu bez obzira odabere li autor nekoga ili ne), a u takvima je uglavnom teže pobijediti.
Nedavno je poznanik koji nema apsolutno nikakvog dizajnerskog predznanja pobijedio na jednom natječaju, a doslovno je samo napisao ime tvrtke fontom koji je skinuo s neta. Sve to ovisi o ukusu autora i treba imati veliku dozu sreće. Ja sam probao s oDeskom prije godinu ili dvije, ali tamo je malo drugačiji sistem i ne baziraju se samo na dizajnu pa je tamo još teže, gotovo nemoguće bez dobrog portfolia i nekoliko odrađenih poslova.
Ništa, probat ću ustrajati još tjedan-dva-tri pa ako do onda ne uspijem s nijednom radom, očito ništa od mene