Drago mi je da si njega spomenuo. Nekoć sam imao neke njegove stvari u sobi po zidovima, čovjek stvarno ima poruku.
Pogledaj ovaj dokumentarac, radi se o svađi, tj. "grafiterskom ratu" između Banksya i još jednog londonskog umjetnika pod pseudonimom King Robbo.
U njemu je prikazana druga Banksyeva strana, ona u kojoj je svog trademark štakora u principu ukrao od jednog pariškog street art umjetnika, ona u kojoj je išarao grafit King Robbu koji je stajao u jednom od kanala Temze od 80.-ih što je u tom svijetu ultimativna uvreda. Nedavno je King Robbo i pretučen i koliko sam upoznat još uvijek leži u komi, a kao krivca neki navode upravo Banksya.
Nema sumnje da su neka Banksyeva djela čisti original, ali meni se po ovom svemu ne čini da je on takav svetac kakav se predstavlja dok u svojim djelima kritizira društvo i njegov vrh. Također, mnogi mu zamjeraju i da je od street-arta napravio čisti pop-art biznis jer se neke njegove stvari vješaju po galerijama i masno plaćaju, kao i sve reprodukcije.