Autor Tema: Auti (a i druga motorna vozila)  (Posjeta: 75688 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline boo razzer

• Hero Member
Odg: Auti (a i druga motorna vozila)
« Odgovori #405 : Siječanj 22, 2024, 11:39 »
Znači najbolje ti je gledati što prije zamijeniti ili motor ili cijeli auto.
Ja sam prošle godine bio zbog toga što mi je 1 ventil doslovno propao u cilindar, 5 i pol mjeseci bez auta i to u ovlaštenom servisu jer je nestašica rezervnih dijelova. Sreća znam šefa servisa, pa sam cijelo vrijeme imao zamjenski auto na raspolaganju, inače nemam blage kako bih to pregurao, pogotovo jer mi auto treba zbog pretežno terenskog posla.
Uglavnom, ja sam na kraju riskirao i naručio novi (polovni) motor, dao 700,00 EUR na neviđeno pa što bude. Na kraju da ne ureknem, bolji je motor 50% nego onaj moj originalni.
Ovo što spominješ, čim se skida brtva glave motora, i ovisno o kompresiji ako treba brusiti glavu ili sređivati ventile ili cilindre, vjeruj mi, meni je čovjek koji ima svoj servis i znam ga, odmah rekao, to se kupuje novi motor, ali ja sam bio uvjeren da će se čarobno ukazati taj novi ventil i izgubio vrijeme i živce uzalud. Jbg... :neznam
I ja sam na prošlom autu mjenjao cijeli motor, jer nije bilo isplativo popravljati.
Bio pljusak i ušla voda u motor, i crkao. Izašlo me oko 300 eura jer sam uzeo polovan.
Riskirao sam sa polovnim, ali ga lik i sad vozi.

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #406 : Siječanj 22, 2024, 17:22 »
bio danas na servisu, pričao s likom i kaže ako je samo na čepu a nije na mjeraču onda je samo kondenzacija, ali bude pogledao kad dođem s autom. tako da je vjerojatno to. ma cijeli auto neću mijenjat kupio ga prije 3 mjeseca, polovni motor me košta 300€. jednostavna mašina, jeftini dijelovi. uostalom nedavno sam i sam mijenjao brtvu poklopca ventila, sponu stabilizatora.
StevieG:"Sjećam se svog prvog puta  :love
Nema boljeg osjećaja kad se kroz onu šumetinu probiješ do vrha i onda spust  B-) "

Offline Gerro

• Hero Member
« Odgovori #407 : Siječanj 22, 2024, 17:34 »
Toliko se kuzim u aute da ne kuzim nista o cemu pricate :lol
Pojedinac može odlučiti utakmicu, ali pobjeđuje momčad!

Offline Shankly1913

• Hero Member
  • Suarez = 9
« Odgovori #408 : Siječanj 22, 2024, 18:37 »
Po iskustvima ljudi oko sebe znam da se rabljeni motor ne isplati reparirati.
Ako je novi auto i ako ti je pod garancijom onda ok, ali inače ovako ako sam voziš nekom mehaničaru onda definitivno ne.
Kao 1. skuplje je nego da kupiš rabljeni, a kao 2. još bi to sve bilo ok kad bi znao da će ti to taj mehaničar baš sve odradit kako treba, ima tu stvari koje treba dobro uštimat.

Naravno riskiraš i sa rabljenim motorom, ali po meni se isplati i prije ćeš naletit na dobar rabljeni, nego će ti netko baš dobro reparirat tvoj koji je već jednom stao.
Football is a simple game based on the giving and taking of passes,
of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass.
It is terribly simple.

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #409 : Siječanj 22, 2024, 21:01 »
ja mislim da mi olako otpisujemo te stvari, pa ameri svako malo spašavaju svoje mašine. sve se to da srediti ali treba puno radnih sati, ako je motor jednostavniji onda ne. sve se da zamijeniti, bitno da blok nije puknut ili uvinut
StevieG:"Sjećam se svog prvog puta  :love
Nema boljeg osjećaja kad se kroz onu šumetinu probiješ do vrha i onda spust  B-) "

Offline Shankly1913

• Hero Member
  • Suarez = 9
« Odgovori #410 : Siječanj 22, 2024, 21:23 »
ja mislim da mi olako otpisujemo te stvari, pa ameri svako malo spašavaju svoje mašine. sve se to da srediti ali treba puno radnih sati, ako je motor jednostavniji onda ne. sve se da zamijeniti, bitno da blok nije puknut ili uvinut

A slažem se, da, ali kad kod nas nemaš majstora koji će to dobro napravit za normalnu cijenu.
Ti platiš reparaciju motora duplo skuplje nego ćeš taj isti motor naći na njuškalo sa malo kilometara, i čak bi i to bilo ok da ti to odrade kako treba i da ti sa tim dobiješ praktično nov motor, ali nećeš dobit.

Opet ne mora biti pravilo, i ja ne moram biti u pravu, samo kažem kako je bilo ljudima oko mene ...
Football is a simple game based on the giving and taking of passes,
of controlling the ball and of making yourself available to receive a pass.
It is terribly simple.

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
« Odgovori #411 : Siječanj 23, 2024, 08:26 »
Toliko se kuzim u aute da ne kuzim nista o cemu pricate :lol

Dok si samo korisnik, najbolje je da ništa ne kužiš o tome. Nisam niti ja donedavno, ali eto, snašlo me...

Offline Massone

• Hero Member
« Odgovori #412 : Travanj 15, 2025, 19:01 »
Inače nisam tip koji javno dijeli neke svoje privatne stvari, kako na forumu tako ni na društvenim mrežama, ali ovo jednostavno moram podijeliti s vama.

Uzeo sam Geely Coolraya novog, ljudi moji... :klanja

174 konja, 7.5 sekundi 0-100, troši kombinirano oko 8 litara iako tvornički piše 5.5. Možda bi ga mogao spustiti ispod 8, ali... ne želim. :D

https://www.youtube.com/shorts/uW14ACozFv4

Dugo sam vagao između par modela s time da mi on nije bio ni na kraj pameti jer sam imao teške predrasude jer je Kinez. Onda malo počneš istraživati, čitati, gledati, raspitivati se i presudiš.

Čupa cestu u eco modu, u comfortu da ne pričam, a u sportu svi oni tatini sinovi mi jedu prašinu :D

Oduševljen sam jednostavno, oni su vlasnici Volva, Smarta, Lotusa, motore i mjenjače rade u kombinaciji sa Volvom i Mercedesom, sva elektronika je Bosch unutra, a cijena je pristupačna jer se moraju probiti u Europi. Servisna mreža kod nas je jako dobro rasprostranjena, svaki grad ima dealership i servis, a šta će biti za 5-10 godina kada ga budem prodavao i kakva će mu biti cijena me ne zanima. Do tada gas. :D
20 + 6 + 8 + 10 + 3 + 4 + 1

Offline lfc

• Hero Member
« Odgovori #413 : Travanj 15, 2025, 19:23 »
Kužim se u aute ko Marica u krivi k, ali fora izgleda i drago mi je da si zadovoljan  :D

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #414 : Travanj 15, 2025, 21:17 »
Kužim se u aute ko Marica u krivi k, ali fora izgleda i drago mi je da si zadovoljan  :D

Također. Massone, napiši nešto više ako nije problem. Cijena, gdje, što si našao istraživanjem...
Never miss a good chance to shut up.

Offline Massone

• Hero Member
« Odgovori #415 : Travanj 15, 2025, 22:19 »
S obzirom da smo do sada vozili Polo iz 2011., bilo je pitanje trenutka kada ćemo mijenjati. Gledali smo nešto prije 2 godine pa prošle godine i na zimu smo odlučili da ćemo na proljeće mijenjati auto. U tom trenutku nam Geely nije bio ni na kraj pameti zbog predrasuda. Gledali smo Hyundai Tucson i 99% bili sigurni da je to to. Uz njega smo gledali Škodu Kamiq, VW Taigo i Kiu Xceed. Sve aute smo gledali uživo, ali kad smo sjeli u Geelya i kada sam ga vozio na probnoj vožnji jednostavno sam znao da je to to. Došli smo kući, odmorili tjedan dana i hladne glave donijeli odluku da idemo po njega. Čekali smo ga dva mjeseca (inače se auti čekaju po pola godine i vise), ali smo imali sreće da bas taj model u toj boji dolazi na isporuku i platili smo kaparu. Dolazi u tri varijante opreme, prva čak mislim da se ne prodaje u Hrvatskoj, druga i treća se prodaju. Druga i treća imaju jednaku dodatnu opremu jedino ta treća varijanta dolazi u Lavander boji koja se presijava na suncu i sa srebrnim felgama, a ova koji smo mi uzeli dolazi sa crnim felgama i u 6 različitih boja. Odabrao sam sivu jer, po mom, najljepše izgleda na autu od svih ponuđenih.

Sto se tiče dodatne opreme, ima sve. Doslovno sve. Od adaptivnog tempomata, preko automatske kontrole dugih svjetala, svih mogućih sigurnosnih stavki, 4 kamere koje snimaju 540 stupnjeva pa to automatski ne treba dashcam jer kada staviš SD karticu sadržaj vožnje ti se snima sa sve 4 kamere na tu SD karticu. Ima panoramski krov koji se otvara, 4 prave cijevi što je danas rijetkost, uz to sve ima 4 cilindra i turbo benzin od 174 konjske snage koji za 7.5 sekundi ide od 0 do 100. Prostran je jako, na zadnjoj klupi ima hrpa mjesta, jedino je gepek premalen za takav auto, ali je jako logično zašto kada razmisliš. S obzirom da je Kina kao država ogromna, sva njihova putovanja se odvijaju vlakom i avionom, oni na put na more ne idu kao mi autom i zato im ne treba gepek veći od 330 litara.

Cijena ovog modela je 26 990 Eura, jeftiniji sa manje sigurnosne i dodatne opreme košta 1500 Eura manje, skuplji sa istom opremom samo Lavander bojom je 1000 Eura skuplji. S obzirom da su novi na tržištu Europe moraju dati dobru cijenu da privuku ljude, ja sam ju iskoristio i spreman sam na rizik. Vidjeti ćemo koliki je taj rizik s obzirom da su vlasnici Volva i postoje 50ak godina.

Na mobitelu sam pa mi je tlaka pisati dugačko, ako nekog nešto još zanima sutra na poslu iskoristim tipkovnicu.

Offline mascherano

• Hero Member
  • Kondicijski trener konobara
« Odgovori #416 : Travanj 16, 2025, 08:37 »

Kineski Volvo :D

Sretno Massone, nek te dugo služi  :super

Offline Ivek

• Hero Member
    • private ladies for online dating
« Odgovori #417 : Travanj 16, 2025, 09:02 »
Zelim ti da te dugo i sigurno sluzi.Jako lijepa kocija!

Offline Massone

• Hero Member
« Odgovori #418 : Travanj 16, 2025, 09:06 »
Da, Starray je veći, ne sviđa mi se izgledom vanjštine i nutrine :D

Offline Gerro

• Hero Member
« Odgovori #419 : Travanj 16, 2025, 09:32 »
Ljep auto Matko, da se navozate kilometara i kilometara  :)

Sta se tice gepeka, mi imamo Tarraco, ni on nema veliki kofer, s tim da je SUV, jbg, nemozemo sve imat  :D
Pojedinac može odlučiti utakmicu, ali pobjeđuje momčad!