S obzirom da smo do sada vozili Polo iz 2011., bilo je pitanje trenutka kada ćemo mijenjati. Gledali smo nešto prije 2 godine pa prošle godine i na zimu smo odlučili da ćemo na proljeće mijenjati auto. U tom trenutku nam Geely nije bio ni na kraj pameti zbog predrasuda. Gledali smo Hyundai Tucson i 99% bili sigurni da je to to. Uz njega smo gledali Škodu Kamiq, VW Taigo i Kiu Xceed. Sve aute smo gledali uživo, ali kad smo sjeli u Geelya i kada sam ga vozio na probnoj vožnji jednostavno sam znao da je to to. Došli smo kući, odmorili tjedan dana i hladne glave donijeli odluku da idemo po njega. Čekali smo ga dva mjeseca (inače se auti čekaju po pola godine i vise), ali smo imali sreće da bas taj model u toj boji dolazi na isporuku i platili smo kaparu. Dolazi u tri varijante opreme, prva čak mislim da se ne prodaje u Hrvatskoj, druga i treća se prodaju. Druga i treća imaju jednaku dodatnu opremu jedino ta treća varijanta dolazi u Lavander boji koja se presijava na suncu i sa srebrnim felgama, a ova koji smo mi uzeli dolazi sa crnim felgama i u 6 različitih boja. Odabrao sam sivu jer, po mom, najljepše izgleda na autu od svih ponuđenih.
Sto se tiče dodatne opreme, ima sve. Doslovno sve. Od adaptivnog tempomata, preko automatske kontrole dugih svjetala, svih mogućih sigurnosnih stavki, 4 kamere koje snimaju 540 stupnjeva pa to automatski ne treba dashcam jer kada staviš SD karticu sadržaj vožnje ti se snima sa sve 4 kamere na tu SD karticu. Ima panoramski krov koji se otvara, 4 prave cijevi što je danas rijetkost, uz to sve ima 4 cilindra i turbo benzin od 174 konjske snage koji za 7.5 sekundi ide od 0 do 100. Prostran je jako, na zadnjoj klupi ima hrpa mjesta, jedino je gepek premalen za takav auto, ali je jako logično zašto kada razmisliš. S obzirom da je Kina kao država ogromna, sva njihova putovanja se odvijaju vlakom i avionom, oni na put na more ne idu kao mi autom i zato im ne treba gepek veći od 330 litara.
Cijena ovog modela je 26 990 Eura, jeftiniji sa manje sigurnosne i dodatne opreme košta 1500 Eura manje, skuplji sa istom opremom samo Lavander bojom je 1000 Eura skuplji. S obzirom da su novi na tržištu Europe moraju dati dobru cijenu da privuku ljude, ja sam ju iskoristio i spreman sam na rizik. Vidjeti ćemo koliki je taj rizik s obzirom da su vlasnici Volva i postoje 50ak godina.
Na mobitelu sam pa mi je tlaka pisati dugačko, ako nekog nešto još zanima sutra na poslu iskoristim tipkovnicu.