Autor Tema: Auti (a i druga motorna vozila)  (Posjeta: 66807 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline đomla

• Hero Member
Odg: Auti (a i druga motorna vozila)
« Odgovori #15 : Veljača 08, 2010, 22:57 »
imaš taj noviji model? pa gle nije loš auto, a i stari ti ga je kupovo jer ono ipak ima obitelj pa mu treba neki auto, ugl ja si ne mislim kupovat te neke aute tipa mečka, bembura i slično, jer kao prvo svi su velike kubikaže i s time se diže cijena rege, a do 24 nemoš vozit jači od 75 kw

e da Hrvoje sad sam se sjetio da sam ovo ljeto isti takav focus sa svum mogućom opremom vozio, nekih dobrih 2 tjedna, frendica dobila vozačku pa ju bilo strah vozit pa meni davala, a ja naravno đentlmen neću da odbijem mladu damu, tj priliku da dodam još jedan auto na svoj konto  :lud

Da te pitam, kako na kraju glasi taj zakon?
Je li do 24g ili u prve dvije godine vozackog iskustva?

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #16 : Veljača 08, 2010, 23:03 »
Da te pitam, kako na kraju glasi taj zakon?
Je li do 24g ili u prve dvije godine vozackog iskustva?
e ovako ako si mlađi od 24 ti moraš sve do 24 godine vozit auto manji od 75kw znači ja sam položio s 18 i ja cu sve do 24 bit mlad vozač iako cu imat 6 godina iskustva -.-, no ako imaš više od 24 ti si samo dvije godine mladi vozač i nakon te dvije smiješ vozit jači od 75kw, i vuć prikolicu itd.
StevieG:"Sjećam se svog prvog puta  :love
Nema boljeg osjećaja kad se kroz onu šumetinu probiješ do vrha i onda spust  B-) "

Offline hammer_of_thor

• Hero Member
  • Sto vise ljudi poznajem, to vise volim svog psa.
« Odgovori #17 : Veljača 08, 2010, 23:04 »
Mah, taj zakon je stupidan.

Hvala ti Bože da imam 24, sad mogu i Nascar voziti ako hoću :D
Make Us Dream!
5 stars flicker in the fermont,
and worn with deep and unconditional love,
that serves to remind us that all we need tonight,
perhaps more than ever,
is each other.

Offline đomla

• Hero Member
« Odgovori #18 : Veljača 08, 2010, 23:09 »
e ovako ako si mlađi od 24 ti moraš sve do 24 godine vozit auto manji od 75kw znači ja sam položio s 18 i ja cu sve do 24 bit mlad vozač iako cu imat 6 godina iskustva -.-, no ako imaš više od 24 ti si samo dvije godine mladi vozač i nakon te dvije smiješ vozit jači od 75kw, i vuć prikolicu itd.

I ja sam polozio sa 18, iz prve
Idiotizam najobicniji, ali opet to je MUP tako da nista novo :D

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #19 : Veljača 08, 2010, 23:14 »
I ja sam polozio sa 18, iz prve
Idiotizam najobicniji, ali opet to je MUP tako da nista novo :D
i ja sam položio testove od prve, onda shebo koljeno, pa propalo 30 sati vožnje...pa nadoknadit to...prvi put skuter prođe kroz crveno i mene zaobilazi a ja već odavno započeo radnju koju moram završit, i zbog toga me ruši, ček on prođe kroz crveno i ti mene rušiš? kreten -.-
drugi put je bio veći pritisak, ono što ako padnem, i tak stalno razmišljo o padu i pao :lol :lol ...a treći put bez ijedne greške odradio, reko sam si da me boli ona stvar sjeo u auto i odvozio ko velki,nije bilo pritiska jer nisam nikome reko da idem polagat,sve je to u glavi al jbg. samo što me najviše smeta kad vidim kakvi sve kreteni polože od prve da je to za nevjerovat :zid
Nema boljeg osjećaja kad se kroz onu šumetinu probiješ do vrha i onda spust  B-) "

Offline silvan

• Hero Member
« Odgovori #20 : Veljača 08, 2010, 23:23 »
ta ogranicenja do 24 iza 23 sata itd, to su takve idiotarije koje su moguce samo u hrvatskoj. mislim da i bosna ima slicna ogranicenja. a za druge zemlje ne znam. meni u vozackoj pise ogranicenje do 65 godine zivota. to su bili dani. polozis vozacki za maximalno 3000 kn i uzmi auto i pici kud hoces.naravno postivaj propise. vanka ionako ne mozes izivljavat se dugo na cesti jer kamere i murja vreba svuda, ak bog da uskoro u njemacku na autobahn i pici koliko mozes. nocu u 1 sat nema skoro nikog na cesti.

ove kobre su pocele i kod nas lovit tako da vrijeme slobode na cesti polako odlazi u proslost.  koliko je sad vozacki cijena?? jel vise od 5000 kuna? a nekad si mogao za 2500. il gorivo kad je bilo 4 kune. mama miaaaaaaa

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #21 : Veljača 08, 2010, 23:27 »
cijene vozačkih, e sad, zavisi di ćeš polagat, u poežgi su oko 5 tisuća, dok tu kod nas su 7 i pol. ispiti više nisu 300, nego 700kn, ugl debilizam od Hac-a i države. ko što već ima nekih grupa na internetu, uzmi peugeot 307sport wagon od 75kw koji je tonu i pol ako ne i više, i uzmi suzuki sfiwt od 700 kg pa usporedi ubrzanje i krajnju brzinu. ajd hvala bogu pa su ukinuli da se smije poslije 11 vozit

Offline legend

• Hero Member
« Odgovori #22 : Veljača 08, 2010, 23:29 »
a malo je stupidna ta odredba da do 24 godine se ne smije jači auto.bilo bi im bolje da malo dorade neke stvari u kaznama npr.za  one  junake koji se voze u krivom smjeru na autoputu pa to  bi trebalo automatski bit za zatvor a ne prekršajna prijava i takve pojedinosti.
u biti u psihi je ljudi da krše zakone ali da se stave još rigoroznije kazne 7 puta bi razmislio prije nego bi neku glupost radio
"At Liverpool we never accept second best." Kenny Dalglish

UNITED AGAINST MODERN FOOTBALL

Offline silvan

• Hero Member
« Odgovori #23 : Veljača 08, 2010, 23:30 »
to iza 11 sati je u biti ogranicavanje covjekove slobode da ide kud zeli.  nazalost previse mladih gine vikendima pogotovo i zbog alkohola. ove zakone o oduzi manju vozacke na pola godine zbog alkohola podrzavam.

covjek se najlakse nauci redu ako ga opalis posteno po dzepu. ovaj fokusic je divan. 1.6 100 konja to je taman za ici po cesti.

Offline đomla

• Hero Member
« Odgovori #24 : Veljača 08, 2010, 23:33 »
i ja sam položio testove od prve, onda shebo koljeno, pa propalo 30 sati vožnje...pa nadoknadit to...prvi put skuter prođe kroz crveno i mene zaobilazi a ja već odavno započeo radnju koju moram završit, i zbog toga me ruši, ček on prođe kroz crveno i ti mene rušiš? kreten -.-
drugi put je bio veći pritisak, ono što ako padnem, i tak stalno razmišljo o padu i pao :lol :lol ...a treći put bez ijedne greške odradio, reko sam si da me boli ona stvar sjeo u auto i odvozio ko velki,nije bilo pritiska jer nisam nikome reko da idem polagat,sve je to u glavi al jbg. samo što me najviše smeta kad vidim kakvi sve kreteni polože od prve da je to za nevjerovat :zid

Cekaj kad tek mene vidis :p
Ma mene je isto trema bila oprala, i onda dosao na poligon i kaze mi instruktor da cemo ja i jos jedan decko zajedno polagat, onda dosao ispitivac, sav onako raspolozen, dobre volje jos se i raspjevo na zadnjem sjedalu, vise pisao po onim papirima nego sto je mene gledao, tako da moram priznat da sam imao srece, ali nisam nikakve kardinalne greske napravio tako da je meni savjest mirna

I da, vozacki je uglavnom oko 7 i pol tisuca (ako sve rjesis iz prve)

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #25 : Veljača 08, 2010, 23:38 »
to iza 11 sati je u biti ogranicavanje covjekove slobode da ide kud zeli.  nazalost previse mladih gine vikendima pogotovo i zbog alkohola. ove zakone o oduzi manju vozacke na pola godine zbog alkohola podrzavam.

covjek se najlakse nauci redu ako ga opalis posteno po dzepu. ovaj fokusic je divan. 1.6 100 konja to je taman za ici po cesti.
isti takav sam vozio, isti ko hammerov, i znaš kako je uživancija, stisneš gas a on poleti...ufff...nikad dizelaša samo benzince :D

Offline liverbird91

• Hero Member
« Odgovori #26 : Veljača 09, 2010, 00:04 »
5600 kuna autoškoli (satovi predavanja + satovi vožnje)
150 kuna testovi iz teorije
400 kuna tečaj prve pomoći
120 kuna ispit iz prve pomoći
600 kuna ispit iz vožnje

znači, 6600 kuna. i to AKO ništa ne padneš. s tim da, kad recimo padneš ispit iz vožnje, plaćaš još 3 sata vožnje i opet ispit, 850 kuna...pa ti vidi.  :zid

btw. polažem početkom idućeg tjedna  :D

Offline sabrina

• Hero Member
  • M.Z. <3
« Odgovori #27 : Veljača 09, 2010, 09:41 »
5600 kuna autoškoli (satovi predavanja + satovi vožnje)
150 kuna testovi iz teorije
400 kuna tečaj prve pomoći
120 kuna ispit iz prve pomoći
600 kuna ispit iz vožnje

znači, 6600 kuna. i to AKO ništa ne padneš. s tim da, kad recimo padneš ispit iz vožnje, plaćaš još 3 sata vožnje i opet ispit, 850 kuna...pa ti vidi.  :zid

btw. polažem početkom idućeg tjedna  :D

a ja sutra... bože pomozi...
inače mi je tata kupio kiu pride da imam nešto da se učim vozit, a meni najdraži auto bio bi bilo koji bmw :D
ili

Offline KENNY

• Hero Member
« Odgovori #28 : Veljača 09, 2010, 12:43 »
eto vidiš u tome je razlika, ja sam 176 i meni ne treba puno prostora za noge :p, dok imam frenda koji je 203 i taj u astru jedva stane, iako ima s 5 vrata. dok jedan je 185 a ima punta s troje vrata, iza njega ne stane ni rola wc papira  :lud

Eeee vjeruj da mu nije nimalo lako..  :lud 

Ali sreca da danas ima konfornih auta, tako da nije problem.  :D
Above Us Only Sky!!

Offline silvan

• Hero Member
« Odgovori #29 : Veljača 09, 2010, 19:21 »
a ja sutra... bože pomozi...
inače mi je tata kupio kiu pride da imam nešto da se učim vozit, a meni najdraži auto bio bi bilo koji bmw :D
ili

imas odlican ukus. bmw je najljepsi auto na svitu. prava sportska masina ispod haube. a tek prednja maska i dizajn. kao da te gledaju svjetla tj kao da su oci.
vozio sam 320i i ide dosta dobra. jedino dijelovi su mu skupi za odrzavanje. i sranje je po snijegu straznji pogon.