Autor Tema: Kolekcionarstvo  (Posjeta: 19408 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline hammer_of_thor

• Hero Member
  • Sto vise ljudi poznajem, to vise volim svog psa.
Kolekcionarstvo
« : Rujan 05, 2009, 01:06 »
Dakle, tema sve govori

Ima li kolekcionara na forumu (bilo čega)

Evo ja npr, skupljam iz hobia figure iz najboljeg crtića moje mladosti - Transformera
No skupljam nove figure, tj, figure koje su izgledaju movie-accurate, ako se pojavljuju u filmu, i nevjerovatno su detaljne

Megatron Voyager Class

Ima više modela, ja sam uzeo ovaj First Movie Forzen Megatron, koji se pretvara u letjelicu

Loše slike ybga, jedan drugi dan bolje slike te obadva moda figure

Ironhide Voyager Class

Sa njegovom transformacijom iz kamioneta u robota sam se namučio da to nije za vjerovati
U jednom dijelu se cijeli torzo treba zaokrenuti za 180 stupnjeva, dakle, leđa dođu di su bila prsa i vice versa, a to je jako teško za napraviti kad je figura nova, a bojim se previše sile da ne pukne
Unatoč plastici, figure su nevjerovatno čvrse, o detaljnosti da i ne pričam, movie-acurate, perfektno. Detalji fantastični

StarScream Voyager Class

Najbolja figura od ovih, predobro izgleda u F-22 modu, a jako dobro i u robot modu, transformacija je OK, a figura :klanja

Uzeo sam još i ROTF Breakaway ali ga nisam poslikao
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/f/fc/Breakaway-rotf.jpg/240px-Breakaway-rotf.jpg

Figure ovih "boljih" tj poznatijih transfomera koštaju 30-60$, ovisno o modelu i klasi (leader, deluxe, voyager class...)

Naručit ću si još Primea i Jetfirea u kompletu, Leader class obadvojica, i mogu se zajedno spojiti :)

Planiram i Jazza, Barricadea, Blackouta, drugog Starscreama (drugačije izgleda), Bumblebeea i još neke.
Nije ni skupo kad se pogleda, cca 250 kn za bolju figuru + shipping. Jednog mjesečno si zagrizli fan sigurno može priuštiti :)
Šteta što ovakvih stvari nema u Hrvatskoj, ja namjeravam proširiti kolekciju

Šta vi skupljate? Salvete, Markice, značke, neregistrirano oružje ( :p ), lutke na napuhavanje ? :D
« Zadnja izmjena: Rujan 05, 2009, 01:16 hammer_of_thor »
Make Us Dream!
5 stars flicker in the fermont,
and worn with deep and unconditional love,
that serves to remind us that all we need tonight,
perhaps more than ever,
is each other.

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
Odg: Kolekcionarstvo
« Odgovori #1 : Rujan 05, 2009, 03:37 »
eh eto da se nadovežem, skupljam markice i stare novce, nastavljam hobi moga staroga, markice imam iz iraka iz 60ih il više godina, pa do kanade i sl
a novce, imam hrpu starih novaca iz ndha i jednu novčanicu ko novu, iz 1914 :D
StevieG:"Sjećam se svog prvog puta  :love
Nema boljeg osjećaja kad se kroz onu šumetinu probiješ do vrha i onda spust  B-) "

Offline MasterB

• Full Member
  • Proud to be Red
« Odgovori #2 : Rujan 05, 2009, 07:08 »
Skupljam stvari iz najdražeg filma, Star Warsa, ali nemam sad slika. Imam 3 lego seta, 2 makete, majicu, figure.
There \'ll be glory round the fields of Anfield Road  

Offline vecac2

• Hero Member
  • In it goes towards Lovren...
« Odgovori #3 : Rujan 05, 2009, 10:08 »
skupljam zjale  :D

Offline Air

• Hero Member
« Odgovori #4 : Rujan 05, 2009, 11:28 »
eh eto da se nadovežem, skupljam markice i stare novce, nastavljam hobi moga staroga, markice imam iz iraka iz 60ih il više godina, pa do kanade i sl

ja imam neke madjarske iz 1900. ...
LIVERPOOL FC 1892 - YNWA

Veliki potpisi ometaju preglednost foruma, to ste valjda na ovom forumu vec naucili. Zoky

Offline Orthodox REDS

• Hero Member
« Odgovori #5 : Rujan 05, 2009, 12:01 »
nista ne skupljam.međutim, kod nas je  na kraju osnovne skole bilo popularno skupljanje hemiski olovaka i sl. to sam mozda skupljao 8 i 9 razred. imao sam oko 350 komada.   jedino to.

Offline Carra#23

• Hero Member
« Odgovori #6 : Rujan 05, 2009, 12:18 »
Nekad san skuplja karte s košarkaških utakmica. Sa je to negi u smeču :D

"I want to build a team that's invincible, so that they have to send a team from bloody Mars to beat us."- Bill Shankly

Offline Luis Garcai

• Hero Member
  • R.I.P. Akira Toriyama
« Odgovori #7 : Rujan 05, 2009, 12:24 »
skupljao stripove, a i sad ponekad kupim koji mada ne ko nekada, kao klinac micky mousea imao preko 100 brojeva, a sad pretezno Dylan Doga, tu imam neku kolekciju od 60-ak stripova, a mozda i vise, e sad ako neko ima i zeli da proda Dylan Dog br.1 - Zora Zivih Mrtvaca, neka mi se javi preko PP.
Move well, study well, play well, eat well, rest well - That is the turtle master way! One master those arts for health in mind and body, for the ability to live one's life as courageously, uniquely, and energetically as one wishes!

Offline gizmo

• Hero Member
    • klikni mi na klitoris
« Odgovori #8 : Rujan 05, 2009, 12:35 »
hehe, ja ko mali skupljal Zagora i Alan Forda...

olekciju Alan Forda sam prodal prije 3 godine, dobio 2000kn...
sad mi je baš žal, sad je to totalna klasika...

a Zagora imam još uvijek, i rekel sam si da bar to nebum prodaval (bar dok ne zakipi nad glavom, hehe)....

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Dobra 'metla' ovoga foruma
    • http://www.youtube.com
« Odgovori #9 : Rujan 05, 2009, 12:42 »
ja sam isto u markicama od 2.raz Srednje... počeo sam sam a mogli bi se jednom dogovoriti za neku razmjenu hahaha
zadnjih godina često putujem od Meksika do Malezije pa se skupilo nesto
Osim trenera odgovornost za partije koje su bile ispod očekivanja, moraju snositi i igrači. Ne sporedni, nego oni najvažniji. Ako se netko naziva nositeljem igre, onda je to zato jer momčadi odlazi tamo gdje je taj igrač, ili ti igrači, odvedu... najbolji igrači određuju gornji limit momčadi!!!

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Dobra 'metla' ovoga foruma
    • http://www.youtube.com
« Odgovori #10 : Rujan 05, 2009, 12:44 »
skupljao stripove, a i sad ponekad kupim koji mada ne ko nekada, kao klinac micky mousea imao preko 100 brojeva, a sad pretezno Dylan Doga, tu imam neku kolekciju od 60-ak stripova, a mozda i vise, e sad ako neko ima i zeli da proda Dylan Dog br.1 - Zora Zivih Mrtvaca, neka mi se javi preko PP.
meni su bili jako dobri nathan never, lazarus led i dylan dog,... imam od prvoga broja ali mi je zao da su prva dva prestala izlaziti dok sam zadnje vrijeme malo stao sa trecim... ali kada mi pukne kupim u komadu  :)))
srecom zivim blizu Italije pa tu i tamo kupim koji almanah Nevera
Osim trenera odgovornost za partije koje su bile ispod očekivanja, moraju snositi i igrači. Ne sporedni, nego oni najvažniji. Ako se netko naziva nositeljem igre, onda je to zato jer momčadi odlazi tamo gdje je taj igrač, ili ti igrači, odvedu... najbolji igrači određuju gornji limit momčadi!!!

Offline Luis Garcai

• Hero Member
  • R.I.P. Akira Toriyama
« Odgovori #11 : Rujan 05, 2009, 12:56 »
meni su bili jako dobri nathan never, lazarus led i dylan dog,... imam od prvoga broja ali mi je zao da su prva dva prestala izlaziti dok sam zadnje vrijeme malo stao sa trecim... ali kada mi pukne kupim u komadu  :)))

za nathan nevera sam cuo mada nikad ga nisam citao, lazarusa sam takodjer skupljao dok je izlazio, ali izgleda da je potraznja pala pa su ga prestali proizvoditi, tako da sam ostao samo na DD, jedino sto mi smeta a to je cijena sad je gotovo blizu 20k, nekad se znalo naci i po 12-13kn,a i nisam zadovoljan novim scenaristom, prve price koje su izlazile bile su odilcno napisane, tipa ubojice, jack the ripper, s druge strane zrcala, ubojica, sve sami klasici, ovi novi ni piblizno tako dobri.
Move well, study well, play well, eat well, rest well - That is the turtle master way! One master those arts for health in mind and body, for the ability to live one's life as courageously, uniquely, and energetically as one wishes!

Offline Eric

• Hero Member
« Odgovori #12 : Rujan 05, 2009, 13:02 »
ja sam isto u markicama od 2.raz Srednje... počeo sam sam a mogli bi se jednom dogovoriti za neku razmjenu hahaha
zadnjih godina često putujem od Meksika do Malezije pa se skupilo nesto

jel skupljas po pe-su ili su to odrezane sa pisama\razglednica, ozigane....?
How sharper than a serpent’s tooth
To hear your child make such a fuss.
It isn’t fair—it’s not the truth—
He’s fucked up, yes, but not by us.

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #13 : Rujan 05, 2009, 13:38 »
e lazarusa imam skoro sve brojeve do 50,fale mi 4,7,8 i još poneki. jedan od najboljih stripova, a dylan dog je prejeben :D
Nema boljeg osjećaja kad se kroz onu šumetinu probiješ do vrha i onda spust  B-) "

Offline weka_kt

• Global Moderator
  • Hero Member
« Odgovori #14 : Rujan 05, 2009, 13:39 »
jel skupljas po pe-su ili su to odrezane sa pisama\razglednica, ozigane....?
neke su mu vjerojatno odrezane a neke na pari maknute od papira ;)