Autor Tema: Kompjuteri/konfiguracije, pitanja & odgovori  (Posjeta: 226968 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dermonis

• Hero Member
  • Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!!
Odg: Kompjuteri/konfiguracije, pitanja & odgovori
« Odgovori #2205 : Ožujak 21, 2020, 15:05 »
Spotify?

Offline bobbyboi13

• Hero Member
« Odgovori #2206 : Ožujak 21, 2020, 16:24 »
Probaj se raspitati na warezhr.org

Offline Lepa_Henrikh

• Hero Member
  • just monitoring around..
« Odgovori #2207 : Ožujak 21, 2020, 16:43 »
Spotify?
mislim da je ista prica kao i sa deezerom? a deezer placam i premium acc pa sam zatociljao na to
Probaj se raspitati na warezhr.org
probam hvala :)

Offline Dermonis

• Hero Member
  • Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!!
« Odgovori #2208 : Ožujak 21, 2020, 17:24 »
Gdje se trenutno nalazis pa ti blokiraju s obzirom na lokaciju ?
Spotify ja koristim u Hr i treba mse samo spojit svaka 2-3 tjedna jednom preko VPN na UK i tak logirat i onda sam opet miran.

Offline Lepa_Henrikh

• Hero Member
  • just monitoring around..
« Odgovori #2209 : Ožujak 22, 2020, 21:27 »
Gdje se trenutno nalazis pa ti blokiraju s obzirom na lokaciju ?
Spotify ja koristim u Hr i treba mse samo spojit svaka 2-3 tjedna jednom preko VPN na UK i tak logirat i onda sam opet miran.
U Zagrebu. I ja koristim Deezer normalno i legalno normalno, cak ga i Tmobile nudi, ali iz nekog razloga je putem google home- region locked :joj :neznam

Offline LessMore

• Hero Member
« Odgovori #2210 : Travanj 01, 2020, 21:16 »
Momci jel netko radio konferencijske pozive sa Skypeom ili Zoomom?
Zbog trenutne situacije pokusao sam organizirati trening za klince online i imam konkretno 13 zainteresiranih. Danas smo probali preko Skypea i ja sam ocekivao da cu ih svih 13 vidjeti,svakog u svome kvadraticu, i da cu moci ispravljati greske. Ali vidio sam samo 4icu,ostale ne. Postoji li mogucnost na Skypeu da ih ja kao moderator grupnog poziva sve vidim a da svaki od njih vidi i cuje samo mene? Ako ne na Skypeu,postoji li nesto tako na Zoomu?
Pomagajte bitte
You're gonna eat lightning and you're gonna crap thunder !

Offline Monello

• Hero Member
« Odgovori #2211 : Travanj 02, 2020, 11:10 »
Momci jel netko radio konferencijske pozive sa Skypeom ili Zoomom?
Zbog trenutne situacije pokusao sam organizirati trening za klince online i imam konkretno 13 zainteresiranih. Danas smo probali preko Skypea i ja sam ocekivao da cu ih svih 13 vidjeti,svakog u svome kvadraticu, i da cu moci ispravljati greske. Ali vidio sam samo 4icu,ostale ne. Postoji li mogucnost na Skypeu da ih ja kao moderator grupnog poziva sve vidim a da svaki od njih vidi i cuje samo mene? Ako ne na Skypeu,postoji li nesto tako na Zoomu?
Pomagajte bitte

Microsoft Teams :super
'Winners Are Not Those Who Never Fail, But Those Who Never Quit'.

Offline Kop Ruler

• Hero Member
  • Burn the witch!
« Odgovori #2212 : Travanj 02, 2020, 14:39 »
Ministrica i svi ravnatelji u školama kažu da se Teamsi ne koriste za videokonferencije u ovo vrijeme da ne gušimo sustav  :))) :)))

Offline Monello

• Hero Member
« Odgovori #2213 : Travanj 02, 2020, 17:26 »
Ministrica i svi ravnatelji u školama kažu da se Teamsi ne koriste za videokonferencije u ovo vrijeme da ne gušimo sustav  :))) :)))

mislim da zivi vani u DE
'Winners Are Not Those Who Never Fail, But Those Who Never Quit'.

Offline LessMore

• Hero Member
« Odgovori #2214 : Travanj 02, 2020, 22:45 »
Hvala na info. Platio sam Zoom za jedan mjesec pa cemo vifjeti kako funkcionira
You're gonna eat lightning and you're gonna crap thunder !

Offline Marijo

• Hero Member
« Odgovori #2215 : Kolovoz 19, 2020, 00:17 »
danas mi se kad sam upalio laptop pojavio bijeli kvadrat na sredini desktopa i ne znam kako to uklonit. Znači kad negdje uđem nema ga, samo je na desktopu
"Even if there comes a time when you do not hear my voice, do not give up!Do not despair.
Do not stop fighting for your freedom until you have victory!"

Muammar Gaddafi, 06.10.2011

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #2216 : Studeni 25, 2021, 01:27 »
Koristi li netko Chromebook?

Odlučio sam prije koji dan nasnimati Chrome OS na 10 godina stari laptop i OS je lagan i prekrasan. Jednostavno leti. Na Windowsima Chrome ili neki drugi browser uskoro popune cijeli RAM, ali ovdje se stvar izvodi u stotinki. Dakle doslovno se može oživjeti stari laptop koji se nije koristio i radi stvarno impresivno. Sad ga starci koriste kad oni ionako samo browsaju i čitaju email, dakle idealno za njih.

Jedini razlog zašto ga osobno ne koristim svugdje je taj što ne mogu igrati football manager na njemu ili ga koristiti za posao kad mi povremeno treba Photoshop ili Screaming Frog (s tim da su i oni objasnili kako koristiti stvar na Chrome OS). Ali osobno mi nije jasno kako svaki "ne-informatičar/ne-gamer" ne koristi ta računala, a to je pola pučanstva. Chromebook računala su jeftina, lagana, tiha, konstantno povezana s Android mobitelom, stalni update za koji niti ne znaš da se događa (ne treba im 5 sati kao windowsima), nema virusa, "besplatno" održavanje... :neznam

Inače smo se na poslu skroz prebacili na Google proizvode kao Gmail, Drive, Docs, Sheets, YouTube, YouTube Music... i baš smo zadovoljni. Više osoba istovremeno može uređivati isti dokument, online, pristupiti mu odakle god se poželi, istovremeno sejvanje... i sve je besplatno.

Pitam iz razloga jer bi uskoro trebao doći Steam na Chrome OS tako da bi se onda potencijalno moglo i gejmati na njima.
« Zadnja izmjena: Studeni 25, 2021, 02:13 gento »
Never miss a good chance to shut up.

Offline grbi

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Dobra 'metla' ovoga foruma
    • http://www.youtube.com
« Odgovori #2217 : Studeni 26, 2021, 10:29 »
Nedavno sam još imao stari Laptop i mislio sam se prebaciti ali otišao je HD pa mi se nije dalo više investirati, osim toga ukazala se odlična prilika za HP business LP pa sam ju iskoristio.
Inače starci imaju moj stari PC koji isto koriste za surf, Gmail i slično. Još je dobar, za njih odličan makar nije više tako brz pa bi tu kada uhvatim vremena, mogao nešto iskemijati
Osim trenera odgovornost za partije koje su bile ispod očekivanja, moraju snositi i igrači. Ne sporedni, nego oni najvažniji. Ako se netko naziva nositeljem igre, onda je to zato jer momčadi odlazi tamo gdje je taj igrač, ili ti igrači, odvedu... najbolji igrači određuju gornji limit momčadi!!!

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #2218 : Studeni 26, 2021, 11:05 »
Moja preporuka ti je da svakako probaš. Ovi moji su se odmah priviknuli.
Never miss a good chance to shut up.

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
« Odgovori #2219 : Siječanj 05, 2022, 12:36 »
Koristi li netko Chromebook?

Odlučio sam prije koji dan nasnimati Chrome OS na 10 godina stari laptop i OS je lagan i prekrasan. Jednostavno leti. Na Windowsima Chrome ili neki drugi browser uskoro popune cijeli RAM, ali ovdje se stvar izvodi u stotinki. Dakle doslovno se može oživjeti stari laptop koji se nije koristio i radi stvarno impresivno. Sad ga starci koriste kad oni ionako samo browsaju i čitaju email, dakle idealno za njih.

Jedini razlog zašto ga osobno ne koristim svugdje je taj što ne mogu igrati football manager na njemu ili ga koristiti za posao kad mi povremeno treba Photoshop ili Screaming Frog (s tim da su i oni objasnili kako koristiti stvar na Chrome OS). Ali osobno mi nije jasno kako svaki "ne-informatičar/ne-gamer" ne koristi ta računala, a to je pola pučanstva. Chromebook računala su jeftina, lagana, tiha, konstantno povezana s Android mobitelom, stalni update za koji niti ne znaš da se događa (ne treba im 5 sati kao windowsima), nema virusa, "besplatno" održavanje... :neznam

Inače smo se na poslu skroz prebacili na Google proizvode kao Gmail, Drive, Docs, Sheets, YouTube, YouTube Music... i baš smo zadovoljni. Više osoba istovremeno može uređivati isti dokument, online, pristupiti mu odakle god se poželi, istovremeno sejvanje... i sve je besplatno.

Pitam iz razloga jer bi uskoro trebao doći Steam na Chrome OS tako da bi se onda potencijalno moglo i gejmati na njima.

Nisam koristio, ali ovo što si napisao, ozbiljno me zainteresiralo za to. Isto imam baš stariji laprotop, ubacio sam doduše ssd, stavio brži procesor, ali konf. je takva kakva je i to ga limitira, ali 17,3 je i HP Compaq, pa to još uvijek fervera solidno, a pogotovo kad bih stavio oto što preporučaš.

Koja je procedura kod skidanja tj. instaliranja, je li to free ili?