Anketa

pobjednik ovogodišnje UEL je...

Sevilla
8 (33.3%)
Inter
16 (66.7%)

Ukupno Glasova: 24

Glasanje završeno: Kolovoz 22, 2020, 11:36

Autor Tema: Europska liga  (Posjeta: 32434 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
Odg: Europska liga
« Odgovori #285 : Svibanj 23, 2024, 13:27 »
Meni je utakmica bila baš dosadna.
Svaka čast Altalanti, ali ovi su vidno umorni od proslave titule, neki su se očito tek jučer otrijeznili.
Znam ja da će sada priče, o vrhunskoj taktičkoj izvedbi, ali ne gledam to kroz analizu igre, samo konstatiram da mi je utakmica kao utakmica bila prilično nezanimljiva.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #286 : Svibanj 23, 2024, 13:52 »
Ako zavrse treci ili cetvrti Roma kao sesta ne ide u LP, ne pomjera se to jedno mjesto

Nisam imao pojma. Bezveze pravilo. Koja je razlika ako su 4. ili 5.?
Never miss a good chance to shut up.

Offline Winx

• Hero Member
  • A working class Hero is something to be Carragher!
« Odgovori #287 : Svibanj 23, 2024, 14:04 »

E to ja ništa ne razumijem. Čitam i na razumijem kako je to glupo pravilo.

Offline mascherano

• Hero Member
  • Kondicijski trener konobara
« Odgovori #288 : Svibanj 23, 2024, 14:38 »
Zato što se za novu Ligu prvaka dvjema zemljama s najboljim koeficijentom dodjeljuje jedno bonus mjesto u Ligi prvaka. To su Italija i Njemačka, ali se trebaju neke stvari posložiti.

Atalanta četvrta: ide u Ligu prvaka kao osvajač Europske lige, četvrto mjesto koje vodi u LP se prebacuje na petoplasirani klub, nema bonus mjesta za Italiju
Atalanta peta: ide u Ligu prvaka kao osvajač Europske lige, Italija dobija bonus mjesto tako da šestoplasirani klub ide u LP
Atalanta šesta: ide u Ligu prvaka kao osvajač Europske lige, Italija dobija bonus mjesto tako da petoplasirani klub ide u LP

Offline scouser68

• Hero Member
« Odgovori #289 : Svibanj 23, 2024, 15:43 »
Po meni teski amaterizam od UEFE jer ostavlja prostor za manipulacije..

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #290 : Svibanj 23, 2024, 15:46 »
Zato što se za novu Ligu prvaka dvjema zemljama s najboljim koeficijentom dodjeljuje jedno bonus mjesto u Ligi prvaka. To su Italija i Njemačka, ali se trebaju neke stvari posložiti.

Atalanta četvrta: ide u Ligu prvaka kao osvajač Europske lige, četvrto mjesto koje vodi u LP se prebacuje na petoplasirani klub, nema bonus mjesta za Italiju
Atalanta peta: ide u Ligu prvaka kao osvajač Europske lige, Italija dobija bonus mjesto tako da šestoplasirani klub ide u LP
Atalanta šesta: ide u Ligu prvaka kao osvajač Europske lige, Italija dobija bonus mjesto tako da petoplasirani klub ide u LP

Znam ja ovo prvo, ali mi boldano nema smisla. Ako Italija ima 5 mjesta za LP i ako 5. osvoji EL onda i 6. ide u LP, zašto je razlika ako 4. osvoji EL?

Offline mascherano

• Hero Member
  • Kondicijski trener konobara
« Odgovori #291 : Svibanj 23, 2024, 17:31 »
Ma zamrsili su ove godine sve...

Ako je Atalanta 4., gleda joj se da je Ligu prvaka osigurala kroz mjesto na ligaškoj ljestvici , njeno mjesto koje je osigurala kroz Europa ligu daje Italiji mogućnost da pošalje još jednog predstavnika te je to prvi sljedeći klub koji nije kroz ligu ostvario plasman, to je petoplasirani klub koji svakako ide u LP po bonusu za nacionalni koeficijent Italije.
Kako države ne mogu ostvariti dva bonus mjesta, poništava se mjesto koje je Atalanta osigurala kroz Europa Ligu, pa će to mjesto zauzeti klub s najvećim koeficijentom u kvalifikacijama (mislim da je to sad Benfica).

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #292 : Svibanj 23, 2024, 17:49 »
https://x.com/HLTCO/status/1793541702101409796?t=EnYHepYXNspUe9w4pf_XDA&s=19

:love

Već sam ga ranije stavljao (u dosta podcasta sudjeluje). Sad se počeo pojavljivati i na TV-u pa je pričao i o Gasperiniju nakon naše tekme.:

https://x.com/DanielHussey2/status/1778736492317212728?t=WOQ4KYwB6scBhFhB-Hp9gw&s=19

Stvarno odličan the Athletic novinar i žalosno da nema više ovakvih sugovornika nego umjesto njih bivši igrači koji jedva slože 2 rečenice skupa u uvijek ista špranca.
« Zadnja izmjena: Svibanj 23, 2024, 17:58 gento »