Liverpool > Ostalo

rezime tuzne 2009/10

(1/5) > >>

wewonit5times:
Evo, konacno, i tome je dosao kraj...muka, jad i ocaj (i opet nesreca) u zadnjoj utakmici, kao i u cijeloj sezoni
Remijem bez golova protiv hulla koji ce sljedecu sezonu trcat travnjacima championshipa zakljucena je jedna od najgorih sezona za liverpoolove navijace s nesto kratkorocnijim pamcenjem (vjerujem da nas je vecina takvih). Kraj nije mogao biti simbolicniji – kiks ville omogucio nam je barem to 6. mjesto i duze pripreme (jedno pretkolo EL manje), ali mi nismo uspjeli zabit gol momcadi cija je obrana losija jedino od burnleyjeve. Grozna igra, rasulo u vecini dijelova kluba, najlosiji plasman u ligi od 1994. godine. Kaos u ligi prvaka, kupovi ni za spomen. Svadje u i oko kluba, podjele navijaca, poluprazni i grobno tihi anfield protiv fulhama... to su slike koje su mi se ove sezone urezale u sjecanje i koje opisuju zadnjih devet mjeseci koje apsolutno mozemo okarakterizirati kao debakl na svim razinama. No, malo sam razmisljao i shvatio sam da sam kroz sve te slike u biti tek sada shvatio sto znaci navijati za liverpool. Iako sam navijac od 1998. godine (owen, SP, jeb'ga), nisam se nikad nasao u situaciji da toliko 'zivim' uz klub kao sada. Najlakse je pokazivati ljubav kada teku med i mlijeko, nesto izazovnije i samim time ljepse i cisce u trenucima kada nista ne ide kako treba. Naravno, nadam se da se ovako losa sezona nece i ne moze ponoviti, ali shvatit cu ju kao nesto sto me jos vise povezalo uz nas voljeni klub – jedino tako za mene nece biti totalni promasaj
U startu moram priznati da sam bio jedan od glavnih zagovaratelja price 'this is our year' koja se uz klub veze vec dobrih 15-tak godina. United je prodao ronalda, otisao je tevez, mi smo se pojacali u skladu s mogucnostima, a arsenal, tottenham i city nisam shvacao kao ozbiljne kandidate za naslov. I dalje mislim da je ova sezona bila nasa najbolja sansa, a ne samo da smo ju prokockali, nego smo uprskali najvise sto smo mogli. Lose je krenulo od starta – otisao je alonso a iako je benitezu garantirano da ce se aquilani oporaviti do kraja 9. mjeseca, talijan je na travnjak istrcao vec kad smo ispali iz svih natjecanja. Losa procjena ili tek losa sreca – svatko ce to protumaciti na svoj nacin ali jedno je sigurno – ubuduce treba pokusati sprijeciti takve pogreske...
malo prije sam napisao losa sreca... uz ovakvu sezonu stvarno je tesko za ista okrivit fortunu, ali ako samo malo bolje razmislite, sjetit cete se svih silnih ozljeda (ne pamtim ovakvu sezonu), sudackih pogresaka, golova od lopti za plazu... nesreca je jedan od bitnijih razloga ovako lose sezone, ali samo usputni pogled na tablicu bio mi je dovoljan da shvatim da nam je ove sezone trebalo puno vise od dobre srece. Za ovakav debakl nikako glavni krivac ne moze bit sreca i jedno je sigurno – 63 boda je stvarno premalo za ovakvu momcad, 11 poraza i samo 61 postignut gol (samo 18 u gostima – manje od 1 po utakmici) ne bi trebalo i ne smije zadovoljit niti jednog navijaca. Izuzev reine podbacili su apsolutno svi, od trenera do igraca, pa cak i navijaca (iako je, vjerujem, stvarno bilo jako tesko iz kola u kolo gledat ovakvu muku) i to treba shvatiti kao upozorenje da se takve stvari vise ne smiju dogoditi.
Ipak, ja i dalje vjerujem u vecinu ovih igraca i u naseg menadzera i mislim da, uoci groznoj sezoni, ipak napredujemo. Sjetite se samo 2005. i koliko smo od tada napredovali na svim poljima. Premier liga uzasno brzo ide naprijed i 2 sezone bez ozbiljnijih igrackih pojacanja (potroseno 2 mil. funti u 2 godine) stigle su nam na naplatu. U situaciji kad city u mjesec dana potrosi vise novca nego benitez u 5 godina jasno je da u startu trcimo s olovom u tenisicama.
Prije svega htio bi se udaljiti od HNL sindroma. Da, iza nas je grozan period, ali ne zelim mijenjati pola momcadi, ne trazim odlazak trenera ni opci remont. Iako grijesi kao i svaki drugi, rafael benitez zasigurno je pri vrhu svjetske trenerske liste. Takodjer, kostur momcadi reina – johnson, carra, agger - masch, gerrard - kuyt, torres je tu i momcad samo treba siru klupu i jos nekoliko kvalitetnih pojacanja. Nema potrebe za zabrinutoscu, unatoc groznim rezultatima za mene je sezona na kraju ipak pozitivna. Zasto? Jer smo se (sada je to valjda sigurno) rijesili dvojice najvecih prevaranata i glavnih krivaca za neuspjeh momcadi, kauboja hicksa i gillettea, i smatram da bi bolje vlasnike nasli medju aboridzinima, a kamo tek ne u 'kremi' kompanija koje se bore za preuzimanje LFC-a. Na celu sa broughtonom koji se cini kao iznimno sposoban covjek vjerujem da cemo se nac u dobrim rukama i da je pitanje novog stadiona i potrebnih igrackih pojacanja vec rijeseno.
Sto nas ocekuje sljedece sezone? Prije svega odlazak nekolicine igraca, po novim pravilima u 25 prijavljenih (iznad 21 godinu) mora biti 8 engleza, od kojih cetvorica moraju biti iz vlastitog pogona. Svi znamo gdje se moramo pojacati i koga se treba rijesiti, tako da vjerujem da ako je to jasno nama forumasima, da je onda sigurno jasno i covjeku zaduzenom za slaganje momcadi. Na pocetku nove sezone ocekujem znatno jaci liverpool i mislim da imam realna i razumna ocekivanja. cak i banci je u interesu uloziti u klub kako bi mu podigla vrijednost prije prodaje, tako da ne sumnjam da ce biti ulaganja i ako se ne prodamo na vrijeme
Igraci i benitez tvrde kako trebamo petoricu kvalitetnih imena i mislim da to ne mozemo osporiti. Trebamo vrhunska imena odmah ili cemo dodatno zaostati za vodecim klubovima lige i veoma brzo moglo bi se dogoditi da se ove sezone sjecamo s radoscu. Jasno je da ovako dalje ne moze, krpamo se vec godinama i nadam se da ce sve rupe ovog ljeta biti zakrpane. Ovog puta, nadam se i kvalitetno.

Sto nam sada preostaje? Nista osim nade i vjere u bolje sutra. U jedno sam ipak siguran, predati se sigurno necemo. Mi, kao navijaci jednog od najsvetijih i najvecih klubova duzni smo klubu dati apsolutnu podrsku. Jer, prije svega mi smo liverpool.
Klub koji drzi glavu uspravno i kada je najteze
Klub ciji navijaci hodaju zajedno i po kisi, ne samo kada je suncano
Klub koji stoji iza trenera i igraca i u trenucima kada svi ostali to smatraju suludim
Klub koji postuje svakog tko se trudi, bori i izgara na terenu
Klub koji se ne predaje niti u jednoj situaciji i koji ce naci nacin da se vrati tamo gdje pripada
Na vrh

Naravno, sve ovo je napisano u ocekivanju bolje sezone, ali ako ne daj boze bude jos gore, znam barem jednu osobu koja ce sve utakmice od prve do zadnje minute gledati s jednakim entuzijazmom kao i sve dosadasnje. Jer, 'at the end of the storm, there's a golden sky'..., a vrijeme je da i nama konacno zasja to prokleto sunce. Ja se nadam na celu s novim vlasnicima koji ce se prema klubu odnositi na nacin na koji zasluzuje i sa rafom benitezom na celu koji je vec u previse navrata dokazao da mu liverpool ima posebno mjesto u srcu. Takodjer se nadam da ce kasica bit puna i da cemo dogodine gledati ono sto svi (da, cak i nas defanzivni strateg rafa) zelimo – efikasan, napadacki, uraganski i najvise od svega, uspjesni liverpool koji se ne tako davno (prosle sezone) harao engleskom i europom
unatoc najlosijoj sezoni pod benitezom (i u posljednje vrijeme) i unatoc cetverogodisnjem postu sto se tice trofeja, nekako samim odlaskom kauboja nazirem sunce iza brda. zasjat ce ono opet iznad anfielda vec sljedece sezone

Zapamtite, glavu gore kada je najteze

[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=F67eY5luujs[/youtube]

walk on...

Luis Garcai:

--- Citat: wewonit5times - Svibanj 09, 2010, 20:00 ---Nema potrebe za zabrinutoscu, unatoc groznim rezultatima za mene je sezona na kraju ipak pozitivna. Zasto? Jer smo se (sada je to valjda sigurno) rijesili dvojice najvecih prevaranata i glavnih krivaca za neuspjeh momcadi, kauboja hicksa i gillettea, i smatram da bi bolje vlasnike nasli medju aboridzinima, a kamo tek ne u 'kremi' kompanija koje se bore za preuzimanje LFC-a.

--- Kraj citata ---

hmmm... ova recenica mi neide u glavu nikako, Gillet i Hicks, da su krivi za to sto je cijela momcad pobacila ove sezone. Ne stoji ti ta teza druze nikako. Mozda nisu, ustvari definitivno nisu, ostvarili nasa ocekivanja, kada su dosli u klub, da povecaju transferni budzet, da sagrade novi stadion itd itd... ali njih dvojicu kriviti za nesupjeh ove sezone, je apsurdno, sve ovlasti oko dovodjenja i sklapanja tima dali su u ruke rafe Beniteza. Rafa je doveo gomilu svojih ljudi u klub, ne samo pomocne trener vec i u druge grane kluba, npr. medicinsko osoblje. HiG mozemo kriviti zbog financijske nestabilnosti, ali ne i zbog rezultata ostvarenih ove sezone, jer tu se u prvi plan stavlja strucnost trenera i igraca, koji su podbacili debelo ove sezone.

Sa drugim djelom se slazem, tu preostaje samo da se nadamo, da ce mo se izvuci iz ove krize, e sad dali ce Rafa biti na korimilu ili nece, dali mu treba ukazati povjerenje ili ne, svoj sud cu dati kad malo objektivnije sagledam situaciju, iskreno ne zelim se osvrtati na prethodne sezone, vec svoj sud doneti na osnovu onoga sto se ostvarilo ove sezone.

king kenny:
evo malo i racionalne,realne procjene šta bi(vrlo vjerovatno) nas moglo čekati i iduće sezone.Nadam se da neće i da je va sezona bila samo anomalija,ali činjenica je da postoje vrlo jake indicije da je ova sezona samo početak pada i da iduća neće biti ništa bolja. Kao što rekoh,nadam se da neće biti tako crno al i "crnilo" je prilično realno.

--- Citat: ---I tell you what's worrying, next season

Gerrard (30)
Soto (32)
Yossi (30)
Kuyt (30)
Carra (32)
Maxi (30)

So, 6 players getting on and by Rafa's own admission we need 5 more players of top quality... and we are near bankruptcy according to the accounts.

If Rafa leaves or stays is no longer relevant. We need to completely rebuild the squad (after selling so many players over two years) AND find funding for a new stadium while being £350 million in debt. As far as I can make out a new owner will be asked to pay a ridiculous amount of cash to pay off our debts and satisfy the Americans, fund a massive transfer drive AND pay for a new stadium. Even a conservative estimate would shove that up to the 1/2 billion mark, but more likely the 3/4 billion mark.

All that and we finished 23 pts off first. You think this season was bad, wait until next season. It can't possibly
--- Kraj citata ---

wewonit5times:

--- Citat: Luis Garcai - Svibanj 09, 2010, 20:17 ---hmmm... ova recenica mi neide u glavu nikako, Gillet i Hicks, da su krivi za to sto je cijela momcad pobacila ove sezone. Ne stoji ti ta teza druze nikako. Mozda nisu, ustvari definitivno nisu, ostvarili nasa ocekivanja, kada su dosli u klub, da povecaju transferni budzet, da sagrade novi stadion itd itd... ali njih dvojicu kriviti za nesupjeh ove sezone, je apsurdno, sve ovlasti oko dovodjenja i sklapanja tima dali su u ruke rafe Beniteza. Rafa je doveo gomilu svojih ljudi u klub, ne samo pomocne trener vec i u druge grane kluba, npr. medicinsko osoblje. HiG mozemo kriviti zbog financijske nestabilnosti, ali ne i zbog rezultata ostvarenih ove sezone, jer tu se u prvi plan stavlja strucnost trenera i igraca, koji su podbacili debelo ove sezone.

Sa drugim djelom se slazem, tu preostaje samo da se nadamo, da ce mo se izvuci iz ove krize, e sad dali ce Rafa biti na korimilu ili nece, dali mu treba ukazati povjerenje ili ne, svoj sud cu dati kad malo objektivnije sagledam situaciju, iskreno ne zelim se osvrtati na prethodne sezone, vec svoj sud doneti na osnovu onoga sto se ostvarilo ove sezone.

--- Kraj citata ---

pa naravno da nisam mislio da su hicks i gillett slagali i vodili momcad i da su krivi za lose rezultate :zid
krivi su sto benitez sa prackom napada dvorac, da se slikovito izrazim
samo sam htio rec da je opce rasulo i nestabilna buducnost kluba posljedica njihovih pogresaka, sto sam i napisao
naravno da su za losu igru krivi benitez i igraci i nisam ih ni pokusao opravdati

--- Citat: king kenny - Svibanj 09, 2010, 20:22 ---evo malo i racionalne,realne procjene šta bi(vrlo vjerovatno) nas moglo čekati i iduće sezone.Nadam se da neće i da je va sezona bila samo anomalija,ali činjenica je da postoje vrlo jake indicije da je ova sezona samo početak pada i da iduća neće biti ništa bolja. Kao što rekoh,nadam se da neće biti tako crno al i "crnilo" je prilično realno.

--- Kraj citata ---

mozes to gledati i sa druge strane, jedna smo od najmladjih momcadi lige
gerrard, kuyt i maxi ce sigurno jos vrhunski odraditi 2-3 sezone, stoperi bez problema traju do 35. tako da se za carru (unatoc losoj sezoni) ni ne brinem, a kyrgiakos i benayoun ce gotovo sigurno bit zrtve novog pravila o 8 engleza u momcadi

Luis Garcai:
osvrnuo sam se samo na ono sto si napisao, benitez je imao i dovoljno novca, sam si je birao igrace koje ce dovesti, i da ih je pogodio i nije, a sa ovim igracima koje imamo, ako nam je ekipa svake godine sve bolja i bolja, nasa ocekivanja su i daleko veca, tako da bi Benitez morao  da odgovori na brojna pitanja sta je poslo po zlu, i cemu tolika lakrdija u nasoj igri.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju