Liverpool > Ostalo

1985; tužna godina Heysela i urote?

(1/2) > >>

hammer_of_thor:
Pričajući sa prijateljem na kavi neki dan, dotakli smo se teme Liverpoola, on zna da sam ja fanatik za klubom, a on ga isto podržava, naravno češljajući razne ere kluba došli smo do doba dominacije ManUtd-a i Liverpoola prije toga, nakon apsolviranja Fergusonovog doba prisjetili smo se Heysela, sredine osamdesetih godina i vrhunca Liverpoolove moći kao daleko najbolje momčadi u Europi.

Što se dogodilo?

Stavio mi je bubicu u uho oko moguće urote, što, ako mene pitate nije tako nemoguće.

Zna se da je večina krivnje na "našim navijačima" no ni talijani nisu bili nevina dječica, ali na stranu to, ono o čemu je bilo riječ su drugi engleski navijači, navijači drugih klubova (Everton?, MUFC?, Arsenal?...?). Postoje neke teze oko toga, iako kontroverzne, da su te nerede pokrenuli tuđi navijači koji su bili na mjestima naših, koji su došli u Brusselex pod našom zastavom, sa ciljem pravljenja nereda, sramočenja našeg imena, i možda skidanja nas sa trona Europe.

Moram priznati, intrigantno, malo vjerovatno, ali ne i nemoguće, jer postoje već otprije takva nagađanja.
Dali ste vi čuli nešto slično?
Kakva su vaša razmišljanja o tome?

Luis Garcai:
Neverujem u to, poverovat cu da su navijaci Juventusa prvi provocirali, nasi odgovorili, ali sama tragedija je uzrokovana losom organizacijom, i losim uvjetima na stadionu, da su se tada primjenjivali danasnji zakoni i mjere sigurnosti na stadionu, 39 ljudi bi jos bilo zivo, Liverpool bi jos godinama dominirao u Evropi, ali cekalo se da se ovako nesto desi, da bi se poduzele radikalne mjere protiv huligana i ostale bagre. Da bi govorili o uroti treba imati i neke dokaze u vezi toga, stoga ovako samo ostaju puka nagadjanja, a ni nasi igraci kada se nadju izvan granica Engleske ne mogu da se normalno ponasaju kada popiju (prireme odradjene u Portugalu 2006/07 pred utakmicu sa Barcom), a di bi se to ocekivalo od navijaca pred finalnu utakmicu.

legend:
Teško je za povjerovati u takvo nešto,a i prošlo je puno godina od ove tragedije ne treba otvarati rane zbog nekih nagađanja jer realno ovakve priče to jesu.Dogodilo se što se dogodilo i nema nazad.Otvaranje ovakvih rasprava nije dobro ni za klub a ni za navijače.

robijas:
Ne bi bas rekao da je doslo do urote, prije ce biti da su svi ti huligani u dogovoru s nasim dosli da osvete Rim i "poprave" obraz engleskih huligana...O tome se godinama nagadja i svi su to demantovali, al' ja iskreno mislim da je to bila zajednicka "akcija" huligana engleske, ukljucujuci i nas...

Mastodont:
Slažem se s Robijašem.
Mislim isto tako, ako "navijači" drugih klubova i jesu putovali u Bruxelles, putovali su ujedinjeni, s ciljem da "pokažu Talijanima da su Englezi jači huligani", a ne da bi svrgnuli Liverpool.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju