http://www.jutarnji.hr/fifa-i-uefa-poslali-poruku-u-hns--neumjesna-uplitanja-ministarstva-moraju-odmah-prestati-0/1172233/Kako god se okrene nastavak ovog obračuna Jovanović-Mamić će biti zanimljiv. Jedna od krajnjih konsekvenci može biti i izbacivanje naših iz međunarodnih natjecanja. Dok bi svi bili oduševljeni da se to dogodi Dinamu, problem su Rijeka nakon lanjske euforične euro-jeseni, ali i Hajduk koji suprotno predviđanjima ipak ima prednost pred Rijekom i Splitom za koje se očekivalo da će komotno biti ispred njega, pa i Lokomotivom koja je trebala biti tu negdje.
Mislim da Jovanović sad žali što izbornikom nije ostao Štimac, ali da će slijediti serija novih napada na Šukera osobno, ali čak i na pojedine igrače (već je Dasović napao Modrića kako se uzoholio) sve s ciljem da javnost postane revoltirana (teško da u Brazilu možemo dalje od osmine finala) i na taj način bude spremna prihvatiti i eventualnu suspenziju reprezentacije iz natjecanja.
Bilo bi, naime, malo nezgodno da ministar preizmena koje ima udalji hrvatsku nogometnu reprezentaciju iz natjecanja. Ne želim ovime insinuirati da mu je to cilj, ali sigurno je da ne bi plakao u takvom eventualnom scenariju.
Iako će ovdje ponovno ispasti da branim Mamića i da sam mamićevac, još jednom ću podsjetiti na svoj stav:
To bi se riješilo u 5 minuta da je cilj "Zdravko Mamić" (mutivoda u nogometu), a ne Zdravko Mamić (osoba tog imena, prezimena i OIB-a). Politika/lobiji/interesne grupice ne žele promijeniti stanje u hrvatskom nogometu, nego samo jedne ljude zamijeniti svojima. Sam Mamić je najbolji dokaz - jer je došao na tragu pokreta za promjenom imena Dinamo i micanjem Canjuge otamo, a potom mu nitko nije smetao dok je učvršćivao vlast, dobrim dijelom i po Canjuginom modelu: bliskim vezama s politikom.
Kad Jovanović i SDP, ili sutra Karamarko i HDZ ili tko već bude htio instalira svog "Mamića" na čelo Dinama svi će biti sretni jer će Lokomotiva ne kihnuti, nego biti uništena za svaki slučaj da bi se javnosti dala krv. Ali onda će opet trebai rezultati pa će u prvu ligu ući nekakvo "Lučko" ili "Sesvete" ili "HAŠK" (to bi bila simbolična fora), pa će se opet svi išćuđavati k'o pura dreku.