Cudo je da se jedna Hrvatska uopce moze na taj nacin mjeriti s Francuskom, Engleskom, Brazilom ili Njemackom.
Ma to je nestvarno, ali je činjenica da mi ne smijemo umanjivat kvalitetu i snagu naših 15 najboljih igrača trenutno, tako da ovo nije nikakvo čudo, pisao sam prije prvenstva da je Hrvatska igrački u top 8 ekipa, rekao sam da nije u prvih 5 ali u 8 ekipa koje zatvaraju klub reprezentacija koje bi trebale igrat 1/4 finala jest, i na 2 utakmice, dvije pobjede si tu gdje smo sad.
Mi sad možemo nabrojat xy zemalja koje da slože 10 reprezentacija, i mi da složimo 10, tukle bi nas glatko u 9 od tih 10 utakmica, ali ova jedna koju mi imamo vrijedi i ti dečki svake godine igraju finala LP unazad ne znam koliko godina.
Našu ligu i rad u istoj uspiređivat sa ozbiljnim ligama ? Također presmiješno.
A eto u 20 GODINA KOLIKO IGRAMO SVJETSKA PRVENSTVA, U 5 SVJETSKIH PRVENSTAVA HRVATSKA JE U 2 PRVENSTVA TOP 3 REPREZENTACIJA SVIJETA. Pazi ono koliko to močni zvuči, a to čak niti nije najbolje što smo mogli jer da je bilo sreće moglo se i više na velikim natjecanjima, od one Turske ili Portugala na Eurima kad smo igrali ponajbolji nogomet na turniru a nesretno ispadali, ili ono prvenstvo kad smo pod Bilićem igrali u skupini sa Španjolcima i Talijanima i ona lopta na glavu Rakete kad je bio sam sa Casillasom je dijelila Hrvatsku da prođe dalje, a furija da ispadne, ta furija poslije razvalila sve, pa i talijane u finalu 4 komada a i oni bili sa nama u skupini.
Da ne pričamo o drugim sportovima i postignućima u ovih 20 godina koliko postojimo, medalje vaterpolista i rukometaša ne znamo ni nabrojati, pa jebote Ivanišević je uzeo Wimbledon, jebeni Davis Cup smo osvojili i prije 2 godine opet bili u finalu i izhubili u 5. meču naslov, košarkaši su medalje osvajali 90-ih ali svejedno smo na mapi svijeta i tu. Pojedinačne olimpijske i ostale medalje da ne spominjem sad, od skijanja do preko bacanja diska do borilačkih sportova.
Rezultati su bolesni u ovih 20 i nešto godina koje imamo a ima nas samo 4 milijuna, još kad se uzme stanje u sportu, koliko se ulaže u isti, koliko se podržavaju sportaši, infrastruktura, organizacija, koliko lopova ima, e kad sve to uzmemo u obzir mi jesmo JEBENO ČUDO.
Suma sumarum, talentiran smo narod u pm pa da se i iz sportske močvare zvane Hrvatska isplivaju ovakvi sportaši, šta bi tek bilo da smo sređeni ? Da svaki talentirani klinac koji ima volju i želju dobije svoju priliku ?