FRANCUSKA - Urugvaj 55:45
Govorio sam da bi Francuzi trebali nesto i odigrat kakav roster imaju a ne da se izvlače isključivo na individualnu kvalitetu i bljeskove pojedinaca, ali na njihovu ( Domenechovu ) sreću ta kvaliteta je ogromna i uvijek odvuče utakmicu na njihovu stranu. Prednost dajem najviše zbog toga što je Cavani u kurcu, pitanje je da li će uopće igrat, a ako i bude igrao neće to biti to, ne bi on izašao u neizvjesnoj utakmici protiv Portugala da nije nešto baš ozbiljno. Tako da ostaju na Suarezu, trkačima u sredini, nikakvim krilima, sumnjivim bekovima, odličnim stoperima protiv ekipe koja u igračkom kadru ima sve i more pojedinaca koji mogu sami riješit utakmice.
Brazil - Belgija 50-50
Dao bi blagu prednost Brazilcima ali držim da su kartoni i neigranje Casemira ogroman hendikep za njih, čovjek je strašno puno prostora pokriva, daje čvrstinu toj ekipi, pogotovo protiv jedne ovako kvalitetne ofanzivne momčadi to je ogroman hendikep za njih po meni. Ogromna individualna kvaliteta i s jedne i druge strane u svim linijama, napadači vrhunski, mislim da će ključno bit tko prvi zabije, jer se onda ovaj drugi mora otvrit a kontre su i jednim i drugim ubitačne.
HRVATSKA - Rusija 65-35
Utakmica sa najvećom razlikom po meni, znamo da rusi dobro guraju na prvenstvu ali mislim da im je tu kraj, ispuhali su se, odigrali 3 od 4 utakmice na ovom prvenstvu vrhunski, ne vidim način kako bi oni nas dobili, ako se povuku vjerujem da ćemo mi bit direktniji i konkretniji od Španjolaca u napadu, ako nas napadnu tek tu ne znam kako će njihovi tenkovi iza sa generalom Ignasevicem koji ima 39 godina na leđima ispratit Rebića ili Perišića. Doslovno smo bolji na svim pozicijama, pa realno niti jedan njihov igrač ne bi upao u naših prvih 11, tako da ako slučajno ovo ne prođemo to bi bio ogroman neuspjeh za nas.
Švedska - Engleska 50-50
Iako imam neki osjećaj da Švedi prolaze opet tu mi je sve izjednačeno. Englezi imaju individualno bolje igrače ali Švedi su baš ekipa, strašan kolektiv. Iako bi se i tu moglo konstatirat kad gledaš pojedinačno igrače da niti jedan Šveđan ne bi upao u ekipu Engleske ali ipak tu mi je situacija potpuno drugačija. Zašto ? Pa zato što oni ovo što rade na SP-u nije slučajno i došlo iz vedra neba kao kod Rusa, oni dulji period igraju na rezultat i imaju strašne rezultate na taj način. Oni su dobili Francuze u kvalifikacijama, ostavili Nizozemce iza sebe u grupi, izbacili jednu Italiju na 2 utakmice, a evo i na prvenstvu znamo kako su ih Švabe dobile golom Kroosa na kraju, razvalili Meksiko i prošli Švicu, da se primijetiti da kad im je najpotrebnije, Italija, Meksiko, Švicarska, kad nemaju pravo na kiks oni to odrade. Kako će Englezi koji nemaju ništa kreacije u sredini njih probit ja ne znam, možda nekim bljeskom Kanea ili da se desi neka ogromna pogreška Šveđana, ali kažem izjednačeni su mi ali imam osječaj da će Švedi ovo proć.
Polufinala:
Francuska - Brazil
Hrvatska - Švedska