Autor Tema: Liverpool - Crystal Palace, Premier league 32. kolo  (Posjeta: 4610 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online mihovil

• Hero Member
Odg: Liverpool - Crystal Palace, Premier league 32. kolo
« Odgovori #240 : Travanj 16, 2024, 09:00 »
Problem s ovim xG je u tome što se različite šanse skoro pa isto računaju, recimo jednak postotak u obradi xG dobiju Nunez za volej s 3m u Hendersona oči u oči i Diaz koji skoro iz mrtvog kuta u letu pogodi Hendersona u ruku iako je praktički čudo što je tu loptu nogom uhvatio.
Noup.

Online scouser68

• Hero Member
« Odgovori #241 : Travanj 16, 2024, 09:02 »
Problem s ovim xG je u tome što se različite šanse skoro pa isto računaju, recimo jednak postotak u obradi xG dobiju Nunez za volej s 3m u Hendersona oči u oči i Diaz koji skoro iz mrtvog kuta u letu pogodi Hendersona u ruku iako je praktički čudo što je tu loptu nogom uhvatio.

Ne treba nikakva statistika da se vidi kolliko promašuju po utakmici, dovoljno je pogledati samo jednu utakmicu. Kad jedan igrač promašuje puno, to je odraz kvalitete ili nedostatka forme (Solande, Haaland), ali kad 3 startna napadača imaju dvocifren xG u minusu, to je odraz kvalitete rada trenera. Nešto se ne radi kako treba.

S ovim se ne mogu nikako sloziti. Kako je to odraz kvalitete rada trenera? Kako ti tocno znas da na treningu oni ne pospremaju sve zivo? I onda dodje utakmica i promase sve zivo? Meni je to odraz kvalitete igraca, a ne trenera prije svega. Ako se redovito nalaze u sansama, a ne zabijaju, to mi ne moze biti do trenera..

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #242 : Travanj 16, 2024, 09:04 »
Nije samo do Kloppa nego do svih trenera u Liverpoolu, jeste i do igrača, ali je bome i do trenera, isto ko što je do trenera da dođe Palace na Anfield i da ti složi 3-4 mrtva zicera i dominiri ti bar 50 % utakmice

Offline mascherano

• Hero Member
  • Kondicijski trener konobara
« Odgovori #243 : Travanj 16, 2024, 09:05 »
S ovim se ne mogu nikako sloziti. Kako je to odraz kvalitete rada trenera? Kako ti tocno znas da na treningu oni ne pospremaju sve zivo? I onda dodje utakmica i promase sve zivo? Meni je to odraz kvalitete igraca, a ne trenera prije svega. Ako se redovito nalaze u sansama, a ne zabijaju, to mi ne moze biti do trenera..
Pa onda imaju problem s utakmicama, nisu dovoljno mentalno pripremljeni. Nisam rekao da je problem tehničke prirode, ali nerealno mi djeluje da 3 startera imaju toliki xG u minusu a da je problem samo do njih.

Online scouser68

• Hero Member
« Odgovori #244 : Travanj 16, 2024, 09:15 »
Pa onda imaju problem s utakmicama, nisu dovoljno mentalno pripremljeni. Nisam rekao da je problem tehničke prirode, ali nerealno mi djeluje da 3 startera imaju toliki xG u minusu a da je problem samo do njih.

Ili jednostavno nisu dovoljno kvalitetni za razinu na kojoj se nalaze.
Moze se desiti kriza realizacije, mentalna blokada sta god no to kod vrhunskih napadaca traje neki period, a s obzirom da se to kod nasih prakticki proteze kroz sezonu, rekao bih da nisu dovoljno dobri.. To kolike smo mi zapucali sanse ove sezone je jednostavno tragicno.

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #245 : Travanj 16, 2024, 09:20 »
Btw promašili smo samo 2 velike šanse više od Citya ove sezone

Online scouser68

• Hero Member
« Odgovori #246 : Travanj 16, 2024, 09:41 »

Zlobnici bi rekli dovoljno za trenutna dva boda razlike..  B-)

Sve je u ocekivanjima. Realnim ili nerealnim. Top 4 je bilo neko realno ocekivanje na pocetku sezone mislim kod vecine. Ekipa kojoj je otislo 6 igraca (gotovo cijeli vezni red plus Firmino) i koja je dovela 4 nova igraca, borba za naslov je objektivno odlicna stvar. Drugo je sto bi mi htjeli osvojiti naslov pa nam je sukladno takvom ocekivanju sve pod povecalom. I najmanja sitnica. A najcesce najmanja sitnica i presudi kada zelis biti najbolji..

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #247 : Travanj 16, 2024, 10:16 »

Ne treba nikakva statistika da se vidi kolliko promašuju po utakmici, dovoljno je pogledati samo jednu utakmicu. Kad jedan igrač promašuje puno, to je odraz kvalitete ili nedostatka forme (Solande, Haaland), ali kad 3 startna napadača imaju dvocifren xG u minusu, to je odraz kvalitete rada trenera. Nešto se ne radi kako treba.

Noup.

:D

Ali da, u pravu si oko toga da previše promašujemo. To i je bila moja poanta. Isto tako, kao što sam napisao, moj post s XG-evima je nastao zbog ove gluposti oko "velikih šansi".

Kad smo kod tekme s CP, najveći promašaji prema xG-u su redom Jonesa, Jote i Salaha.
Never miss a good chance to shut up.

Offline mascherano

• Hero Member
  • Kondicijski trener konobara
« Odgovori #248 : Travanj 16, 2024, 10:24 »
Ili jednostavno nisu dovoljno kvalitetni za razinu na kojoj se nalaze.
Moze se desiti kriza realizacije, mentalna blokada sta god no to kod vrhunskih napadaca traje neki period, a s obzirom da se to kod nasih prakticki proteze kroz sezonu, rekao bih da nisu dovoljno dobri.. To kolike smo mi zapucali sanse ove sezone je jednostavno tragicno.
Za ovu dvojicu ću se složiti da nisu dobri za ono što Liverpool želi,  ali reći da Salah nije dovoljno dobar  :lud

Opet kažem, do treninga je. Finishing je više stvar mentalnih sposobnosti nego tehničkih. Džaba ti dribling Yay Yay Okoche i tehnika Zidanea, ako si ti mentalno labilan kao dijete u trgovini slatkiša.

Offline Marijo

• Hero Member
« Odgovori #249 : Travanj 16, 2024, 10:26 »

jesmo, samo što mislim da nas dodatno ukopa što nam obrana skoro svaku utakmicu primi gol u prvih 15-20 minuta i onda se moramo puno više trošiti i fizički i mentalno, dok City u većini slučajeva primi gol kod 3-0 u 80+
"Even if there comes a time when you do not hear my voice, do not give up!Do not despair.
Do not stop fighting for your freedom until you have victory!"

Muammar Gaddafi, 06.10.2011

Online scouser68

• Hero Member
« Odgovori #250 : Travanj 16, 2024, 11:39 »
Za ovu dvojicu ću se složiti da nisu dobri za ono što Liverpool želi,  ali reći da Salah nije dovoljno dobar  :lud

Opet kažem, do treninga je. Finishing je više stvar mentalnih sposobnosti nego tehničkih. Džaba ti dribling Yay Yay Okoche i tehnika Zidanea, ako si ti mentalno labilan kao dijete u trgovini slatkiša.

Za Salaha tu mislim da se uklopio u sivilo nakon Afcon-a i ozljede.. Prije toga mislim da je bio na svojoj uobicajenoj razini igre (ne samo golovima nego i u kreiranju i opcenito visoj razini igre u oba smjera)..
« Zadnja izmjena: Travanj 16, 2024, 11:46 scouser68 »

Offline mashaka

• Hero Member
« Odgovori #251 : Travanj 16, 2024, 12:25 »
S odmakom vremena, kakva je šteta šta nismo uzeli barem bod protiv Palaca, jedan od pustih zicera je morao na silu ući u gol, ovako sad moramo gledati kako će City izgubit a puno vjerojatnije je da ako kiksa da će to biti neki remi a imat će sigurno bolju gol razliku. Naravno sve ovo bezveze pišem, kad ćemo mi kiksat protiv Evertona.

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #252 : Travanj 16, 2024, 13:02 »
Fulham će biti teži od Evertona

Offline mashaka

• Hero Member
« Odgovori #253 : Travanj 16, 2024, 13:32 »
Fulham će biti teži od Evertona

Ne bi se baš složio, iza nas je loš period, nekamo ćemo morati odigrati dobru utakmicu i dobit glatko, mislim da će to baš bit Fulham. Protiv Evertona će to bit ajme majko, njima gori pod nogama, očajni su, tu očekujem baš krvničku utakmicu s njihove strane.

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #254 : Travanj 16, 2024, 13:51 »
Ajde vidjet ćemo, bilo bi lijepo dobiti ove dvije utakmice prije prve naredne utakmice Citya u ligi (imaju Real i Chelsea prije toga), isto tako bi bilo lijepo da Arsenal kiksa jednom u naredne dvije utakmice, kako bi se mogli mazohistički za dobra stara vremena posvetiti praćenju Citya i uzaludnom nadanju da će kiksati