Autor Tema: Liverpool - Crystal Palace, Premier league 32. kolo  (Posjeta: 4615 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mashaka

• Hero Member
Odg: Liverpool - Crystal Palace, Premier league 32. kolo
« Odgovori #225 : Travanj 15, 2024, 10:29 »
Ja sam ubjeđen da će City kiksati, ali sam ubjeđen da ćemo i mi, ne vidim kako mi možemo dobiti Villu u gostima u 37 kolu, ili iznijeti ova 4 gostovanja sada u par dana. Još nešto, npr ako se desi da uđemo u prednosti pred zadnje kolo, opet mislim da postoji velika šansa da kiksamo protiv Wolvesa, što znam da nema šanse da bi se desilo ekipi iz 18/19 ili 21/22

Ja mislim da ćemo mi dobit Villu predzadnje kolo isključivo ako Villa do tada osigura cetvrtu poziciju pa neće imati neki pretjerani motiv. Iz ove perspektive izgleda nemoguće kad vidiš kakvi smo, ali dvije pobjede u nizu i eventualni remi Citya svi će bit u ekstazi ovamo do zadnjeg kola  :D

Offline mascherano

• Hero Member
  • Kondicijski trener konobara
« Odgovori #226 : Travanj 15, 2024, 10:32 »
City može kiksati, i vjerojatno hoće, jedino protiv Tottenhama.

Problem je u tome što mi izgledamo tako da nitko normalan ne vjeruje da ćemo nanizati sve pobjede do kraja sezone.

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #227 : Travanj 15, 2024, 13:35 »
Kako je ono Jones uspio promašiti ni dalje mi nije jasno, za onakve stvari bez zezancije treba skidati s plate, sve što je trebao je da je ćušne pored golmana, također amaterske reakcije Jote i Salaha, nerealno da nisu malo digli loptu u onim šansama

Offline Raptor

• Hero Member
« Odgovori #228 : Travanj 15, 2024, 13:55 »
Kako je ono Jones uspio promašiti ni dalje mi nije jasno, za onakve stvari bez zezancije treba skidati s plate, sve što je trebao je da je ćušne pored golmana, također amaterske reakcije Jote i Salaha, nerealno da nisu malo digli loptu u onim šansama
Rekao bi gotovo identična situacija kao i Diaz protiv Cityja. Useru se situacije i protivničkog igrača koji im dolazi iza leđa.

Offline MagicRat

• Hero Member
« Odgovori #230 : Travanj 15, 2024, 14:25 »
https://twitter.com/AnfieldEdition/status/1779813758916804805?t=whjuyBfR8rop_paCXoKPNw&s=19

Ak je ovo istina, to je nevjerojatno  :lol

Darwin 7 zabijenih od 39 velikih sansi? Nestvarno.

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #231 : Travanj 15, 2024, 14:28 »
u ligi ima promašenih 25 čini mi se, vrlo lako moguće da u ostalim takmičenjima još 14

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #232 : Travanj 15, 2024, 14:50 »

Nunez
-xG bez penala: 14.2
-golovi bez penala: 11

Salah
-xG bez penala: 12.6
-golovi bez penala: 12

Diaz
-xG bez penala: 10.6
-golovi bez penala: 8

Gakpo
-xG bez penala: 6.3
-golovi bez penala: 6

Jota
-xG bez penala: 4.9
-golovi bez penala: 9

Haaland
-xG bez penala: 19.7
-golovi bez penala: 16

Solanke
-xG bez penala: 15.6

Watkins
-xG bez penala: 15.4
-golovi bez penala: 19
« Zadnja izmjena: Travanj 15, 2024, 14:58 gento »
Never miss a good chance to shut up.

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #233 : Travanj 15, 2024, 14:56 »
-3,2 xG je jako loše, pogotovo što znamo kakve sve šanse trebaju da se dođe od 1xG, pa penal je malo jače od 0,7

Offline Massone

• Hero Member
« Odgovori #234 : Travanj 15, 2024, 14:57 »
Gento ti u drugim ekipama imaš jednog koji možda ima promašene šanse u tolikom omjeru, kod nas ih imaš 5.

Zabrinjavajuće.

Uostalom, drugi me ne zanimaju. Grozno igraju, jebao ih skauting. Što se više bliži kraj sezone, sve više jedva čekam Edwardsa da se uplete u posao i Amorima. Ne kažem da će biti bolje, ali mi je pun k***c Kloppove tvrdoglavnosti i guranja nekoga jer su prijatelji i jer se grle. Ajd u k***c, kod mene u firmi 3 greške, opomena, pa druga, pa otkaz.

Dižem si tlak bezveze...
19 + 6 + 8 + 10 + 3 + 4 + 1

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #235 : Travanj 15, 2024, 15:00 »
-3,2 xG je jako loše, pogotovo što znamo kakve sve šanse trebaju da se dođe od 1xG, pa penal je malo jače od 0,7

Samo stavljam u perspektivu sve te "velike šanse". Ako stave granicu za veliku šansu 0.35 xG, onda je velika šansa da će napadač imati 10 šansi od 0.37 i da će mu se sve računati pod promašene velike šanse, a krilo koje je mrvicu iz kosa će imati 10 puta po 0.32 (jer je malo iz kosa) i neće niti jednom pisati promašena velika šansa, a razlika je 0.05 u veličini šanse. Kada se sve to zbroji i oduzme ispadne ovako kako sam napisao iznad. Da, naravno da Nunez mora bolje. Mora bolje i Salah i ostatak ekipe. Ali ovih 35 velikih šansi zvuči kao ogroman broj promašaja na Salahovih 15 (ili 25-13 u ligi), a ustvari kad se pogleda xG (bez penala), jednome je 14.2, a drugome 12.6. :)

Gento ti u drugim ekipama imaš jednog koji možda ima promašene šanse u tolikom omjeru, kod nas ih imaš 5.

Zabrinjavajuće.

Slažem se da moraju bolje. Ovo je bilo čisto da stavim velike šanse u "perspektivu" jer mi je "velike šanse" bezveze metrika. Šteta što nemam plaćenu verziju pa da vidim metriku kvalitete udarca (xGoT) jer se tu zapravo vidi koliko je dobro napadač iskoristio xG, ali je golman imao mega obranu ili pa se napadač "osramotio".
« Zadnja izmjena: Travanj 15, 2024, 15:08 gento »
Never miss a good chance to shut up.

Offline Lasko

• Hero Member
  • YNWA
« Odgovori #236 : Travanj 15, 2024, 15:17 »
Ma problem je Nunez, ali je isto tako problem i Salah. Završnica mu je nikad gora. Mogli bi jednog istrpiti, ali dvojicu teško.
"For those of you watching in black and white, Liverpool are the team with the ball."

Offline MagicRat

• Hero Member
« Odgovori #237 : Travanj 15, 2024, 15:24 »
Diaz and Nuñez rank 554th and 559th out of 562 for non-penalty goals minus xG

Diogo Jota … stands fourth (behind Son Heung-min, Jarrod Bowen and Phil Foden) if players are ranked by non-penalty goals minus xG

https://www.theguardian.com/football/blog/2024/apr/13/who-needs-perfection-flawed-manchester-city-arsenal-liverpool-bring-drama

Offline El Rey

• Hero Member
  • Heart as big as Liverpool
« Odgovori #238 : Travanj 15, 2024, 15:29 »
Sljedecu moramo bez Nuneza i Ende.
Macca na 6. i dat Trentu cijelu utakmicu da daje impuls u sredini.
Trentu dati pola sata u Bergamu maximalno.

Isto tako Konateu dati cijelu u Bergamu,a krenut za Quansahom.

Offline mascherano

• Hero Member
  • Kondicijski trener konobara
« Odgovori #239 : Travanj 16, 2024, 08:36 »
Nunez
-xG bez penala: 14.2
-golovi bez penala: 11

Salah
-xG bez penala: 12.6
-golovi bez penala: 12

Diaz
-xG bez penala: 10.6
-golovi bez penala: 8

Gakpo
-xG bez penala: 6.3
-golovi bez penala: 6

Jota
-xG bez penala: 4.9
-golovi bez penala: 9

Haaland
-xG bez penala: 19.7

Solanke
-xG bez penala: 15.6

Watkins
-xG bez penala: 15.4
-golovi bez penala: 19

Problem s ovim xG je u tome što se različite šanse skoro pa isto računaju, recimo jednak postotak u obradi xG dobiju Nunez za volej s 3m u Hendersona oči u oči i Diaz koji skoro iz mrtvog kuta u letu pogodi Hendersona u ruku iako je praktički čudo što je tu loptu nogom uhvatio.

Ne treba nikakva statistika da se vidi kolliko promašuju po utakmici, dovoljno je pogledati samo jednu utakmicu. Kad jedan igrač promašuje puno, to je odraz kvalitete ili nedostatka forme (Solande, Haaland), ali kad 3 startna napadača imaju dvocifren xG u minusu, to je odraz kvalitete rada trenera. Nešto se ne radi kako treba.