Autor Tema: Luton Town - Liverpool, Premier league - 11. kolo  (Posjeta: 3308 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline LessMore

• Hero Member
Odg: Luton Town - Liverpool, Premier league - 11. kolo
« Odgovori #120 : Studeni 06, 2023, 11:06 »

Bravo. Jel kužiš razliku između filozofiranja na ploči ili pred TV om i prepoznavanja situacija dok si ti nasred terena?
Upravo o tome se i radi kod modernih trenera
You're gonna eat lightning and you're gonna crap thunder !

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #121 : Studeni 06, 2023, 11:08 »
Bravo doktore. Jel kužiš razliku između filozofiranja na ploči ili pred TV om i prepoznavanja situacija dok si ti nasred terena?
Upravo o tome se i radi kod modernih trenera

Želiš reći da Nunez ne prepozna prostor i da ne zna ući u taj prostor na terenu? Mislim da je jako, jako dobar u tome. Zato i ulazi u toliko šansi. Problem je završnica (smirenost + tehnika), ali mislim da napreduje.
Never miss a good chance to shut up.

Offline LessMore

• Hero Member
« Odgovori #122 : Studeni 06, 2023, 11:13 »
Želiš reći da Nunez ne prepozna prostor i da ne zna ući u taj prostor na terenu?
Ne. Nunez ga prepozna vrhunski i ima vrhunski timing za ući u njega. Rekao sam da ce moderni laptop treneri valorizirati taj ulazak u određene zone i negirati nedostatak srži nogometne igre što je kontrola lopte.(zato što je ni sami nikad nisu mogli kontrolirati)

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #123 : Studeni 06, 2023, 11:16 »
Ne. Nunez ga prepozna vrhunski i ima vrhunski timing za ući u njega. Rekao sam da ce moderni laptop treneri valorizirati taj ulazak u određene zone i negirati nedostatak srži nogometne igre što je kontrola lopte.(zato što je ni sami nikad nisu mogli kontrolirati)

Ali napreduje u tome. Definitivno je bolji nego prošle sezone. Zato i plaćamo Kloppa koliko ga plaćamo da mu ispravi te mane. Naravno da frajer neće postati Zidane što se tiče kontrole lopte, prvog dodira i same tehnike, ali uz sve prednosti koje ima + ako ga ovo dovedeš do neke solidne razine, mogao bi se razviti u top napadača.

Salah je bio u istoj situaciji u Romi. Promašivao sve i svašta. S 25 je pod Kloppom dobio tu dodatnu smirenost i doveo neke segmente na novu razinu te postao najbolje desno krilo svijeta.

Offline Gago8

• Hero Member
  • HE's big and he's fuckin'ard SG8
« Odgovori #124 : Studeni 06, 2023, 11:21 »
Darwin nema problema sa kretnjama, nema ni problema s tehnikom šuta, on ima problema sa osnovnim nogometnim potezom, a to je pas iz prve unutarnjom stranom stopala. To se najbolje vidi u situacijama kad treba dodati igraču u prostor iz prve ili iz drugog dodira kako bez imalo osjećaja samo nabije loptu ili prebrzo ili predaleko ili često oboje.

Onaj njegov zicer jučer je trebalo biti klasično dodavanje iz prve (u gol) na poluvisoku loptu, to smo mi trenirali od 7 do 11 godine skoro svaki trening, stali bi dvojica u paru i jedan bi bacao loptu najprije na lijevu onda na desnu nogu i dok nismo usavršili svako bacanje da pogodimo igrača nismo mogli ni nastaviti sa vježbama dalje, darwinu fale osnove nogometa nažalost, fizički je jedan od najspremnijih igrača u ligi.
When I die, don't bring me to hospital. Bring me to Anfield. I was born there and will die there! S.G.

http://24.media.tumblr.com/tumblr_m50oaoGow11qbkyo1o1_500.gif

Offline LessMore

• Hero Member
« Odgovori #125 : Studeni 06, 2023, 11:21 »
Ali napreduje u tome. Definitivno je bolji nego prošle sezone. Zato i plaćamo Kloppa koliko ga plaćamo da mu ispravi te mane. Naravno da frajer neće postati Zidane što se tiče kontrole lopte, prvog dodira i same tehnike, ali uz sve prednosti koje ima + ako ga ovo dovedeš do neke solidne razine, mogao bi se razviti u top napadača.

Salah je bio u istoj situaciji u Romi. Promašivao sve i svašta. S 25 je pod Kloppom dobio tu dodatnu smirenost i doveo neke segmente na novu razinu te postao najbolje desno krilo svijeta.
Ne izgleda mi jednostavno tako. Ko divlji konj je. Mislim da ce cijelu karijeru ostati tehnički zakinut. Čovjek već ima vrhunsku karijeru da se razumijemo. Pričam o sitnicama koje dijele top igrače i one standardne.

Offline gento

• Global Moderator
  • Hero Member
  • I'm your huckleberry.
« Odgovori #126 : Studeni 06, 2023, 11:23 »
Ne izgleda mi jednostavno tako. Ko divlji konj je. Mislim da ce cijelu karijeru ostati tehnički zakinut. Čovjek već ima vrhunsku karijeru da se razumijemo. Pričam o sitnicama koje dijele top igrače i one standardne.

Naravno. Slažem se. Čak se i slažem s ovim prije boldanog, ali svejedno vjerujem da može i hoće napredovati (ali nikad ta tehnika neće biti na nekoj zavidnoj razini).

Offline MaddogDario

• Hero Member
  • “Liverpool are magic. Everton are tragic.”
« Odgovori #127 : Studeni 06, 2023, 11:29 »
Citat: Gago8 link=topic=6969.msg768834#msg768834 date=1699266063@
Onaj njegov zicer jučer je trebalo biti klasično dodavanje iz prve (u gol) na poluvisoku loptu, to smo mi trenirali od 7 do 11 godine skoro svaki trening, stali bi dvojica u paru i jedan bi bacao loptu najprije na lijevu onda na desnu nogu i dok nismo usavršili svako bacanje da pogodimo igrača nismo mogli ni nastaviti sa vježbama dalje, darwinu fale osnove nogometa nažalost, fizički je jedan od najspremnijih igrača u ligi.

Ovo je perfektno točno!
“For a player to be good enough to play for Liverpool, he must be prepared to run through a brick wall for me then come out fighting on the other side.” - Bill Shankly

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #128 : Studeni 06, 2023, 11:33 »
Nemogu ti opisati koliko vrednuje prvi dodir sa loptom, koliko to trazi od igraca, cak i sa pogledom gore. Potpuna kontrola lopte prije svega. A stara je skola. Slavenska stara skola. A opet tako načitan i pedantan. To kaj ti citas intervjue par starih budala u hnlu koji su tu godinama već po nekim vezama i starim  zaslugama...to je druga prica. Tak nam uostalom cijela država funkcionira pa sta nebi i hnl.
Kao sto imas mladih/modernijih trenera koji isto tako stavljaju naglasak na tehniku/kontrolu jer znaju da mozes igracu stvorit koliko god treba prostora na terenu ali ako on ne moze iskontrolirat loptu neces od toga dobiti nista. Isto tako mozes imat najboljeg tehnicara na svijetu ako mu ne stvoris situacije u kojima moze koristit svoje kvalitete neces dobit ono sto zelis/trebas od njega. Apsurdno mi je ic u ekstreme u oba slucaja, neces imat dobrog trenera samo na temelju analitike isto kao sto vise ne mozes imat vrhunskog trenera danas koji ne razumije taktiku i zanemaruje analitiku i tako je u svim sportovima.

Nije to samo u HNL-u i nisu na zalost samo stare budale, ima i mladih trenera koji su nazalost odrastali u takvom okruzenju pa nastavljaju tako. Iako kazem, nije to samo u HNL-u mislim da je kod nas kultura i razumijevanje sporta i taktike na prilicno niskoj razini.

Offline LessMore

• Hero Member
« Odgovori #129 : Studeni 06, 2023, 11:45 »
Kao sto imas mladih/modernijih trenera koji isto tako stavljaju naglasak na tehniku/kontrolu jer znaju da mozes igracu stvorit koliko god treba prostora na terenu ali ako on ne moze iskontrolirat loptu neces od toga dobiti nista. Isto tako mozes imat najboljeg tehnicara na svijetu ako mu ne stvoris situacije u kojima moze koristit svoje kvalitete neces dobit ono sto zelis/trebas od njega. Apsurdno mi je ic u ekstreme u oba slucaja, neces imat dobrog trenera samo na temelju analitike isto kao sto vise ne mozes imat vrhunskog trenera danas koji ne razumije taktiku i zanemaruje analitiku i tako je u svim sportovima.

Nije to samo u HNL-u i nisu na zalost samo stare budale, ima i mladih trenera koji su nazalost odrastali u takvom okruzenju pa nastavljaju tako. Iako kazem, nije to samo u HNL-u mislim da je kod nas kultura i razumijevanje sporta i taktike na prilicno niskoj razini.
Najočitiji primjer današnjeg nogometa je krilni igrač koji dođe 20x u situaciju 1 na 1 a 19x odgodi i vrati nazad. Oprosti meni je to nakaradno. A to je jednim dijelom plod prekomjerne valorizacije taktike i zonske igre kroz mlađe kategorije dok se ne ohrabruju tehnički elementi igre 1 na 1.
I tu nogomet kao igra gubi. Gubi naravno kao igra poteza. Dobija kao šahovska partija. Meni se to ne sviđa. A laptop treneri se upravo tu uklapaju,jer se jedino tu i mogu uklopiti

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #130 : Studeni 06, 2023, 11:50 »
Najočitiji primjer današnjeg nogometa je krilni igrač koji dođe 20x u situaciju 1 na 1 a 19x odgodi i vrati nazad. Oprosti meni je to nakaradno. A to je jednim dijelom plod prekomjerne valorizacije taktike i zonske igre kroz mlađe kategorije dok se ne ohrabruju tehnički elementi igre 1 na 1.
I tu nogomet kao igra gubi. Gubi naravno kao igra poteza. Dobija kao šahovska partija. Meni se to ne sviđa. A laptop treneri se upravo tu uklapaju,jer se jedino tu i mogu uklopiti
Ne slazem se, mislim da ce svaki dobar trener u situaciji di mu kvalitetan dribler dode u situaciju 1 na 1 trazit od igraca da ide u dribling i pokusava stvorit visak i radit razliku. Ono sto je razlika u odnosu na prije je to sto se s razvojem analitike i taktike dovelo do toga da kvalitetan dribler se pokusava dovest u situaciju 1 na 1 na sirem prostoru jer je mogucnost uspjeha veca, dok se po "staroj skoli" ocekuje od igraca da ako je dobar napravi nesto i u situaciji 1 na 3 na nikakvom prostoru.

Imao je i Pep odlican dio na presici ovaj vikend vezano za Dokua, bas na tu temu.

Offline LessMore

• Hero Member
« Odgovori #131 : Studeni 06, 2023, 11:56 »
Ne slazem se, mislim da ce svaki dobar trener u situaciji di mu kvalitetan dribler dode u situaciju 1 na 1 trazit od igraca da ide u dribling i pokusava stvorit visak i radit razliku. Ono sto je razlika u odnosu na prije je to sto se s razvojem analitike i taktike dovelo do toga da kvalitetan dribler se pokusava dovest u situaciju 1 na 1 na sirem prostoru jer je mogucnost uspjeha veca, dok se po "staroj skoli" ocekuje od igraca da ako je dobar napravi nesto i u situaciji 1 na 3 na nikakvom prostoru.

Imao je i Pep odlican dio na presici ovaj vikend vezano za Dokua, bas na tu temu.
Na slažem se da svaki dobar trener to potencira...potencira se upravo čekanje prave situacije, širina prostora...e s obzirom da spremu igrača danas, taj prostor je gotovo uvijek premal(osim kod kontre,ja pricam o igri na postavljenu obranu gdje netko također treba napraviti 1 na 1)...a pošto je prostor gotovo uvijek premal velika većina igrača se ne odlučuje na dribling jer su školovani u uvjetima gdje se više valorizira taktika nego individualnost. I uzeo si za primjer Dokua, vjerojatno najboljeg driblera u ligama petice. Ja ti govorim za ovih ostalih 99 od 100

Offline mihovil

• Hero Member
« Odgovori #132 : Studeni 06, 2023, 12:01 »
Necemo se nikad slozit, al dobro. Ugl. nijedan nije fan Nuneza  :D

Offline LessMore

• Hero Member
« Odgovori #133 : Studeni 06, 2023, 12:17 »
Necemo se nikad slozit, al dobro. Ugl. nijedan nije fan Nuneza  :D
A nećemo da. Ja ti samo govorim ono sto gledam svaki dan u praksi.

Offline luigi

• Hero Member
« Odgovori #134 : Studeni 06, 2023, 12:22 »
Inteligenciju igraca vidis i po tome da je tu preko godinu dana a da ne zna brojati do 10 na engleskom