Anketa

Da vam je netko uoči početka sezone ponudio trenutnu poziciju, vi bi:

oduševljeno prihvatili, Liga prvaka je na dohvat ruke
bili poprilično zadovoljni s obzirom na težak raspored
se zadovoljili ponuđenim ali bez pretjerane euforije
bili nezadovoljni jer smatrate da ova momčad može više
odbili bez razmišljanja, sve izvan prva 4 nije dovoljno dobro

Autor Tema: Rezime polusezone 2013/14  (Posjeta: 6548 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline wewonit5times

• Hero Member
  • Walk on with hope in your heart...
Rezime polusezone 2013/14
« : Prosinac 30, 2013, 10:04 »
Pozdrav ekipa, prije svega bih svima želio čestitati Božić i poželjeti sve najbolje u Novoj 2014!

Nakon ovog pederskog ulizivačkog početka, ajmo na ono što me zanima već jedno vrijeme. Nakon 2 uzastopna (ali ipak poprilično očekivana) poraza svi smo nezadovoljni jer bi samo jedan pozitivan rezultat dodatno popravio već solidan dojam koji je Liverpool ostavio ove sezone. Iako ni sam nisam zadovoljan s zadnje 2 utakmice, da mi je netko ovakvu situaciju ponudio na početku sezone prihvatio bi ju bez previše razmišljanja. Zanima me kako forum diše po tom pitanju i kakva su bila vaša očekivanja na početku sezone pa vas molim da odgovorite na ponuđenu anketu da dobijemo nekakav opći dojam o tome jesu li rezultati iznad naših očekivanja, unutar ili ispod njih.

Dakle, prošlo je pola sezone i nakon 19 utakmica imamo 36 bodova, 2 manje od one famozne '2 boda po kolu' formule koja u pravilu bude dovoljna za Ligu prvaka. Imamo 2. napad i 7. obranu lige i ukupno gledano 2. najbolju gol-razliku. Imali smo daleko najteži raspored što se gostovanja tiče i igrali smo bez Suareza četvrtinu do sad odigranih utakmica. Imali smo i brojne ozljede bitnih igrača što se na ovako tankom rosteru ipak moralo osjetiti. Stoga sam ja zadovoljan dosadašnjim rezultatima i mislim da smo polusezonu odradili veoma dobro.
U nastavku ću izdvojiti nekoliko stvari s kojima sam zadovoljan i neke koje mislim da smo morali odraditi bolje:

PREDNOSTI:

1. Ostanak Suareza

Mislim da je ovo jedna od najbitnijih stvari u posljednje vrijeme. Na ljeto smo pokazali muda, zadržali najboljeg igrača kojeg smo nedavno vezali dugim ugovorom i visokom odštetnom klauzulom. Iako je Suarezov motiv za potpisivanjem sigurno bio i financijske prirode, njegov potpis pokazuje vjeru u klub i zadovoljstvo smjerom u kojem idemo u posljednje vrijeme. Njegov potpis nas stavlja u puno bolju pregovaračku poziciju prilikom dovođenja igrača i daje nam sigurnost što se tiče njegovog ostanka. Klauzula je visoka, ako ju netko i aktivira, novac koji dobijemo biti će dovoljan da kvalitetno pojačamo momčad.

2. Promjena Suarezovog ponašanja

Od kmečavog derišta Suarez je izrastao u pravog lidera na terenu. Prije je mahanjem i prigovaranjem imao poprilično loš utjecaj na momčad a stalno plakanje i prigovaranje bez ikakvog razloga svima nam je kidalo živce. Dodajte tome stalne suspenzije i ne možete izbjeći onaj 'samo da Suarez ne dobije žutu minutu' osjećaj tijekom svake utakmice. Danas je drugačiji, smiren, a nogometno 'divljanje' na terenu je ostalo. I dalje izgara na terenu, ali sad je to usmjereno na poboljšanje vlastitih nastupa. Igra kao najbolji igrač na svijetu i ponašanjem me je doveo u tu fazu da više uopće ne brinem hoće li napraviti neku glupost zbog koje će biti isključen i suspendiran. Dobio je i kapetansku traku i na najbolji mogući način se ulizao navijačima nakon debakla tijekom prijelaznog roka.

3. Domaća forma i pobjede u 'malim' utakmicama

Nakon godina u kojima su s Anfielda svakakve momčadi odlazile s bodovima napokon smo u Liverpoolu ponovno dominantni. U 9 utakmica imamo 8 pobjeda i poraz protiv Southamptona uz gol-razliku 25-6. Iako smo doma osim Uniteda ugostili sve momčadi ipak slabijeg ranga, domaća forma je takva da svakog mora zadovoljiti uoči nastavka sezone. 'Male' na domaćem terenu rješavamo bez većih problema, a počeli smo kod momčadi slabijih od nas dominirati i na gostovanjima.

4. Raspored

Do sad smo odigrali 9 domaćih i 10 gostujućih utakmica, na gostovanju smo bili kod svih top 8 momčadi izuzev Uniteda. Prevedeno: u nastavku sezone imamo povoljan, iako 'zajeban' raspored. Na papiru to izgleda dobro, ali znači da ćemo se doma morati nametati momčadima koje su kvalitetom ipak iznad nas ako želimo do važnih bodova. Dok smo u prvom dijelu sezone imali 'lake' domaće utakmice u kojima smo očekivali pobjede i tješili se onom 'u gostima što god uzmemo je super', u nastavku sezone više nema lakih utakmica. Doma ćemo pišati krv za bodove a, iako u goste idemo uglavnom momčadima iz donjeg dijela tablice, poznato je da u Premiershipu nema lakih gostovanja i unaprijed upisanih bodova. Mislim da nam je raspored ipak prednost jer smo na Anfieldu dominantni, a s teških gostovanja smo već izvukli dosta bodova, nakon dugo godina opet imamo pozitivnu gol-razliku i napokon i u gostima pokušavamo dominirati i igrati nogomet.

NEDOSTACI:

1. Pojačanja i širina kadra

U sezonu smo ionako ušli s veoma uskim kadrom a na ljeto smo doveli igrače koji uglavnom nisu ni prismrdili terenu. Aspas i Alberto su dobili mrvice, Toure tek nešto više od njih, Ilori trune u rezervama a jedini koji je nešto odigrao je Sakho. Ne zaboravljam Mignoleta, naravno, no i njegova forma u zadnje vrijeme nije na razini i već nas drugu utakmicu u nizu košta bodova. Nismo pogodili ni s posudbama, podjednako ne igraju ni Moses ni Cissokho. Znači, od 8 novih igrača igraju golman i (povremeno) jedan stoper. Po mojem mišljenju, puno premalo za 50 milijuna eura i nešto što definitivno moramo popraviti na zimu. Više nam ne trebaju igrači za klupu, trebamo dvojicu koji će uletiti u prvih 11.
Zabrinjavajuće smo tanki na obje bekovske pozicije i u sredini terena, s ovakvim rosterom nema šanse da izdržimo do kraja sezone.

2. Nesreća i ozljede

Iako o ovom segmentu ne volim previše jer je dio nogometne igre, (opet) nismo imali previše sreće.. Titula s najviše pogođenih stativi i prečki naša je već neko vrijeme, da smo u ključnim trenucima pojedinih utakmica imali samo mrvicu sreće i situacija na tablici bila bi dosta bolja. Također, nisu nam pomogle ni ozljede ključnih igrača. Počeli smo bez Suareza, ostali bez Sturridgea, Gerrarda, Enriquea, sad i Sakha i Allena. Puno previše za ovu momčad, iako, naravno, i konstantno forsiranje istih igrača tome doprinosi. Međutim, s obzirom na kadar, mogu razumjeti da Rodgers ne mijenja previše. S druge strane, on je slagao momčad i trebao je voditi računa o tome.

3. Forma teško zamjenjivih igrača

Tu mislim prvenstveno na Johnsona i Lucasa, iako je i Coutinho daleko od neke divljačke forme. Prva dvojica odigrala su dosta loše polusezone a ni jedan ni drugi nemaju adekvatnu zamjenu koja može 'uletiti' i riješiti problem. Dodajte na to i uglavnom lošeg Allena i jasno je da nam sredina pati, a kad pati sredina pati cijela momčad.

ZAKLJUČAK

Ja bi osobno ovakvo stanje na tablici uoči početka sezone odmah potpisao. Zadnje 2 utakmice su poprilično pokvarile sliku i trenutno tablica izgleda užasno ako pogledamo kako je izgledala pred tjedan dana.. Ali ne trebamo se ni zavaravati, u situaciji smo u kojoj je LP itekako dohvatljiva. Imamo dobar raspored, najboljeg napadača na svijetu i cijeli prijelazni rok da riješimo problematične pozicije. Potrošenih 50 milijuna eura na 2-3 pojačanja vjerujem da nam garantira LP, nakon dosta vremena s uzbuđenjem očekujem drugi dio sezone. Mjesta za greške nemamo, već protiv Hulla je nova 'utakmica sezone'. Takvih do kraja lige imamo još 19, ali za onaj plasman koji želimo ipak imamo puno više šanse nego što sam mislio da ćemo imati u ovo vrijeme prije početka sezone. Uz situaciju na terenu, mjesta za pogreške nemamo ni u prijelaznom roku. Nadam se da će tu Rodgers napraviti pomak u odnosu na ljetni rok i da će kadar proširiti kvalitetom umjesto brojevima. O tome nam možda i najviše ovisi plasman na kraju sezone.
“If Everton were playing down the bottom of my garden, I'd draw the curtains.” - Bill Shankly

Offline Lasko

• Hero Member
  • YNWA
Odg: Rezime polusezone 2013/14
« Odgovori #1 : Prosinac 30, 2013, 10:09 »
Glasao bih za opciju 2 da smo makar jedan bod osvojili. Ovako, ostaje gorak okus u ustima. Pridružujem se čestitkama i lijepim željama.
"For those of you watching in black and white, Liverpool are the team with the ball."

Offline Ozz

• Hero Member
  • Stade sve,samo život prođe...
« Odgovori #2 : Prosinac 30, 2013, 10:21 »
Dobar post Luka. Da mi je netko ponudio ovu bodovnu razliku do lige prvaka i 1. mjesta u ligi 1.8. odmah bih prihvatio, od bodova što smo prosuli žao mi je x s Newcastleom,normalno u gostima ih nije kao i nikoga lako dobiti,ali 2 pacerska gola,doduše onaj prvi je majstorski ali opet nitko nije pokrivao igrača i takav gol se postiže 1 u 30 utakmica i još igramo s igračem više cijelo poluvrijeme.
Nužno nam je proširenje kadra,jer mi jedini ne igramo Europu ,a tako se hebemo, ako ozibljnom mislimo o Europi onda bi se već u zimskom roku trebali adekvatno pripremiti..
Protiv Hulla je pravi ispit za momčad,ranjeni od ozljeda i 2 uzastopna poraza dolazi nam ekipa koja nas je pobjedila već i u toj utakmici nismo ništa pokazali,a sada moramo doći do 3 boda,ukoliko bi to kiksali to bi bio veći poraz od ova 2 za redom,a bio bi posljedično veza s tekmam od jučer i boxing day-om.
Sretno nama u novoj godini i i vama :)

Offline Lasko

• Hero Member
  • YNWA
« Odgovori #3 : Prosinac 30, 2013, 11:03 »
Vodili smo i protiv Evertona, i tu smo se prestrašili. Strašno nešto, kakav luzerski mentalitet imamo pod Rodgersom protiv velikih momčadi. No makar nam drugi dio Everton, Tottenham, Newcastle, Arsenal, City i Chelsea dolaze na Anfield, pa ćemo vidjeti kako tu stvari stoje. Nama je "o glavu" dobiti Hulla i Stokea ako želimo zadržati priključak, ali i hitno pojačavanje čim se otvori transfer rok.
"For those of you watching in black and white, Liverpool are the team with the ball."

Offline mrdokic911

• Hero Member
« Odgovori #4 : Prosinac 30, 2013, 11:36 »
"bili poprilično zadovoljni s obzirom na težak raspored"

Moglo je bolje ali i puno gore, kad se sjetim kak i gdje smo gubili bodove... Kod Newcastlea s igračem više, kod Hulla, imali smo i Everton... to je najmanje 5 bodova.

City, Chelsea (usprkos sudačkim greškama) i Arsenal su bili bolji i tu sam očekivao poraze. Neki su se smijali kad sam rekao dva boda ko' kuća (na Etihadu i Bridgeu), to mi i dan-danas nije jasno...

Dobra, uzbudljiva polusezona, napokon nismo ispali iz utrke za išta korisno u prvih 10 kola i samo to mi je dovoljno da bude zadovoljavajuća. Dodajmo na to uzbudljiv, i na mahe naravno frustrirajuć, nogomet koji igramo i Suareza u top formi kojeg je užitak gledati, i dojam se još više popravlja.

Gdje možemo napredovati?
  • bekovi: ove sezone variraju između "loši" i "jesu li došli na utakmicu". Kako nam je falio Johnson nakon Uniteda, a kako je tek bio loš kad se vratio. Forma mu pada sve više i više, zalaganje mu je za jedinicu, stvarno postaje beskoristan na terenu i pitanje je koliko će trener to tolerirati. Čim prije mu nađemo zamjenu, tim bolje - stvarno ne znam što bi se trebalo desiti da uspije zadržati mjesto u prvih 11 do kraja sezone.
    Enrique jako fali, ali bolje da je obavio tu operaciju na koljenu, tako da znamo da možemo računati na njega do kraja sezone. Ponekad podsjeća na bezglavu kokoš u napadu, ali njegov doprinos obrani, snagu, brzinu i ponajprije razumijevanje s Suarezom ne bih mijenjao tako brzo.
  • Martin Škrtel: osporavan, pa hvaljen, pa opet osporavan i tako u krug. Ovaj Slovak može toliko toga uprskati a opet u svakoj utakmici spasiti čisti gol last-ditch uklizavanjem. Kod prekida mu se često gase moždane stanice, to mu je definitivno mana. Mislim da je on prvi od braniča koje ćemo mijenjati.
  • defenzivni vezni: fali nam čistokrvni defenzivni vezni. Lucas nije dovoljno dobar za tu ulogu, stvarno je odlično ušao u sezonu i nadao sam se da bi to napokon moglo biti to, ali zadnjih nekoliko utakmica nije sav svoj (naravno, uzet ćemo i gust raspored u obzir), duo Allen-Henderson je radio većinu posla u veznom redu a na Lucasa se nije moglo osloniti kad je trebalo počistiti nered. Povezujemo se s raznim igračima koji obavljaju tu defenzivnu rolu u veznom redu, tako da bi u nastavku sezone mogli gledati neko novo lice, a nadajmo se i bolje partije momčadi.
  • napad: mislim da smo tu, uz braniče, najbolje popunjeni. Naravno, pojačanje ne bi škodilo.
U drugom dijelu sezone nastaviti s pobjeđivanjem protivnika na Anfieldu, i pobijediti čim više gostovanja kod momčadi iz donjeg doma tablice. Mislim da imamo jedan od povoljnijih rasporeda do kraja sezone, iskoristimo to!
« Zadnja izmjena: Prosinac 30, 2013, 11:51 mrdokic911 »
"Never interrupt your enemy when he is making a mistake." - Napoleon

"One has a moral responsibility to disobey unjust laws." - Rev. Dr. Martin Luther King, Jr.

Offline djapojunior

• Hero Member
  • Postoji li pjesnik veći koji će to ljepše reći?
« Odgovori #5 : Prosinac 30, 2013, 11:48 »
Slazem se u potpunosti s rezimeom. Jedino bi htio komentirati da je tesko unaprijed govoriti o ocekivanjima u ovakvoj situacijo. Bez lige prvaka, kad se ovako udje u sezonu, pogotovo do prije dvije utakmice ocekivanja narastu bez obzira na realnost.
Drugo, glavni naglasak je na kadru. Dugo nismo bili ovako tanki. Najgore od svega je sto bi nam dobro doslo da kadar popunimo i samo brojkama i nadati se da ce ispasti ok. Kvalitetna pojacanja su nam najpotrebnija stvar, ali za neke pozicije bi nam i samo bilo kakve zamjene dobro dosle. Ne veseli me pretjerano ovaj transfer rok jer ne vidim kako cemo popuniti sve rupe koje trebamo popuniti i biti ce tesko u zimskom roku dobro proci s potragom za kvalitetnim igracima.

Offline lfc4ever

• Hero Member
« Odgovori #6 : Prosinac 30, 2013, 12:32 »
Sve je to meni sumnjivo Luka.
U tvom sročenom rezimeu ima zareza, točaka, glagoli su infinitivu... :D

Sve stoji što si napisao.
Moglo bi se pisati i analizirati no ostaviti ćemo nešto za slijedeću godinu za Trnje.  ;)
Ovim putem samo par rečenica.

Ove godine se klub konačno postavio prema nekom čim je počeo kukati i plakati da bi išao a ne skidati gaće kao proteklih godina.
Poslala se poruka drugim klubovima (šifra "klokan", objebite u skoku  :)) i dalo do znanja da ako već misle kupovati klasu igrača da će morati dobro, dobro potegnuti u džep.

Trenutna pozicija je super s obzirom na dosadašnji raspored i pehove sa ozljedama.
Naravno da sanjam o titiulu i dalje ali sam svjestan onoga što se pokazalo, da nemamo široki igrački kadar da konkuriramo za to u ovom trenutku. Daj bože da se to promijeni u drugom dijelu sezone.
Par pojačanja u siječnju da poprave siutaciju, da na kraju izborimo 4.mjesto i LP, riješimo se ovih par labuda a onda slijedeće napad na titulu.
 ;)

Form is temporary, class is permanent.

Offline pacecho

• Hero Member
  • ljevak ne može pucati penal!
« Odgovori #7 : Prosinac 30, 2013, 12:38 »
Sve je to meni sumnjivo Luka.
U tvom sročenom rezimeu ima zareza, točaka, glagoli su infinitivu... :D

i prvi put vidim da wwi5t pise velikim slovima  ;)
It doesn't say ‘Welcome to Anfield’. It doesn't say ‘Have a lovely time at Anfield’. No! It says ‘THIS IS ANFIELD’. It’s a challenge, a statement of intent. It’s a reminder to the players of who and what they’re playing for, and a reminder to our opponents who and what they’re playing against.

Offline dalglish12345

• Hero Member
  • Whenever, Wherever you need me, i am here for you
« Odgovori #8 : Prosinac 30, 2013, 12:40 »
malo smo previsoko poletjeli..5.mjesto izgleda tuzno nakon ovih krađa, ali realno vise od poraza nism ni zasluzili na SB...treba kupit prava pojacanja, jer ako cemo se opet pojacavat aspasima i ostalim panjevima nema lige prvaka..6 bodova od prvog mjesta nije lose, pogotovo uzevsi u obzir da nam svi rivali osim manu dolaze na anfield ali opet ce bit tesko..vise se bojim malih klubova jer nas ceka puno neugodnih gostovanja
we've won it 5 times!

we've won it 5 times!

More than Chelsea and Arsenal!

And Man U combined!

Offline margita

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Stevie Heighway on the wing...
« Odgovori #9 : Prosinac 30, 2013, 12:44 »
Mogu reći da sam zadovoljan polusezonom. Ne bi bilo loše da smo uspjeli zadržati top4 poziciju uoči NG, ali ni 1 bod zaostatka nije loš uzevši u obzir posljednjih par sezona. Liga prvaka je definitivno na obzoru, ali trebat ćemo se još krvavo pomučiti da dođemo do nje.
Raspored u nastavku nam nudi optimizam, ali domaće utakmice protiv prvih 8 ekipa su sve samo ne lagane.
Trebamo maksimalno iskoristiti nešto lakši raspored u siječnju nakon jebenog prosinca. Hull mora pasti, Stoke na Britanniji više nije takav bauk, a Villa, što reći o njima. Za kraj nam dolazi Merseyside derbi i nakon toga ćemo biti još pametniji.

A sad u (pametni) shopping...
"Ja sam Vuco, ja sam hodajući spomenik. Ja sam Liverpool, čoviče, ja nisam pjevač, ja sam Liverpool."

Offline lfc4ever

• Hero Member
« Odgovori #10 : Prosinac 30, 2013, 12:45 »
i prvi put vidim da wwi5t pise velikim slovima  ;)

I to da.  :D
Form is temporary, class is permanent.

Offline TomHighway

• Sr. Member
« Odgovori #11 : Prosinac 30, 2013, 12:59 »
Bilo bi bolje da FA nije zlocinacka organizacija. Sveukupno, bolji smo nego sto smo ocekivali a zadnje dvije utakmice pokazale su da se titule u engleskoj osvajaju novcem, a ne znanjem. Nemam ni trunke postovanje prema naftasima iz arabije i rusije niti nacinu kojim osvajaju titule.

Od igraca koji su potrebni za titulu, bekovi, def.vezni, jos jedan ofanzivni vezni. I tu ne govorim o nekim squad igracima vec kapitalcima. Lucas i Johnson su vrlo dobri ali nedovoljno odlicni, lijevog beka nemamo, fali golova iz sredine pa trebamo kapitalca i tamo. Dosta vise sa tim aspasima albertima i ostalim "ok" igracima.

Nogomet nije burza niti buvljak. 
If you find yourself in a fair fight, you didn't plan your mission properly.

Offline IanZG

• Hero Member
  • 大象爆炸式的拉肚子
« Odgovori #12 : Prosinac 30, 2013, 13:01 »
Pozdrav ekipa, prije svega bih svima želio čestitati Božić i poželjeti sve najbolje u Novoj 2014!

I tebi i ostalim forumašima također sve najbolje :)

Što se sezone tiče, očekivao sam 5. ili 6. mjesto na kraju, sad smo 5., a svi klubovi ispred nas su relativno blizu tako da je moguće da završimo iznad mojih očekivanja :)

Najviše žalim za Lovrenovim penalom koji nije bio protiv Sotona, Mosesovim promašajem protiv Hulla Mirallasovim crvenim koji nije bio protiv Evertona i Coutinhovim promašajem protiv Citya. Izvukli smo se protiv Stokea (Mignoletove odlične obrane) i Ville (ne toliko kao protiv Stokea, ali i dalje je Mignolet skinuo odličnu priliku za izjednačenje), ostale pobjede su nam bile bez nekih mrlja kojih se ovako mogu sjetiti.

Najugodnije igrače iznenađenje mi je Sterling, za kojeg sam tvrdio da je sjajan potencijal, ali igra bolje nego što sam mogao sanjati. Najneugodnije me iznenadio Johnson svojom formom u zadnjih mjesec dana, dok Coutinho ne igra na razini ponajboljeg playmakera lige, kako sam ga pogrešno oslovio, još od početne utakmice protiv Stokea. Također, igra u obrani na prekide nam je bila ispod prihvatljive razine većinu sezone te se nadam da se posebno radi na tome na treninzima.

Zbog ozljeda, nadam se da će, makar i protiv Oldhama, prilike dobivati Teixeira, Rossiter i McLaughlin (ako se oporavio), a također se nadam da će Kelly i Ilori brzo naći klubove za posudbe, prvi jer mu je hitno potreban povratak u top formu, a to neće dobiti malom minutažom s klupe, a drugi jer mu je potrebno iskustvo igranja u Engleskoj. Također, Ibe djeluje prekvalitetno za igranje za U21 i Youth FA Cup, sigurno bi bilo puno klubova u Championshipu koji bi rado imali takvog igrača u drugom dijelu sezone, možda bi Derby bio dobra destinacija ukoliko bismo se za kraj sezone dogovorili da u suprotnom smjeru ode izvjesni plavokoi veznjak :)

Od igrača koji bi mogli doći, Fernando, Montoya i Salah bi po meni bili idealan prijelazni rok, 2 od 3 ta bi bilo vrlo dobro, a čak da i samo jedan dođe nije loše :) Od odlazaka, ne mogu reći da bih rado da neki igrač ode u ovom trenutku, vjerujem da će Glen podići razinu igre kako će se SP bližiti, a riskantno bi bilo prodati jednog od najiskusnijih igrač na pola sezone. Od ovih priča o Aggeru i Aspasu na posudbama ne vjerujem da će nešto biti, eventualno bi Aspas mogao otići, ali i to bi bio rizik s obzirom na broj napadača koje imamo te broj s kojima smo se povezivali zadnjih tjedana (odnosno, nije bilo puno takvih).

EDIT: Potpuno sam zaboravio spomenuti Mignoleta kao jedno od najugodnijih iznenađenja, očekivao sam solidnog golmana, ali ovo što je on na trenutke pokazivao je bilo spektakularno, ima reflekse kakve još nisam vidio :O A zapravo i Toure može u tu kategoriju, igrao je puno bolje nego što sam očekivao.
« Zadnja izmjena: Prosinac 30, 2013, 13:16 IanZG »
"You know what the chain of command is? It's the chain I go get and beat you with 'til ya understand who's in ruttin' command here."

Ljudi, pretjerano SERETE!

Offline legend

• Hero Member
« Odgovori #13 : Prosinac 30, 2013, 14:07 »
Dobar rezime, ja sam zadovoljan trenutnom pozicijom na ljestvici.

Po meni Liverpool nema momčad za naslov makar se lijepo nadati fali nam bar još pet kvalitetnih igrača za takvo nešto. Međutim mislim da je liga prvaka dostižna.

Htio bi se osvrnuti na neke stvari koje su po meni minusi u ovoj polusezoni:
1.Ne riješeno pitanje bekova na obje strane-meni je nedopustivo da imamo po jednog ozbiljnog beka na svakoj strani. Tako se događa da igra Johnson, koji je jedan od najgorih ove sezone, a nemamo alternative.
2. Manjak napadača- koliko god Suarez i Sturridge bili dobri, ne može se sezona izvući s dva napadača.
3.Primanje glupih i naivnih golova i posebno primanje tzv. počasnih golova kad nekog razvalimo.
4. Slab napredak mlađih igrača, izuzev Hendresona kojeg ne volim kao igrača,ali treba reć da ove godine igra dobro.

Po meni ovaj prijelazni rok treba pokušati riješiti bar jednu od točaka 1. i 2. i malo pojačati vezu. Ako to uspijemo i s dobrim ljetnim transfer rokom očekujem sljedeće sezone borbu za naslov. Ove godine bi mjesto u prva ćetiri bio ogromi uspjeh.

"At Liverpool we never accept second best." Kenny Dalglish

UNITED AGAINST MODERN FOOTBALL

Offline Skipper

• Hero Member
« Odgovori #14 : Prosinac 30, 2013, 14:50 »
Ja ću na nešto drukčiji način dati svoj osvrt na prvi dio sezone:

- Kolovoz

Sezonu smo otvorili utakmicom protiv Stokea na Anfieldu. Napatili smo se više nego što je bilo za očekivati. Sjećam se da je Huth zatresao gredu na samom početku utakmice. Pred kraj prvog poluvremena Sturridge je pogodio za 1-0. Mingolet je kasnije morao spašavati živu glavu, a posebno se ističe odbranjen penal Waltersu.
Drugo kolo je donijelo gostovanje na Villa Park. Utakmicu su ponovno obilježili Sturridge i Mingolet. Sturridge je lijepo izvozao Villinu odbranu i donio prednost Liverpoolu. Benteke nam je pravio dosta problema, a Mingolet je ponovno pokazao zašto je ponajbolja kupnja ovoga ljeta.
Na kraju mjeseca igrali smo kup-utakmicu protiv Notts Countyja na Anfieldu. Tu je najbolje izražen problem drugog poluvremena. U prvom dijelu smo vodili 2-0, a gosti su se u drugom vratili. Pitanje pobjednika je rješeno tek u produžecima.

Pozitivno:
- u dvije utakmice upisali smo dvije pobjede i dva clean sheeta
- plasirali se u treće kolo Liga kupa
- Sturridge je u oba puta bio main man, pokazao je veliku formu koja će se kasnije nastaviti
- Toure i Mignolet su opravdali svoje mjesto u momčadi, pogotovo Belgijac

Negativno:
- slaba igra u drugom poluvremenu, u sve tri utakmice smo više vodili brigu o svom golu, a protivnički smo zanemarili, nešto što će nas pratiti sve do kraja prvog dijela sezone(izuzev nekoliko utakmica)
- ozljeda Tourea i Cissokhoa protiv Notts Countyja

- Rujan

Pred kraj prijelaznog roka pojačali su nas Sakho, Illori i Moses. Zasad se jedino isplatio Sakho, za Illoria ne znam pošto ne pratim često mlade dečke. O Mosesu nije potrebno trošiti riječi.  :roll
Dan prije Shanklyjevog 100. rođendana igrali smo protiv Uniteda na Anfieldu. Sturridge je ponovno bio čovjek odluke, a važno je istaknuti da se Skrtel vratio u momčad i (na toj utakmici) opravdao svoje mjesto.
Poslije reprezentativne stanke igrali smo protiv Swanseaja. Utakmicu je obilježio Shelvey pogotkom i dvjema asitencijama: Sturridgeu i Michuu. Kakogod, prvi remi, ali ipak ostanak na prvom mjestu.
Ako je bod protiv Swanseaja bio knock-out, Southampton se pobrinuo da doživimo knock-down. Sjećam se da je pogotku Lovrena prethodilo Skrtelovo puštanje lopte u aut. No,  utakmicu smo odigrali katastrofalno, bolji ishod nismo zaslužili.
Kasnije je došlo gostovanje Uniteda u okviru 3. kola Liga kupa. Za ispadanjem iz tog natjecanja i nema tolikog žala, ali zbog načina na koji smo ispali itekako žalim(o). Chicharito je nakon kornera postigao gol, a set-piece situacije su postale boljka koju nismo zaliječili.
Za kraj mjeseca smo gostovali najlošijoj momčadi(bar po tablici!) - Sunderlandu. Šesto kolo je značilo povratak Suareza koji je u stilu započeo novu sezonu. Pobijedili smo 1-3 uz dva pogotka Suareza, dvije asistencije i pogodak Sturridgea. SAS partnerstvo je počelo žariti i paliti po protivničkim odbranama.

Pozitivno:
- dolazak Sakhoa
- povratak Luisa Suareza i nastavak golgeterske serije Sturridgea
- ostanak u TOP 4; nakon 7 utakmica smo bili drugoplasirani, dva boda iza Arsenala

Negativno:
- dolazak Mosesa  :p
- prvi poraz
- prekidi, bilo kakvi prekidi; neovisno je li aut, korner ili slobodnjak, naši igrači slabo čuvaju protivničke, zbog takve situacije smo ispali iz Liga kupa i izgubili od Southamptona

- Listopad

U novi mjesec smo ušli novom pobjedom. Na Anfield je gostovao Crystal Palace. Pobijedili smo 3-1 uz nove pogotke Suareza i Sturridgea. Treći gol je postigao Gerrard iz penala. Baš kad se mislilo da možemo sačuvati 4. clean sheet , uslijedio je prekid i pogotak Gaylea.
Nova reprezentativna stanka je donijela novu pomutnju u našu momčadu, bar onu rezultatsku. Gostovali smo Svrakama i odigrali 2-2. Iako je Cabaye donio prednost Newcastleu, Gerrard s bijele točke 100-tim ligaškim pogotkom vraća sve na početak. Cijelo drugo poluvrijeme imali smo igrača više, ali nismo znali/mogli/htjeli okrenuti stvar u svoje ruke. Još smo i gubili, primili gol iz prokletog prekida, a kasnije je Sturridge na asistenciju Suareza osigurao bod, mada smo pred kraj utakmicu mogli do punog plijena. 
Mjesec smo okončali utakmicom protiv WBA na Anfieldu. Prošlogodišnja rak-rana ipak nije bila dostojan protivnik i ove sezone. Pobijedili smo 4-1 uz hat-trick Suareza i prekrasni lob Sturridgea. Opet smo sebi uskratili clean sheet . Ovaj put gol nismo primili iz prekida, nego iz penala koji nije postojao. Ali, nama je sviran penal protiv Palacea koji je bio diskutabilan...

Pozitivno:
- ostali smo u TOP 4, ovaj put na 3. mjestu
- nastavak čudesnih predstava Suareza i Sturridgea

Negativno:
- i u listopadu smo primali prilično naivne golove, nikako ne izlazimo na kraj sa set piece situacijama

- Studeni

U studenom smo odigrali dva derbija. Prvi, onaj na Emiratesu smo (očekivano) izgubili. Arsenal je zasluženo pobijedio 2-0. Ne sjećam se poštene akcije i prilike koju smo stvorili.
Fulham je u posjetio Anfield u okviru 11. kola. Dominirali smo cijelu utakmicu i pobijedili 4-0. Suarez je upisao nova dva pogotka, Skrtel jedan, a Amorebieta je postigao autogol.
U prethodna dva puta reprezentativna stanka je donosila neriješene oglede. Zašto bi ovoga puta donijela drugačije?! Gostovali smo Evertonu i odigrali (rezultatski) spektakularnu utakmicu. Vodstvo nam donosi Coutinho, ali ono, nažalost, traje samo 3 minute. Mirallas izjednačuje, a Suarez iz savršeno pogođenog slobodnjaka vraća prednost Liverpoolu. A onda je uslijedio Lukaku show između 72. i 82. minute. Everton je poveo, ali Sturridge izjednačuje na 3-3. Na kraju se moglo i do pobjede, ali eto.

Pozitivno:
- ostanak u TOP 4; preskočili smo Chelsea, mjesec okončali na drugoj poziciji
- strašna forma Suareza koji je u 7 utakmica postigao 9 golova

Negativno:
- drugi poraz u sezoni
- ponovno prekidi postaju naša najslabija karika, protiv Evertona smo primili dva gola iz prekida
- povreda Sturridgea

- Prosinac

Kad se mislilo da se vraćamo na pravi kolosijek, uslijedilo je gostovanje Hull Cityju i neugodno iskustvo. Ponovno smo odigrali blijedu utakmicu, na kraju 3-1 za Tigrove.
Onda su uslijedile 4 utakmice i 4 pobjede. Redom su padali Norwcih(H), WHU(H), Tottenham(A), Cardiff(H). U 4 utakmice postigli smo 17 golova, a primili 3. Opet smo si dopustili primanje jeftinih golova. To ne bi bio problem da u odbrani nemamo igrače koji mogu skočiti. Ovako smo samo jednom sačuvali čistu mrežu i to protiv Spursa u našem najkompletnijem izdanju ove sezone.
Događaji s Boxing daya su friški, o njima nije potrebno pisati. Ostaje žal za utakmicom protiv Cityja. No, šta je-tu je. Sad ostaje da učimo na greškama i popravljamo stvari u drugom dijelu sezone.

Pozitivno:
- utakmica protiv Tottenhama
- nekoliko spektakularnih golova Suareza
- Božić smo dočekali na prvom mjestu  :D

Negativno:
- očekivalo se da protiv Norwicha, West Hama i Cardiffa sačuvamo čistu mrežu
- po prvi put u sezoni nismo u TOP 4
- u oba slučaja kad postignemo gol, nismo u stanju sačuvati prednost
- sudačke greške; nisam mislio ovo staviti jer ne želim da se vadimo na suce, ali pogreške su tako očigledne, pogotovo 'zaleđe' protiv Citya
- povrede Gerrarda, Sakhoa, Allena(?) i Hendersona(?)

Ovo je moje subjektivno viđenje prvog dijela sezone. Ne očekujem da se slažete s njim, mislim da je koliko-toliko realno. Dosta toga se treba popraviti, ali mislim da ipak nije toliko loše. Netko je jučer napisao da smo one-man team. Možda i jesmo, ali pokazali smo da znamo igrati nogomet kao Liverpool FC, a ne kao Luis Suarez. Razni elementi su presudili da izgubimo ove dvije utakmice, na stranu mentalitet igrača, prije svega je u pitanju nedovoljan broj i slabašan kadar. City i Chelsea na rasploganju imaju 22 igrača(ako ne i više), mi jedva nađemo 7 zamjena.
« Zadnja izmjena: Siječanj 01, 2014, 14:15 Skipper »
kod mene, kod mene ti nema mnogo priče. kod mene ti je priča specifična koja više se bazira na foluški nekoj.