Pohvale za temu i komentar

Na početku i ja tebi želim čestitati Božić i poželjeti sve najbolje u Novoj 2014!
Da sam u kolovozu imao ovu ponudu na stolu sigurno bi potpisao. Naravno da bi rezime bio drukčiji da smo u zadnje dvije utakmice imali ukupno bolji rezultat ali kada se sagleda cijela polusezona moramo biti zadovoljni.
Kako si napisao u 2014 nas čeka 'kao' lakši raspored, pogotovo kada uzmemo u obzir da smo mi domaćin većini top ekipa. Isto tako se slažem kako je to samo na papiru prednost, pogotovo kada će biti Liverpool ekipa koja mora napadati i tražiti pobjedu... mi to možemo i znamo? hm...
Osim toga kako sam već spomenuo na kraju zadnje utakmice nama treba napadač za velike utakmice! tj. treba nam igra! Svaka čast Sukiju na broju golova, sigurno mu nije lako kada je u napadu sam, pogotovo kada nema Sturriga, ali ipak mi fali malo te njegove magije protiv top ekipa.
Teško je biti realan oko kvalitete svih pojačanja koji su došli na ljeto, uvijek kada se piše o nekom novom igraču jedna od glavnih bojazni je koliko će mu trebati da se prilagodi na ekipu, sustav a ako je stranac i na ligu.
Kvaliteta koju ima pojedinac može biti od pomoći ali nije presudna. Nemojte me krivo shvatiti, nije da očekujem od Ilorija, Mosesa, Aspasa ili Alberta kvalitete Messija, C.Ronalda ili Ibre (slučajni odabir), sigurno nisam zadovoljan s onim što je do sada pokazano ali još neću tvrditi da kako su svi nabrojani kante.
Kada gledam po linijama onda sam s golmanom zadovoljan, opet imamo onu sigurnost koje nije bilo kod Reine. Moram priznati da iako sam priželjkivao promjenu na jedinici u početku sam bio prilično skeptičan oko BR odabira ali danas mu skidam kapu.
Obrana je najveća rak rana, kao prvo nemamo stabilnost i pouzdanost ali to nije od jučer. Nekada su i vrapci na grani znali da će zadnja četvorica biti Finnan-Carra-Hyypia-Riise a danas je to kupus. Kao prvo malo igramo s tri stopera i dva beka ili polu beka, onda s bekom i tri stopera, povremeno sa sva beka i sva stopera ali uvijek se rotiraju.
Forma je loša, kontinuiteta nema te hvala Bogu na golmanu. Na jednoj strani Glen je loš, Flanagan solidan, Kelly ozlijeđen ili izvan forme dok na drugoj Enrique postaje Kewell a Aly izgleda nije zadovoljio trenera. Znači imamo ali kao da i nemamo, na prodaji se teško možemo obogatiti a trebali bi uložiti.
Kod sredine najviše igra ali i griješi Skrtel kojega bi ja prodao dok ima neku vrijednost te tako pokrpao ostale pozicije, pogotovo kada imamo Sakhoa kojega bi ja gledao u paru s Aggerom (samo da povrati još malo forme), Toure kao zamjena a kao četvrtog imamo Ilorija. Najgore bi bilo zadržati Skrtela a Aggera poslati na posudbu u Napoli...to bi bio vrhunac gluposti.
Sredina je dosta dobro odradila posao iako bi ju trebalo podebljati(!), samo četiri igrača za tri pozicije je premalo. Pogotovo kada je jedan od njih Gerrard kojega bi trebali dozirati te mu tako produžiti trajanje na visokom nivou.
Na kraju napad koji u usporedbi s drugim linijama nije toliko kritičan ali kvalitetno pojačanje je dobrodošlo. Kada su svi zdravi imamo dosta dobru širinu ali svi nisu uvijek zdravi. Suki je prvo ime u napadu ali i cijele ekipe, kod Stua se nadam brzom povratku ali I zadržavanju forme, Cou se dobro razvija ali još nije preuzeo u potpunosti ulogu koju bi morao, Sterling s nakon loše završnice zadnjega prvenstva opet vrača, dapače trenutno je odličan ali isto tako mlad pa je pitanje koje su njegove oscilacije. Moses za sada 'dvojka' ima bljeskove ali isto tako griješi, ipak on je samo na posudbi pa se ne zamaram tj bio bi sretniji kada bi neki drugi dobili više prilika od njega (Alberto, Aspas)